VÆR UFORBEREDT OG OPLEV NÆRVÆRET (2. RÅD UD AF 3)


Skrevet 13. januar 2021 af Lene Bredahl

NLP Huset - Lene Bredahl Schroll

“Nærvær er en kunst. Måske den sværeste af alle. At ankomme uforberedt til hvert nyt øjeblik og møde det, som det er, og ikke som man ønsker, det skal være”, sagt af en buddhistisk munk.

Kære læser, giver citatet mening for dig?

Det gør det for mig. Citatet har fulgt mig i årevis, fordi det minder mig om, at jeg skal fokusere på at blive i nuet. Jeg har en tendens til hele tiden at lægge planer og få ideer. Det kan nogle gange fjerne mit nærvær. Det er en daglig udfordring og træning at lægge vurderingerne til side. Med “vurderinger” mener jeg forestillingen om, at tingene skal være på en bestemt måde. Når det sker, ved jeg, at jeg er ved at miste mit nærvær.

Jeg bruger bevidst mit nærvær både som underviser, coach og terapeut. Spørgsmål, tvivl og frustrationer får jeg lettere ved at opfange, når jeg er fuldt til stede. Og løsningerne og svarene opstår mange gange helt automatisk, når jeg er nærværende.

Ved at være til stede, læner jeg mig ind i min praksis og mine erfaringer og er der samtidig som et menneske. Ofte oplever jeg, at mine klienter deler noget, de ikke har turde sætte ord på før – og jeg tror kun, det kan ske, fordi jeg forholder mig åbent til situationen og til dem.

Min inspiration til at være nærværende har jeg fra yoga, meditation og mindfulness. Jeg har mediteret og lavet yoga- og mindfulness-øvelser i en del år og har fx engang gået så langt som at tage på et retreat i Saharaørkenen i 10 dage. 4 af dagene var et soloretreat midt i ørkenen. Meget inspirerende og givende.

Et råd

Vær åben over for øjeblikket – nuet. Parker din vurdering af, hvad du gerne vil have ud af en given situation. Drop dommen. Bare vær til stede –  mærk og sans – og se så, hvad der sker hos dig selv og de mennesker, du er sammen med.

De bedste hilsner

Lene Bredahl

P.S. I næste blogindlæg får du råd nr. 3 – følg evt. også med i vores nyhedsbreve, som du kan tilmelde dig her


STYRK DIT NÆRVÆR MED DETTE RÅD (1. RÅD UD AF 3)


Skrevet 3. januar 2021 af Lene Bredahl

NLP Huset - Ove Schroll

Nærvær: Hvis du søger henimod det, vil du opleve at du får det bedre med dig selv og andre. Du kommer tættere på det, du drømmer om. Og du vil opleve at tingene bliver anderledes. 

Anderledes? Hvordan? Hvordan er det muligt?

Når vi er fuldt til stede her og nu med de mennesker, vi omgiver os med, er det som om, at vores bevidsthed bliver større. Vi trækker ikke kun på vores logik med vores bevidste “jeg”, men også på alt det usagte, som vi føler og fornemmer hos os selv og andre.

Uanset om du er coach, terapeut, underviser eller har en anden jobfunktion (ja, måske er du uden job), så kan du træne dig selv i at bruge dit nærvær aktivt.

Jeg, Ove Schroll, partner i NLP Huset, bruger nærværet med kursisterne meget bevidst, når jeg underviser på NLP uddannelserne. Der er mange, som gennem min mange år som underviser har undret sig over, hvad jeg egentlig gør.

Jeg lytter efter det, der sker i rummet

At lytte er at give andre personer nærvær. Det er gennem lytning, jeg strukturerer det, jeg vil sige. Jeg mærker og ser, hvad der sker i rummet. Det er vigtigt at kunne blive ved med at lytte, selv om det er anstrengende.

Når jeg underviser, er jeg til stede i interaktionen, og alle private tanker er væk. Jeg taler bare, og lytter efter hvad jeg selv siger. Det lyder måske underligt, men jeg siger det, som min organisme mener er rigtigt at sige på et tidspunkt. Hvis jeg siger noget dumt, korrigerer jeg mig selv bagefter.

Hvis jeg skal sætte ord på, handler det meget om at turde slippe kontrollen. Tro på, at man ved at se og lytte til, hvad der sker i rummet, kan skabe læring og forandring sammen med andre mennesker. Jeg kan stoffet så godt, at jeg kun har fokus på kursisterne, og hvordan de tager imod stoffet. Faktisk bliver jeg helt “høj” af tilstanden og det, der sker.

Sådan giver jeg slip

Jeg har for 40-50 år siden lært mig selv at meditere. Ja, det er lang tid siden… Det sidder der, et eller andet sted, stadigvæk. Nu kan jeg nøjes med en gang imellem at lukke øjnene i 10 minutter for at komme ind i en meditativ tilstand. Jeg gør mig selv tankeløs. Men jeg oplever også den samme ikke-tænkende tilstand ved min store fritidsinteresse, kite-surfing.

Et råd

Her kommer en øvelse til at få en meditativ frigjort følelse, hvor du får færre tanker – ja, måske bliver du ligefrem helt tanketom:

Øv dig i at holde vejret: En gang, to gange, tre gange måske. Jo flere gange, du prøver, jo lettere bliver det. I starten er det rigtig svært. Du vil opleve, at du kan holde vejret i længere tid af gangen. Overdriv nu ikke (10 minutter er vist max. grænsen, inden besvimelse).


De
bedste hilsner

Ove Schroll og Lene Bredahl

 

P.S. De næste uger får du råd 2 og 3 – følg evt. også med i vores nyhedsbreve, som du kan tilmelde dig her


4 TRIN, DER KAN FREMTIDSSIKRE DIG PÅ JOBBET OG DERHJEMME


Skrevet 27. oktober 2020 af Lene Bredahl

I dette blogindlæg vil vi give dig en oversigt over, hvordan du kan fremtidssikre dig selv. Med det mener vi, at du bliver endnu bedre til at forstå, hvordan du samarbejder og kommunikerer på jobbet og derhjemme.

Hvem vil ikke gerne være en mere skattet medarbejder eller chef? En endnu mere forstående far, mor, kæreste eller ven?

Lad os forklare.

I NLP Huset har vi samlet den bedste viden og og de mest virkningsfulde teknikker inden for NLP og coaching. Det har vi gjort gennem de seneste 30 år. Den guldgrube kan du gradvist få fat i ved at starte på uddannelsen NLP Practitioner.

Hvis du vil mere, har du mulighed for at efteruddanne dig løbende, og når det passer ind i dit liv.

Se her i 4 trin, hvad du kan gøre og hvilket udbytte du får hos os:

Efter 1 årNLP Practitioner har du redskaberne, der gør dig mere nærværende, lyttende og i stand til at stille bedre spørgsmål. Du er blevet bedre til at lede din egen følelsesmæssige tilstand og kan coache andre ud fra grundlæggende modeller.

2. år kan du tage NLP Master Coach, og du kan nedsætte dig som coach. Du kan sætte et lille skilt på døren og tage imod klienter. Du har nemlig coachet mange gange og har fået en erfaring med at arbejde kreativt med coaching og NLP-modellerne. Mange kursister vælger dog ikke at blive deciderede coaches, men bruger deres nyerhvervede kompetencer til at stå stærkere på det personlige plan som leder eller medarbejder.

Herefter er det muligt at tage en 2-årig overbygning (3. og 4. årNLP Psykoterapeutuddannelsen), der ender med at du bliver NLP Psykoterapeut. Du bliver gradvist mere fagligt og personligt robust, så du kan håndtere og hjælpe mennesker i det svære og det meningsløse. Du er formodentlig begyndt at tage imod klienter for langsomt at starte din klinik op. Du har mulighed for at afholde samtaler i NLP Husets lokaler (på udvalgte dage) og tage imod betaling for sessionerne.

Skal du med?

Overvejer du en NLP uddannelse? Så kig nærmere i vores kursuskatalog


De
bedste hilsner

Ove Schroll og Lene Bredahl


FÅ HJÆLP TIL SELVHJÆLP, SÅ DU KAN ÆNDRE PÅ DINE MØNSTRE


Skrevet 21. oktober 2020 af Lene Bredahl

Vores kursister tilmelder sig vores NLP uddannelser af mange forskellige grunde. Den typiske grund er, at folk ønsker at blive en bedre leder eller medarbejder. Men når folk går i gang med uddannelsen støder de typisk disse tre mønstre eller problemstillinger:

1. Jeg lytter ikke ordentligt efter

Fra tid til anden oplever de fleste knas og uoverensstemmelser i forhold til andre. Det er en del af livet. Men bliver du ved med at være irriteret på en bestemt person, eller har du en uløst konflikt med andre, kan du på et af vores NLP uddannelser få “masseret” dit mønster, hvis du vel at mærke selv har lyst til at arbejde med det. Det kan gøre dig mere bevidst om, hvad der er på spil i dine relationer. Og det vil helt sikkert forbedre dit forhold til de konkrete personer både nu og her – og på længere sigt, uanset om det er chefen, den irriterende kollega, ægtefællen eller børnene.

2. Jeg tror, jeg kan læse andres tanker

Meget ofte bliver folk på vores uddannelser opmærksomme på, at de i mange år har gættet sig frem til, hvad andre mennesker tænker. Vi har nogle teknikker, der gør dig bevidst om, hvordan du fortolker, hvad andre siger og gør. Resultatet er en anden tilgang til dig selv og andre mennesker.

3. Jeg spænder ben for mig selv

Alt for ofte oplever vi, at folk spænder ben for sig selv. Forstået på den måde, at begrænsende overbevisninger og forestillinger om os selv, kan forhindre os i at udleve vores fulde potentiale. Hos os får du redskaberne til at arbejde med din personlige udvikling, så du mere målrettet kan arbejde hen imod det, du ønsker. Vi arbejder både med de små skridt og de store.

Skal du med?

En uddannelse hos os er ikke dyrt i forhold til, hvad det koster at være i et forløb hos en coach, psykoterapeut eller en psykolog. Hos os får du en teoretisk baggrund og en række redskaber, som du kan bruge til at forstå dig selv og andre med – til gavn resten af livet.

Læs mere om NLP Practitioner uddannelsen her

 

De bedste hilsner

Ove Schroll og Lene Bredahl


HEMMELIGHEDEN BAG EN GOD RELATION


Skrevet 18. august 2020 af Lene Bredahl

Har du brug for at bygge stærkere bro mellem dig selv og de mennesker, du samarbejder med på jobbet? Eller har du brug for rigere relationer til din ægtefælle, kæreste, børn, mor, far eller andre nære familiemedlemmer?

Kan du se behovet for bedre relationer, vil du kunne få glæde af en NLP uddannelse hos os. Igen og igen hører vi, at det netop er det, som vores kursister får ud af et forløb i NLP Huset.

Vi vil gerne løfte lidt af sløret for, hvad man lærer hos os, for at få en god relation:

“Hemmeligheden” er at “se” det andet menneske. At lytte til den anden, uden at dømme vedkommende. At anerkende dette menneskes oplevelser og forståelser af sig selv og verden.

Og hvordan gør man så det?

Der findes forskellige tegn, fx øjenbevægelser, der signalerer, hvor den anden er mentalt. Somme tider er han eller hun nede i sine følelser. Andre gange henter personen erindringer fra fortiden – og nogen gange forestiller personen sig noget. Der findes godt nok en manual for dette inden for NLP – men det er vigtigt ikke bare at kigge i manualen. For det er ingen endelig facitliste. Der kan være individuelle forskelle på, hvordan den enkelte tænker og føler.

Alligevel kan den viden danne udgangspunkt for din oplevelse af andre. Sammen med en guldgrube af redskaber fra NLP’ens værktøjskasse, får du styrket din fingerspidsfornemmelse af, hvor andre mennesker er mentalt i dialogen. Det gør dig til en bedre lytter. Samtidig lærer du at stille de gode spørgsmål, som vil styrke båndet mellem jer.

Lyt til “Charlotte”

Lyt engang til vores kursist “Charlotte” og hendes behov for at kommunikere med mennesker på jobbet. “Charlotte” arbejder i den finansielle sektor som strategisk koordinator:

“I min hverdag vil jeg gerne kunne ramme folk bedre. Jeg har brug for at have nogle håndgribelige værktøjer, så jeg kan spørge ind. Jeg arbejder med mennesker på tværs af fagområder, og det er supervigtigt at kunne aflæse og spørge ind for at have den gode dialog. Jeg vil gerne have en coachende tilgang, uden at jeg siger, at “nu coacher jeg dig””.

Har du også brug for at få styrket din evne til den gode dialog?

Så overvej en NLP uddannelse. Se nærmere på tilbuddene her. Men vær hurtig. For tiden er der rift om pladserne.

De bedste hilsner

Ove Schroll og Lene Bredahl


KAN DU SE DIG SELV SAMMEN MED DISSE MENNESKER?


Skrevet 9. august 2020 af Lene Bredahl

Når man starter på et kursus eller en uddannelse, er det vigtigt at man føler sig hjemme. Det gælder selvfølgelig også i NLP Huset. Mød her tre af vores nuværende kursister og hør om deres drømme. Måske kan du se dig selv i selskab med dem? Det er jo vigtigt, at du føler dig hjemme…

Interview med Ida

Hvad håber du på at få ud af gennemføre NLP Practitioner uddannelsen?

“Jeg håber, det kan føre mig tættere på min drøm om at coache. Jeg vil gerne hjælpe andre mennesker med at få et andet perspektiv på livet og et andet mindset”.

Hvordan kan du bruge det, du har lært allerede nu?

“Jeg kan bruge det, når jeg skal aflæse de sårbare unge mennesker, jeg hjælper frivilligt på Camp True North. Jeg tror, jeg vil opleve en større accept og fornemmelse af, hvor de er henne. Jeg vil kunne give slip på dømmende tanker og være optaget af at være nysgerrig.”

Ida, 23 år, 3. sabbatår – receptionist og piccoline Charlie Tango og frivillig på Camp True North

Interview med Anders

Hvad håber du på at få ud af gennemføre NLP Practitioner uddannelsen?

“Jeg tænker, at det er første skridt på vejen til at tage den 4-årige NLP Psykoterapeutuddannelse. Jeg er 58 år og har arbejdet i mange år. Jeg tænker, at når jeg trækker mig tilbage fra arbejdsmarkedet, vil jeg gerne blive ved med at have noget med mennesker at gøre. At arbejde som psykoterapeut vil være en måde at trække sig tilbage. Det vil være et godt supplement til det forestående pensionistliv”.

“Det, der interesserer mig, er hvor meget vi ligner hinanden, og hvor forskelligt vi fortolker vores liv. Langt hen af vejen har vi mange fællestræk og fælles skæbner. Vi burde se verden ret ens. Men det gør vi ikke. Det er vildt interessant, og det gør mig nysgerrig.”

Anders, 58 år. Uddannet cand.pæd.psych. Arbejder som tilsynskonsulent i Socialtilsyn Øst

Interview med Laura

Hvad håber du på at få ud af gennemføre NLP Practitioner uddannelsen?

“Jeg vil gerne bruge det, jeg lærer, i mit job som projektleder. Med NLP uddannelsen håber jeg på at få værktøjer til at øge min gennemslagskraft ved at skabe forandringer og forståelse hos medarbejderne, så projektets budskaber bliver solgt – og modtagerne er med på det”.

Hvordan kan du bruge det, du har lært allerede nu?

“Jeg har fået en anden reflektion over, hvordan jeg møder folk. Jeg er altid smilende og glad og blandt de yngste på arbejdspladsen. Som 30-årig skal jeg tænke over min egen energi og matche dem, jeg skal lede som projektleder. De har måske arbejdet 20 år inden for deres felt, og jeg vil bedre kunne forstå, hvor de er. Undervisningen og træningen kan hjælpe mig med at finde ud af, hvor forandringsopgaven skal starte.”

Laura er 30 år og arbejder som projektleder i den finansielle sektor

Skal du med?

Kan du se dig sammen med disse mennesker? Og har du brug for nogle af de samme kompetencer, der styrker din forståelse af dine relationer? Så kig nærmere på kalenderen herunder. Måske er der et kursus eller en uddannelse, som passer til dig?


De bedste hilsner

Ove Schroll og Lene Bredahl

P.S. Læs mere om NLP Practitioner uddannelsen lige her


SÅDAN ÆNDRER DU PÅ DIT UBEHAG, DIN FRYGT (ELLER DIN FOBI)


Skrevet 27. juli 2020 af Lene Bredahl

Det tager kun 0,1 sekund at få en fobi. Derfor tager det også kun 0,1 sekund at komme af med den igen.

Lyder det provokerende?

Ja, måske. Men vi har erfaring med, at det er muligt. Mange gange kræver det dog en gentagen proces, hvor man ved hjælp af NLP arbejder med den samme problemstilling i længere tid.

Der findes en NLP-teknik, der hedder “Swish”, som du kan bruge til at fjerne din frygt med. Hvis du altså virkelig ønsker at komme af med din frygt. Mange mennesker er bange for at flyve, for slanger, eksamen eller andet. Men nogle af os foretrækker faktisk at holde fast i vores fobi. Fordi det føles trygt. Hvis du ønsker at komme af med med din frygt, dit ubehag eller en fobi, så læs videre.

Ifølge en af pionererne inden for NLP (Richard Bandler) styrer det visuelle i høj grad følelserne. Han har fundet ud af, at hvis du arbejder med de indre billeder, du har fået dannet, kan du komme fri.

I korte træk er der 3 trin i NLP-øvelsen:

 1. Du finder det negative billede frem fra hukommelsen, som er knyttet til en frygt eller fobi
 2. Du ser dig selv i fremtiden, hvor dit problem er væk. Du er ressourcefyldt
 3. Du sætter de to ting sammen – og får det negative billede til at opløse sig.

Se videoen, hvor jeg, Ove Schroll, forklarer hvordan NLP-teknikken virker. Bagefter guider jeg Lene gennem øvelsen.

God fornøjelse!


De bedste hilsner

Ove Schroll og Lene Bredahl

 

P.S. Dette var 3. og sidste mail med eksempler på vores undervisningsvideoer. Vi håber, du er blevet inspireret og måske kunne tænke dig at gå videre med NLP. Se vores kursuskalender  eller på læs mere her på hjemmesiden

P.P.S. Fik du ikke set videoerne fra første og anden nyhedsmail, kan du finde dem her i vores blog

P.P.P.S. På vores hjemmeside kan du finde NLP Psykoterapeuter under uddannelse, som du kan kontakte, hvis du foretrækker at blive hjulpet af en studerende på 3. eller 4. år. Du finder også her listen over nogle af de færdiguddannede NLP Psykoterapeuter, som har åbnet deres klinik.


DERFOR ER DET MULIGT AT ÆNDRE PÅ DIN UHELDIGE OPLEVELSE


Skrevet 20. juli 2020 af Lene Bredahl

Vi kan ændre på vores tanker og oplevelser ved at arbejde bevidst med vores hukommelse og forestillingsevne. Den erkendelse gjorde psykologen Bandler allerede i 1970´erne som en af grundlæggerne af NLP (Neuro Lingvistisk Programmering).

Hvorfor fortæller vi det nu?

Hvis du ønsker at ændre din oplevelse (og følelse) af en person, en situation eller andet, som du har det svært med, er det god viden at have.

Lad os forklare:

For det meste har vi automatisk dannet os indre billeder af noget, der er sket i fortiden. Typisk en situation med en eller flere personer. Et sådant indre billede kan vi hive frem og “kigge på” for vores indre blik. Billedet kan være lyst eller mørkt, farver/sort-hvid. Det kan være tæt på eller langt væk. Der kan også være lyde, som opstår, når du tænker på billedet. Der kan være bevægelse osv.

Inden for NLP kalder vi det noget så nørdet som “submodaliteter”. Men det dækker bare over forskellige måder at “kategorisere” en oplevelse på i vores hukommelse. Alt dette kan du ændre på. Valget er dit.

Lyder det mærkeligt?

Få en mere detaljeret forklaring i videoen, hvor jeg, Ove Schroll, fortæller om det. I anden halvdel af videoen laver jeg en øvelse med Lene for at illustrere, hvordan man kan arbejde bevidst med sine indre billeder – og dermed ændre på dårlige oplevelser.

Se videoen her (varighed: ca. 30 minutter)

Bagefter kan du jo selv prøve det af, hvis du får lyst (mens du ser eller hører videoen for 2. gang).

God fornøjelse!


De bedste hilsner

Ove Schroll og Lene Bredahl

P.S. I løbet af den næste uge, sender vi det tredje nyhedsbrev, hvori vi giver en smagsprøve på vores undervisning. Fik du ikke set videoen fra første nyhedsmail, kan du finde den her i vores blog

P.P.S. Skulle du have fået lyst til at arbejde mere systematisk med dine oplevelser og dig selv, så har vi en lang række NLP kurser og uddannelser, vi kan anbefale. Men vær hurtig! Det går stærkt med tilmeldingerne.

P.P.P.S. På vores hjemmeside kan du finde NLP Psykoterapeuter under uddannelse, som du kan kontakte, hvis du foretrækker at blive hjulpet af en studerende på 3. eller 4. år. Du finder også her listen over nogle af de færdiguddannede NLP Psykoterapeuter, som har åbnet deres klinik.


ENKEL GUIDE I 3 DELE: FORSTÅ EN BID AF DET, DU (MÅSKE) BOKSER MED


Skrevet 13. juli 2020 af Lene Bredahl

Kære læser

Vi vil gerne give dig et lille indblik i NLP på en ny måde. Helt gratis faktisk.

Vi har – som noget helt nyt – produceret en lang række videoer om NLP, coaching og selvledelse. Videoerne var egentlig tiltænkt vores nuværende kursister under COVID-19 (vi havde NLP Huset lukket ned for fysisk fremmøde og i stedet gennemførte vi undervisningen online sammen med en fyldig videopakke). Det er altså herfra, at du får tre videoer, som er plukket ud af de 100 videoer, vi i alt har produceret.

NLP er ingen mirakelkur. Men hvis du arbejder bevidst med NLP, vil du komme til at stå tilbage med et lettere sind – og nogle nye løsninger på dine udfordringer.

Til dig, der allerede har taget en NLP uddannelse, kan det måske være interessant at få genopfrisket stoffet med videoerne.

De tre videoer handler om:

 1. Hvordan din forståelse af dig selv og verden omkring dig er helt unik.
 2. Hvordan du kan bruge NLP bevidst til at forstå dig selv og andre bedre.
 3. En konkret NLP-teknik, du kan bruge til at ændre dine følelser og tanker (din tilstand), der måske indimellem er fyldt med et ubehag, en frygt eller en fobi.

I dag starter vi med video 1: Se den allerede nu – eller læs videre først.

Udforsk modellen af verden

Du ved nok godt, at vi tænker og fortolker situationer forskelligt. Det kan være irriterende, for måske føler du, at du har ret og at andre tager fejl.

I videoen forklarer jeg, Lene Bredahl, hvordan hvert eneste menneske har sin opfattelse af sig selv og verden. Vi kalder det i NLP for vores “Model af verden”.

Vi har hvert vores “filter” i bevidstheden, som vi ser tingene igennem. I NLP Huset sammenligner vi det ofte med, hvordan man laver kaffe på traditionel vis: Du sætter et filter i kaffemaskinen og putter kaffebønner i. Når vandet løber igennem, får du drikkefærdig kaffe, som er blevet filtreret og blevet til noget andet end før.

Tilsvarende med vores indre “filter”. Vi får masser af informationer udefra – og tanker, følelser og fornemmelser indefra. Alt sammen kommer igennem et “personligt filter”, som vi kategoriserer vores oplevelser igennem. Vores sind kan nemlig ikke nå at opfange alt og har brug for filteret til at sortere og sætte ting på plads i vores hoved. Dermed opstår vores “model af verden”, som er forskellig fra andres model af verden.

Modellen af verden er altså ikke lig med virkeligheden. Men bare en model, en konstruktion, du automatisk har lavet. Når du arbejder med dig selv på en NLP uddannelse, får du så at sige masseret denne model. Du kommer gradvist til at se på dig selv og andre på en mere åben måde – og få øje på flere muligheder.

Se gerne forklaring på “modellen af verden” i videoen

Øvelse: En enkel måde at se på andre menneskers model af verden, er – helt for dig selv – at forstå, hvad et af dine familiemedlemmer er styret af. Er han eller hun styret af frygt eller drømme? Det kan være med til at give dig et kig ind i det andet menneskes “model af verden”.

Alene den nysgerrige tilgang kan ændre en lille smule på jeres relation. Også selvom du ikke fortæller ham eller hende, hvad du opdager.

 

De bedste hilsner

Ove Schroll og Lene Bredahl

 

P.S. Få de næste 2 videoer direkte i din indbakke ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev

P.P.S. Vi håber, du er blevet inspireret – eller måske kender du én som kunne tænkes at blive inspireret af dette blogindlæg? Send endelig linket videre 🙂

P.P.P.S. Vi er startet igen på de fysiske kurser i NLP Huset. Hvis du overvejer en NLP uddannelse, så tag et kig på vores kursuskalender. Men vær hurtig! Det går stærkt med tilmeldingerne.


SÅDAN FINDER DU (MÅSKE) HJEM I DIG SELV (OG NYE VEJE ÅBNER SIG)


Skrevet 7. juli 2020 af Lene Bredahl

“Vi oplever, at flere og flere mennesker i disse år er optaget af personlig vækst. Vi kan mærke, at folk netop vælger NLP Huset, fordi man også kan blive psykoterapeut her”.

Ordene kommer fra Lene Bredahl, da det første hold psykoterapeuter fra NLP Huset – inklusiv hende selv – blev færdiguddannede i juni måned.

Om eftermiddagen er pladsen uden for NLP Huset i Valby fyldt med 3. og 4. års studerende, der fejrer de 4. årsstuderendes afsluttende eksamen – og den beståede årsprøve for alle 3. årsstuderende. De sidder sammen ved små runde borde og spiser tapas, mens de nyder en corona-øl i den varme sol. Med behørig afstand til hinanden, selvfølgelig for at overholde retningslinjerne i forhold til COVID-19. Alligevel summer det af snak og klirren ved bordene.

“Jeres tilgang er fyldt med jeres egne interesser”

Lidt senere, indenfor, overrækkes eksamensbeviserne af psykolog Ove Schroll, der har undervist psykoterapeuterne sammen med psykoterapeut Kasha Hansen. Til stede er også Bent H. Niebling, der har været ekstern censor. Ove holder tale og fremhæver især den ihærdighed, de studerende har vist på overbygningen (3. og 4. år):

“I har arbejdet intenst for at nå hertil, hvor I er i dag. Og hvor er vi stolte over det resultat, I har opnået hver især. Samtidig har vi under eksamen kunnet se, hvor meget I har taget specialiseringen til jer. Både jeres skriftlige projekter og jeres terapisessioner har vist, at I har kombineret NLP med de teorier og metoder, der passede lige præcis hver enkelt af jer. Og det var jo det, der var hele ideen oprindeligt. Stort tillykke”.

Kasha udtrykker glæde over at have mødt de studerende og fulgt dem – og kalder dem “pionerer”. Bent fortæller, at han for 3 år siden foreslog NLP Huset at lave en psykoterapeutuddannelse, og at det har været spændende at se resultatet. Som censor fremhæver han de nyudklækkede psykoterapeuters høje niveau og forskellighed – og uddannelsens gode kvalitet: “Jeres tilgang er fyldt med jeres egne interesser. Gå ud og forandre verden lidt”.

Er kommet hjem i sig selv

Flere af de nyuddannede psykoterapeuter tog også ordet. Ord som “taknemmelighed”, “lettelse” og “glæde” gik igen. Én fortalte, at hun er kommet “et andet sted hen” (i positiv forstand). En anden, at hun “er kommet hjem i sig selv”. Hør hvad nogle af psykoterapeuterne drømmer om at ruge uddannelsen til i den lille video herunder – og se også stemningsbilleder fra dagen længere nede på siden

En glad studerende – Annalise Christensen – får sit certifikat efter en velfortjent indsats

Eksaminator og underviser Ove Schroll og ekstern censor Bent H. Niebling får taler og tak fra de studerende

Hygge med tapas, corona-øl og cava. Nye NLP Psykoterapeuter – Pia Trane Jørgensen, Susanne Hauzmann, Tonni Buur og Jonas Nielsen

‍Heidi Struve og  Lene Bredahl fejrer uddannelsen i solen sammen med ekstern censor Bent H. Niebling

Måske har du selv fået lyst til at starte på en NLP uddannelse – og måske er du allerede undervejs? Med den 2-årige overbygning som NLP Psykoterapeut får du mulighed for at dykke ned i din personlige udvikling og få endnu større psykologisk indsigt. Indsigterne kan bruges i mange forskellige jobs.

De bedste hilsner

Ove Schroll og Lene Bredahl

P.S. Vi håber, du er blevet inspireret – eller måske kender du én som kunne tænkes at blive inspireret af dette blogindlæg? Send endelig linket videre 🙂


ER DU STADIG I TVIVL?


Skrevet af Lene Bredahl

I de seneste uger har vi skrevet om NLP og coaching. Overvejer du stadig om en uddannelse eller et kursus kunne være noget for dig?

Du kan have nogle forbehold eller indvendinger – og vi har samlet de mest almindelige her:

Virker coaching overhovedet?

Nyere hjerneforskning viser, at du faktisk selv ændrer din hjernes måde at tænke på – ja, altså din måde at tænke på. Du kan træne dig selv op til at tænke, at du kan opnå noget bestemt – fx det, du drømmer om. Men du kan selvfølgelig også vænne dig til at tænke i begrænsninger. Uanset om du vælger at være styret af dine drømme og længsler eller af dine begrænsninger, vil du efter noget tid føle, at det er den naturlige måde at tænke på. Du kan læse mere i Daniel Golemans bog “Hjernen og den følelsesmæssige intelligens” fra 2014.

Hvorfor skal jeg vælge at uddanne mig inden for coaching og NLP, hvis jeg ønsker personlig udvikling? Er det ikke bedre at gå til en psykolog?
For nogle kan det være det rigtige at gå til en psykolog eller en psykoterapeut, men der er flere fordele ved at tage en coach- og NLP-uddannelse hos os. Du er sammen med et hold i et fortroligt rum. Den kontakt, du kan få her, kan være helt unik. Og det kan have en enorm betydning, når du kan spejle dig i de andre på uddannelsen. Du får redskaberne til at forstå og bearbejde uhensigtsmæssige mønstre og forestillinger om dig selv og andre. Og så får du også gratis træning, når du og de andre på holdet (en og en) træner NLP- og coaching-teknikker.

Vi får gode rigtigt gode evalueringer af vores kursister. De fleste fortæller, at de er blevet mere tilfredse i livet og har fået bedre og mere nærende relationer. De kender sig selv og deres reaktioner bedre.

Hvad er en NLP-teknik?

En NLP-teknik er typisk noget med at lægge nogle papstykker ud på gulvet. Man guider den person, man coacher, rundt på papstykkerne som led i coachingen, hvis det giver mening. Det kan være en måde at få styrket motivation, set nærmere på de værdier, man har, at lægge en strategi eller noget helt fjerde. Ved at bevæge sig rundt på papstykkerne får man nye vinkler på sin problemstilling. Det skal opleves!

Hvilke forudsætninger kræver det at tage en NLP-uddannelse?
Det kræver ingen særlige forudsætninger at tage en NLP-uddannelse. Alle uanset uddannelse og baggrund kan have glæde af en NLP-uddannelse til at blive bedre til kommunikation, samarbejde og mulighed for at få en større forståelse af, hvad der styrer dig i forskellige sammenhænge.

Er der bivirkninger forbundet med at bruge NLP og coaching?

Der er ingen bivirkninger forbundet med at bruge NLP og coaching. Vi arbejder fremadrettet og giver mulighed for at mennesker kan vælge at gøre noget andet og mere hensigtsmæssigt end de plejer.

Er det ikke lidt dyrt for en NLP og coachuddannelse?

Vores kurser og uddannelser er ikke dyre i sammenligning med, hvad det koster andre steder. Prisen svarer nogenlunde til et forløb på 10-15 gange hos en psykolog eller psykoterapeut. Alligevel er kvaliteten i top. Evalueringerne fra vores kursister taler for sig selv. Vi bringer løbende bringer interviews med dem i nyhedsbrevet og her på vores blog.

Er du stadig i tvivl?

Sidste chance for at få en håndfuld undervisningsvideoer er den 1. august. Du får adgang til dem nu, hvis du samtidig tilmelder dig enten NLP Coach Practitioner eller NLP Practitioner / NLP Business Practitioner uddannelserne.

De bedste hilsner

Ove Schroll og Lene Bredahl

 

P.S. Du er selvfølgelig altid velkommen til at ringe til os på telefon 70 21 90 01, hvis du skulle have andre spørgsmål.

P.P.S. Vi er fuldt tilbage efter coronanedlukningen. Vores hold bliver hurtigt fyldt op, så vent ikke for længe med at reservere en plads, hvis du vil med…

P.P.S. Vi håber, du er blevet inspireret – eller måske kender du én som kunne tænkes at blive inspireret af dette blogindlæg? Send endelig linket videre 🙂


SÅDAN BYGGER DU OVEN PÅ DET, DU KAN I FORVEJEN


Skrevet 2. juni 2020 af Lene Bredahl

Ønsker du indimellem, at du kunne få en større følelse af nærhed til en ven, en bekendt eller et familiemedlem? Og ville det også være skønt, hvis du havde en endnu bedre kontakt med kunder, samarbejdspartnere, kolleger og chefer?

De fleste af vores kursister fortæller, at de har relationer, som de gerne vil ændre på og gøre bedre.

For at inspirere dig til, hvordan du fx kan få bedre relationer, har vi talt med en af vores kursister Benja Ann Christensen, der arbejder som skolekonsulent i Systemisk Consult.

Benja hjælper skoleledere og lærere med at skabe mere læring og trivsel for eleverne rundt om på skolerne. Lige nu arbejder Benja på et stort projekt i Kerteminde. Men hun drømmer om at skabe endnu bedre relationer og dermed vejlede bedre end hun gør i dag. På trods af en uddannelse som lærer og en PD i relationsvejledning, har hun her i 2020 valgt at starte på en NLP Coach Practitioner uddannelse.

“Det vigtige for mig er især at træne aktiv lytning sammen med de andre kursister. Jeg er blevet mere opmærksom på at “læse” den person, jeg har en dialog med. Altså aflæse øjenbevægelserne og kropssproget, fordi det giver mig et billede af, om personen, jeg sidder overfor, er igang med at tænke. Om han eller hun fx fører en indre dialog eller konstruerer billeder. Det hjælper mig med at vide, hvornår jeg skal lytte og tie stille i en samtale. For der kan være en masse refleksion, selv om der ikke bliver sagt noget”.

I jobbet som vejleder på skolerne, gør Benja indledningsvis meget ud af at bygge relationer op ved at være anerkendende og lyttende.

“Jeg gentager det, de siger, med deres egne ord. Lærerne har måske nogle store udfordringer i klasserne, og det kan være svært at komme med løsninger. Det er vigtigt at få dem selv til at reflektere over holdbare løsninger. Ud fra lærernes egne tanker og ideer, foreslår jeg mulige tiltag. Så vælger de det, der passer bedst ind i deres virkelighed”, forklarer Benja.

Målet for Benja er på kort sigt at blive en bedre skolekonsulent. På den lange bane ønsker hun også at arbejde psykoterapeutisk med klienter. Hun har derfor planlagt at tage den 4-årige NLP Psykoterapeut uddannelse i NLP Huset.

“Jeg vil så gerne have kompetencerne til rigtigt at kunne hjælpe andre personligt. Jeg gør det allerede i det små, fx når jeg nogle gange har talt med lærere, der var på vej ned med stress. Alene mine samtaler med dem har haft en betydning: De har rejst sig op igen, inden de har lagt sig. Jeg har brugt aktiv lytning, og bare det har haft en effekt. Jeg får så meget energi af at hjælpe andre”, fortæller Benja.

Et tip til aktiv lytning

Brug aktiv lytning ligesom Benja, hvis du gerne vil have endnu bedre samtaler med andre mennesker. Du kan starte i det små med en ven. Der kommer mange gange bedre samtaler ud af, at du tager hensyn til et andet menneskes tænkning:

 • Lyt mere, når du har stillet et spørgsmål
 • Afvent, hvad der kommer fra den anden. Tillad at der er stille i rummet, mens den anden tænker
 • En af de måder, du kan se om personen tænker, er ved at lægge mærke til hans eller hendes øjenbevægelser. Hvis øjnene bevæger sig er, det som regel et udtryk for, at personen er i gang med en indre tankeproces.

Det her er bare et enkelt element i aktiv lytning. Der findes en række forskellige ting, der er en fordel at kende til, hvis du vil være en god lytter.

Du kan selvfølgelig vælge at tage  NLP Coach Practitioner uddannelse, som den Benja er i gang med og derigennem få et overblik og træning i teknikkerne. Men vi har en del forskellige NLP uddannelser, som du kan kigge nærmere på her. Hvis du har brug for rådgivning til at træffe dit valg, er du altid velkommen til at ringe på 70 21 90 01 eller skrive til os.

De bedste hilsner

Ove Schroll og Lene Bredahl

P.S. Vi håber, du er blevet inspireret – eller måske kender du én som kunne tænkes at blive inspireret af dette blogindlæg? Send endelig linket videre 🙂


DU PRÆSTERER BEDST MED DETTE ENKLE RÅD


Skrevet 25. maj 2020 af Lene Bredahl

Hvordan præsterer du bedst? Uanset om handler om sport, arbejdsopgaver eller andre drømme, der skal opnås?

Hemmeligheden er, at du præsterer bedst, hvis du kan bevare håbet. Forskning viser nemlig, at de mennesker der er bedst til at håbe og tro på sig selv, når længst.

“Håb er formelt set mere end en optimistisk forestilling om, at alt vil gå godt. (…) det er mere specifikt “troen på, at man har både viljen og midlet til at nå sine mål, uanset hvad disse er””, skriver Daniel Goleman i Følelsernes Intelligens fra 1995 (p. 130).

Det samme taler vi om inden for NLP: Her er det en grundantagelse, når man coacher andre mennesker – eller sig selv – at mennesker når længst i livet, når de tror på, at de har de fornødne ressourcer til at nå deres mål. Også her er håbet og troen på, at det kan lade sig gøre, essentiel.

Håb er er et følelsesmæssigt talent, som kan udvikle og styrke din motivation og præstation. I denne sammenhæng betyder intelligens mindre end håbet og tiltroen.

Men hvordan?

Et enkelt råd herfra er at blive opmærksom på, hvor ofte du tænker “det kan jeg ikke” eller “det kan ikke lade sig gøre”. Det kan være stopklodser i dine tanker, der, uden du ved det, skaber en indre forhindringsbane for dig.

Hav i stedet for tillid til, at det, du ønsker dig, faktisk er muligt.

Næste skridt er…

 1. Forestil dig selv i målet. Hver dag.
 2. Din hjerne vil herefter hjælpe dig med at se mulighederne, der vil bringe dig i nærheden af målet.
 3. Du vil automatisk blive motiveret til at arbejde hen imod at nå målet.Det er lidt det samme, der sker i din bevidsthed hele tiden, når du bliver optaget af noget. Hvis du er gravid: Så ser du pludselig masser af barnevogne og nybagte mødre på gaden. Eller hvis du skal have en ny bil: Pludselig bliver du mere opmærksom på forskellige biltyper. Med coaching og NLP kan man bruge den viden aktivt til at opnå det, man ønsker.

Du kunne også overveje dette

Der findes mange forskellige øvelser inden for NLP og coaching, der tilsammen kan hjælpe dig på rette vej. Hvis du har lyst til at forstå og træne øvelserne sammen med andre, så vælg en af vores NLP-uddannelser.

Lige nu får du en gratis bonus i form af en håndfuld undervisningsvideoer med i købet, hvis du tilmelder dig senest den 1. juni på vores NLP Coach Practitioner  eller NLP Practitioner / NLP Business Practitioner.

De bedste hilsner

Ove Schroll og Lene Bredahl

 

P.S. Vi håber, du er blevet inspireret – eller måske kender du én som kunne tænkes at blive inspireret af dette blogindlæg? Send endelig linket videre 🙂


MYTER OM VREDE – OG HVAD DU SELV KAN GØRE FOR AT SLIPPE FRI


Skrevet 19. maj 2020 af Lene Bredahl

Vrede.

Det er en grundlæggende følelse, som de fleste af os mærker i en eller anden form (irritation, frustration, raseri). Der findes to myter om, hvordan man bør håndtere sin vrede.

Myte 1: Nogle mener, at du skal mærke din vrede og bare lade den få frit løb. Ifølge den tankegang får du det bedre bagefter. Men i virkeligheden vil relationen til den, det går ud over, blive dårligere.

Myte 2: Andre derimod mener, at du kan nå dertil, at du skal holde din vrede tilbage. Men gør du det, vil du tværtimod styrke din følelse af vrede. Du vil få let ved at finde flere “gode grunde” inde i dig selv til at være vred. Og på et tidspunkt kommer det måske så vidt at du eksploderer.

Du kan med fordel gøre noget helt tredje:

 • Prøv at se på de værdier, som ligger bag dine vrede, frustration eller irritation
 • Med værdier, mener vi: Hvad er det for tanker, der ligger bag følelsen? Hvad er vigtigt for dig? Er det retfærdighed, perfektionisme, kærlighed, kreativitet eller noget helt andet?
 • Mange gange kan du have en værdi, som trigger dig og får dig til at føle dig vred
 • Du får det bedre, når du forstår dine egne følelser og reaktioner i forhold til vreden eller irritationen. Alene at indse dem, kan ændre på din relation til det andet menneske.

Lad os forklare det med et eksempel fra coachuddannelsen i NLP Huset (som en del af coachinguddannelsen skal kursisterne selvfølgelig træne deres færdigheder):

Eksempel på en vred mor

En af vores tidligere kursister, lad os kalde hende “Karen”, blev coachet af en medkursist i en træningssession. Karens problemstilling var, at hun var irriteret på sin teenagedatter Ida, fordi hun altid glemte sine nøgler. Irritationen gik nogle gange over i vrede. Karen blev træt af at blive vækket sent, fordi Ida havde glemt sine nøgler, selvom Ida ofte var blevet mindet om dem.

Karen blev opmærksom på sine overbevisninger og værdier, som lå bag reaktionerne. Hun opdagede, at vreden blev udløst af, at hun oplevede det som manglende respekt over for hende, når Ida glemte sine nøgler. Karen forstod heller ikke, hvorfor datteren ikke kunne huske en så “naturlig ting”, som sine nøgler – det ville aldrig ske for hende selv.

I løbet af et par sessioner fandt Karen frem til, at værdierne respekt og perfektionisme var vigtige for hende. Hun opdagede også, at hun faktisk heller ikke selv helt respekterede sin datter i sin måde at kommunikere sin frustration og vrede på. Alene den erkendelse viste sig at være starten på en bedre mor-datter-relation. Karen kunne pludselig kommunikere mere klart til datteren og fortælle, hvad glemsomheden gjorde ved hende. Herefter begyndte datteren at huske sine nøgler oftere.

Forstå det, der styrer dig – og styr selv!

Vi vil opfordre dig til – her og nu – at undersøge:

Hvad det er for tanker, der ligger bag, når du bliver vred?

Prøv at tænke tilbage på en tilbagevendende konflikt. Hvad er det, der trigger dig?

Overvej om det er noget for dig

Du kan selvfølgelig vælge at tage den fulde pakke – en NLP-uddannelse i NLP Huset. Her får du masser af træning sammen med de andre kursister. Igennem 30 træningssessioner får du stillet netop de spørgsmål og bliver bekendt med NLP-øvelser, der giver dig stor selvindsigt i dine bevæggrunde. Du får samtidig redskaberne til at kommunikere og samarbejde endnu bedre både på dit privatliv og i dit arbejdsliv.

• Vælg NLP Practitioner / NLP Business Practitioner – hvis du primært gerne vil arbejde med at lede og motivere dig selv og dine følelser
• Vælg NLP Coach Practitioner – hvis du gerne vil have redskaberne til at coache både dig selv og andre.

De bedste hilsner

Ove Schroll og Lene Bredahl

P.S. Vi håber, du er blevet inspireret – eller måske kender du én som kunne tænkes at blive inspireret af dette blogindlæg? Send endelig linket videre 🙂


BEKYMRER DU DIG OGSÅ OVER DET SAMME?


Skrevet 12. maj 2020 af Lene Bredahl

Bekymrer du dig også en gang imellem?

Nogle bekymringer har en funktion. Det, at spekulere over et problem, kan betyde at en løsning kan dukke op.

Journalisten og forfatteren Daniel Goleman forklarer følelsen “bekymring” sådan her:

“En bekymring er på en måde en indstudering af, hvad der kan gå galt, og hvordan man skal
forholde sig til det; bekymringens opgave er at fremlægge positive løsninger i forbindelse med de faremomenter, tilværelsen rummer, ved at se dem i øjnene, før de indfinder sig”
(Følelsernes Intelligens, p. 101, 1995)

Men der kan være en negativ side ved bekymringer:

Problemet er de bekymringer, som du gentager igen og igen, og som aldrig kommer en positiv løsning nærmere. Man bliver følelsesmæssigt kapret. Vedvarende bekymringer skaber en vedvarende ængstelse, som låser den bekymrede person fast i en unuanceret, usmidig holdning til emnet. Det kan føre til angstneuroser som fobier, tvangsforestillinger og panikanfald.

Både bekymringstanker og fobier er tilstande, vi arbejder med inden for NLP – og derfor også i NLP Huset.

Mange bekymrede mennesker har fået dette råd: “Bare tag det roligt, der er ingen grund til at være bekymret”. Men det er faktisk det sidste, man har brug for at høre. Det hjælper ikke.

NLP kan hjælpe

I NLP Huset møder vi ofte kursister, der egentlig kommer, fordi de vil blive endnu dygtigere til kommunikation og samarbejde på deres job. Men de samme mennesker har også bekymringstanker i en eller anden grad. Det kan fx være gentagne bekymringer om at blive fyret, en frygt for at flyve eller en angst for, at der skulle ske deres børn noget i trafikken.

Der findes anvendelige NLP-øvelser, som kan hjælpe på bekymringer. Kursisterne hos os lærer blandt andet metoder til at håndtere det. Og på øveaftnerne, hvor kursisterne coacher hinanden (en til en i et fortroligt rum), har de også mulighed for at få bearbejdet deres bekymringstanker.

Vi hører igen og igen, at folk føler sig hjulpet. Nogle har inden NLP uddannelsen opsøgt hjælp hos psykologer eller terapeuter, men uden at det har hjulpet helt. Ved at få arbejdet med det i NLP Huset, sker der noget andet.

Hvordan virker det?

Du undrer dig måske over, hvordan NLP virker? Det er en måde at skyde genvej til følelserne. At blive bevidst om, hvilke tanker, der sætter bekymringerne i gang. Og teknikker til, hvordan du kan stoppe dine bekymringer. Man gør det ikke bare ved én gangs coaching eller terapi, men ved at blive hjulpet gentagne gange og få en forståelse af, hvad der sker i én. Så viser vores erfaring, at det virker. Kursisterne bliver gladere og lidt mere ubekymrede.

Grundlæggende handler det om at forstå, hvordan din hjerne er indrettet. Der er mindst to dele i hjernen, som kan arbejde sammen eller som kan modarbejde hinanden. Den oprindelige urhjerne – amygdala – ser trusler og tvinger tankeaktiviteten til at beskæftige sig med, hvordan truslen skal behandles. Samtidig ignoreres alt andet imens. Du tænker altså på, hvad der kan gå galt, når du er ‘kapret’ af amygdala.

Når du udfordrer og stiller spørgsmålstegn ved bekymringstankerne, bruger du den nyere del af hjernen, den del der har med planlægning og strategi at gøre. Det er din fornuft, der tager over og holder amygdala i skak.

Slip mere fri

I NLP findes der som sagt modeller og øvelser, der kan bevidstgøre dig, så du slipper mere fri.

Oplever du selv indimellem uhensigtsmæssige bekymringstanker, kan vi varmt anbefale NLP Practitioner uddannelsen, som starter op 3 gange om året (januar, maj/juni og september).

Vi har også andre NLP- og mindfulness-uddannelser, så kontakt os gerne for at blive vejledt.

Book en NLP Psykoterapeut

Du har også mulighed for at få hjælp fra en af vores dygtige NLP Psykoterapeuter, hvis du genkender noget af det, vi skriver om i dette blogindlæg. De fleste er netop uddannet i at arbejde med angst, panik, stress og lign.

 

De bedste hilsner

Ove Schroll og Lene Bredahl

P.S. Vi håber, du er blevet inspireret – eller måske kender du én som kunne tænkes at blive inspireret af dette blogindlæg? Send endelig linket videre 🙂


FEJLEN MANGE BEGÅR, NÅR DE DRØMMER OM AT BLIVE STÆRKE OG SLANKE


Skrevet 6. maj 2020 af Lene Bredahl

Vi vil i den kommende tid sende dig tips til at få indsigt i “din indre motor”: Dine følelser og tanker.

Det, du tænker og føler, er jo grundlaget for din motivation, dit humør og din relation til først og fremmest dig selv. Men også til din ægtefælle/kæreste, børn, chef, kolleger og venner.

Vi vil både give gratis tips, du kan bruge med det samme, og inspiration til kurser og uddannelser, du kan tage i NLP Huset.

Selvom 8 ud af 10 vores kursister kommer for at blive endnu dygtigere til deres job, så er det helt almindeligt, at kursisterne tager private problemstillinger op, når de bliver coachet af en af de andre kursister. En af de ting, som mange i starten gerne vil coaches på, handler om slankekure og motion. Flere har svært ved at komme i gang med at træne. Eller også vil folk
gerne tabe sig, men det bliver ikke rigtig til noget. Kender du det?

En af de “fejl” mange begår

Vi oplever igen og igen at folk begår de samme “fejl” eller ikke er opmærksomme på, hvad der skal til, når de vil tabe sig eller være sundere.

Her er et eksempel på en “fejl”, som du med fordel kan tage højde for:

Du er måske ikke nok opmærksom på, hvad der egentlig foregår i dine tanker og følelser.

Tip: Spørg dig selv: “Hvad er mit mål?” og “Hvad forhindrer mig i at nå mit mål?”.

Du kan også med fordel forestille dig selv allerede have opnået målet. Vær vedholdende og se dit indre “billede” af dig selv i målet i en periode.

En slankekur eller en effektiv træning starter nemlig mellem ørene.

Tippet er ikke tilstrækkeligt til at komme helt i mål. Men det kan være starten på vejen derhen.

Skyd genvej til dit mål

Du kunne også tage en NLP-uddannelse og få værktøjer, der kan skyde genvej til din indre motor, din motivation. Læs mere om NLP her

Forstår du endnu mere, hvordan du selv er indrettet, vil du kunne holde dampen oppe og lettere kunne forfølge og lykkes med dine mål.

Vi kan anbefale NLP Practitioner / NLP Business Practitioner uddannelsen (der har fokus på at lede dig selv tanke- og følelsesmæssigt) eller NLP Coach Practitioner (der har fokus på at coache andre – og dig selv).

De bedste hilsner

Ove Schroll og Lene Bredahl

P.S. Slå til allerede i dag og få gratis adgang en håndfuld af vores undervisningsvideoer. Tilbuddet gælder til og med 1. juni 2020.
Du er velkommen til at ringe eller skrive til os, hvis der er noget vi kan gøre for dig. Telefon 70 21 90 01.


KASHA HANSENS TO BEDSTE TIPS TIL AT FORSTÅ DIG SELV (OG HÅNDTERE ISOLATIONEN)


Skrevet 20. april 2020 af Lene Bredahl

Her er sidste blogindlæg med to tips direkte fra en af NLP Husets undervisere. Tips – eller råd – som kan hjælpe dig med at komme bedst muligt igennem coronakrisen. Denne gang er turen kommet til Kasha Hansen, som underviser på overbygningen på den 4 årige NLP Psykoterapeut uddannelse. Ved siden af arbejder hun som psykoterapeut og coach.

Hvordan oplever du at mennesker, der får hjælp af dig, har det for tiden?

“Jeg oplever, at mange mennesker har angst-tanker og bekymringer – og at de føler sig ensomme og udfordret på rigtigt mange måder. Mange bor alene og har ingen at dele det med. Det kan forstærke oplevelsen af angst og isolation. Andre har familie eller kæreste, men grundlæggende er det en tid med store forandringer og ingen ved helt, hvordan denne krise verden over vil udvikle sig. Der er mange angstscenarier og “hvad nu hvis, det og det sker…….?

Alle disse bekymringer om situationen er med til at sætte vores nervesystem i alarmberedskab. Vi bliver stressede og kan ikke længere finde ro i os selv. Derfor gælder det om at lande et sted i dig, som er mere stille, og hvor du ikke er ude af dig selv.”

Hvilket tip eller råd kan du give dem?

“Jeg vil tage udgangspunkt i påskens budskab: Om Jesu død og Jesu genopstandelse. Om lyset og livet der vinder over mørket. Den historie kan vi bruge i vores egen proces i coronakrisen, hvor døden jo også kommer tæt på. Med dødens nærvær mister vi lyset lige der. Meget af det vi har kendt og er glade for, bliver lige nu taget væk. Det påvirker vores indre tilstand, ligesom da Jesus døde. Vi skal lære at rumme den sorg, angst og bekymring, så glæden og lyset kan genopstå. Det handler om at genfinde troen og tilliden. At få en tro på dig selv og at læne dig op ad noget højere.

Konkret vil jeg foreslå, at du laver en meditationsøvelse, der vil give dig en større følelse af tro, tillid og kærlighed.”

Meditationsøvelse om at finde ind til troen, tilliden og kærligheden, der handler om at åbne hjertet

1.Sæt dig godt tilrette, luk øjnene og find ind til din indre ro. Tænk et øjeblik på de mennesker du elsker og holder af og mærk, hvad der sker i hjertet, når du tænker på dem eller ser dem for dig. Giv det lidt tid og bare vær åben for dem, der dukker op!! Tillad dig at sende dem en kærlig tanke eller en healende energi.

2. Lad så dit hjerte række længere ud og tænk på nogle, som har det svært lige nu. Nogle som er ensomme, angste eller bekymrede.

3. Når du har gjort det, så tænk på nogle mennesker, du ikke kender, som har det svært. Send kærlige tanker ud i verden til dem, der har brug for det. Dem dit hjerte lige nu gerne vil støtte og hjælpe.

4. Mærk også, at du selv bliver fyldt op af kærlighed samtidig med, at du er med til at gøre en forskel. Mærk hvordan du forbinder dig til en kilde af kærlighed og fred og blot sid lidt og sans dig selv.

I denne påske lavede Kasha Hansen netop otte guidede meditationer, hvor hun inddrog påskens budskab og det at tro på noget større end sig selv. Du kan stadigvæk finde dem på Facebooksiden “Essens & Nærvær – Terapi, der virker”.

Hvilket andet tip eller råd kunne du give i denne tid?

“Det andet råd, jeg vil give, handler om at komme tilbage til dig selv. At se dine bekymringstanker som tanker – og ikke som virkelighed. Stop tankerne og kom tilbage til nu’et og dit nærvær. Kom tilbage til virkeligheden hele tiden. Gør op med din indre kritiker og tro på, at du godt kan klare det. Det er netop kernen i meditation og al udviklingsarbejde.”

Hvilke bøger kan du anbefale (der kan bruges i denne situation)?

“Jeg vil gerne anbefale to bøger:

Den ene er Debbie Fords: “Lad dit indre lys skinne. Du er guddommelig” (2018). Den handler netop om at komme dybere i kontakt med sin essens. Noget oprindeligt. Noget kærligt. Og at turde bede til noget højere. Ligesom påskebudskabet. Du får en bedre hverdag, hvis den er fyldt med tro og håb, frem for angst og bekymring.

Den anden bog er: “Bliv ven med din indre kritiker. Fra selvkritik til kreativ ressource” af Hal og Sidra Stone (1998). Bogen beskriver, hvordan den største smerte er vores egen selvkritik. Det handler om at kigge på din indre kritiker og hele dit “indre barn”.”

Vi håber, du blev inspireret og kan bruge Kashas råd til at komme igennem coronakrisen på en god måde. Du kan også kigge videre her i vores blog, hvor vores andre undervisere giver deres bedste råd her under krisen.

De bedste hilsner

Ove Schroll og Lene Bredahl

P.S. Kashas hjemmekontor (se foto), hvorfra hun pga. coronakrisen underviser og hjælper mennesker via onlinesessioner, guidede meditationer og videoer.


LISELOTTE HJORTHS BEDSTE TIPS TIL AT FORSTÅ DIG SELV (OG HÅNDTERE ISOLATIONEN)


Skrevet 14. april 2020 af Lene Bredahl

I NLP Huset kører vi for øjeblikket en serie med undervisernes bedste tips til at forstå dig selv (og håndtere isolationen). I dag er det vores dygtige underviser Liselotte Hjorth, vi har interviewet.

Hvordan bruger du selvledelse i øjeblikket?

“Den form for selvledelse, jeg bruger meget for øjeblikket, er mindfulness meditation. Mine meditationer er blevet mere rolige, og det er lettere at komme ind i en meditation, oplever jeg. At meditere åbner øjnene for ens automatiske tanker, følelser og reaktioner, også i forhold til isolationen.

Jeg oplever, at mit nærvær er blevet større, nu hvor støjen er blevet mindre i min hverdag. Synes den sidste tid med tydelighed har vist, at det er en illusion at tro, at vi har styr på livet, på planerne og på fremtiden. Med ét kan alting ændres, og jeg oplever derfor, hvordan der de sidste mange uger ikke har været andet at gøre, end blot at være i nuet – at være med dagen i dag. Så på den måde er det her jo også en opvågnen til livets egentlige natur, og det giver mig en ro dybt inde.

Den ro, oplever jeg også hos mange af de mennesker, jeg taler med. De fortæller mig om, hvordan de føler kroppen og hele deres nervesystem er faldet mere til ro, og hvordan de simple ting i hverdagen nydes som fx en daglig gåtur eller at få læst en god bog.

Baggrunden for hele situationen er jo dybt tragisk, og jeg ved, at mange lige nu mister – mange mister deres økonomiske fundament, og desværre mister nogle også deres kære. Det berører mig dybt, og samtidig er det så smukt at opleve det samfundssind, som er vakt til live, og jeg fornemmer, at oplevelsen og ansvarligheden i at være en del af noget større, giver os en dyb tilfredsstillelse som mennesker.”

 

Hvilken bog kan du anbefale?

“Jeg kan anbefale bogen ‘Sluk emhætten. Træn din hjerne og træf bedre beslutninger’ af Rikke Østergaard og Ulrich Kirk. Den handler om mentaltræning og om hvordan og hvorfor meditation styrker det mentale velvære.”

Hvad arbejder du med lige nu?

“Jeg arbejder på mit speciale som afslutning på min NLP Psykoterapeut uddannelse. Specialet bygger på et gruppeterapeutisk forløb med unge kvinder, hvor jeg undersøger, hvordan netop gruppeterapi baseret på mindfulness-tankegangen kan hjælpe disse kvinder. Jeg har designet et forløb på 6 mødegange, hvor 6 unge kvinder har tilmeldt sig, og jeg glæder mig meget til at kunne trække essensen ud af dette.

Jeg nyder også rigtig meget samværet med min familie og mine daglige gåture i naturen, hvor jeg ofte finder forskellige træstykker, som jeg tager med hjem. Jeg sætter en proces i gang med at blande forskellige materialer med eddike, og så skal det egentlig bare ligge ude i frost, regn, sol og luft, og på næsten magisk vis forvandles træstykkerne til ”små stykker kunst”. For mig er det en fin og aktuel reminder om livets smukke og til tider barske uforudsigelighed, og at vi mennesker alene kan gøre os umage med at ’så frøene’, men aldrig opnå den fulde kontrol og styring.”

NLP Huset er ikke fysisk åbent for kursister lige nu – af hensyn til coronakrisen. Alligevel vil vi gerne inspirere dig. I næste blogindlæg vil vores underviser Kasha Hansen give dig sine bedste tips til at udforske og forstå dig selv og andre bedre. Inspireret af faglitteratur, hun har læst.

Du kan også læse videre her i bloggen, hvor vores andre undervisere giver deres bedste råd her under krisen.

De bedste hilsner

Ove Schroll og Lene Bredahl

P.S. Liselotte Hjorts ’skrivested’ (se foto): “Jeg elsker lyset og udsigten til naturen i min havestue. Det er ofte her, jeg både skriver og mediterer, når jeg arbejder hjemmefra.”


OVE SCHROLLS TO BEDSTE TIPS TIL AT FORSTÅ DIG SELV (OG HÅNDTERE ISOLATIONEN)


Skrevet 6. april 2020 af Lene Bredahl

I NLP Huset lærer du på uddannelserne at lede dig selv, dine følelser og dine tanker bedst muligt, så du står stærkt i dit personlige liv – og i dit arbejdsliv. I dag har vi interviewet partner og underviser Ove Schroll fra NLP Huset for at give hans bedste tips videre i denne coronatid.

Hvordan bruger du selvledelse i øjeblikket?

“Jeg bruger et af de principper, som vi også bruger på vores stressmodul på NLP Psykoterapeut uddannelsen. Det er en metode, som hedder “plan-do”, og det store formål er at få en struktur, jeg kan arbejde ud fra. Hver morgen starter jeg med at lave en plan for dagen. I dagligdagen er der normalt en ydre struktur, der styrer vores liv – fx arbejde, faste aftaler, fritidsaktiviteter og familie- og vennebesøg. Det er på den måde ofte noget uden for os selv, der er med til at strukturere dagligdagen og arbejdsopgaverne. Men når alting går i stå, fungerer strukturen ikke, og vi må i højere grad lave den selv.

Helt praktisk fungerer det ved, at jeg løbende har en ‘brutto to-do-liste’, hvor der hele tiden kommer nye ting på. Jeg plukker ting ud og sætter på dagens to-do-liste. Og så sætter jeg tid på, hvornår jeg vil lave dem. Det giver ro i sjælen. Det er ligesom at have et landkort, når man kommer til en fremmed by. Hvis man ikke har landkortet, kan man gå rundt på må og få. Men i det øjeblik, man har det, får man et helt andet overblik.”

Hvilken bog kan du anbefale?

“Jeg kan anbefale Robert Dilts bog: “Sunde overbevisninger”. Det er en rigtig god bog om NLP, som sætter vores bøvl med at ændre tankemæssige vaner i perspektiv her i denne coronatid.”

Hvordan bruger du NLP til at lede dig selv lige nu?

“Når man oplever sig presset og stresset, som mange gør i øjeblikket, er det en god idé at bevare overblikket og ikke køre med følelsesmæssigt på panikken – for panik smitter. Personligt gør jeg det ved at holde fast i en hverdagsstruktur og tvinge mig selv til at prøve at se mulighederne i stedet for farerne.

Hvad arbejder du med lige nu?

“Lige nu laver vi videoer, der kan kan erstartte undervisningen. Vi tilbyder samtidig virtuel træning og videokonferencer med vores kursister. Det går rigtig godt for dem, som har committet sig til det – vi kan se, at deres læringskurve bevæger sig kraftigt opad. Andre har udsat deres forløb, fordi de har meget travlt med hjemmearbejde, hjemmeskole for deres børn og måske også har mindre børn, de skal passe. Vi glæder os til, at vi kan komme i gang med den almindelige undervisning, hvor kursisterne igen kan komme i NLP Huset.”

NLP Huset er ikke fysisk åbent for kursister lige nu – af hensyn til coronakrisen. Alligevel vil vi gerne inspirere dig. I de kommende to nyhedsbreve vil vores undervisere Liselotte Hjorth og Kasha Hansen give dig deres bedste tips til at udforske og forstå dig selv og andre bedre. Inspireret af faglitteratur, de har læst. Du kan også læse et blogindlæg, hvor Lene Bredahl giver sine bedste råd her under krisen.

 

De bedste hilsner

Ove Schroll og Lene Bredahl

 

P.S. Ove Schroll bruger omgivelserne til lede sig selv med: – også på hjemmekontoret (se foto). “Jeg har en del bunker, så jeg kan se, hvad jeg mangler. Det er en måde at hjælpe min hukommelse på og lede mig selv visuelt ved siden af min to-do-liste.”


LENE BREDAHLS TO BEDSTE TIPS TIL AT FORSTÅ DIG SELV OG HÅNDTERE ISOLATIONEN


Skrevet 30. marts 2020 af Lene Bredahl

I NLP Huset lærer du på uddannelserne at lede dig selv, dine følelser og dine tanker bedst muligt, så du står stærkt i dit personlige liv – og i dit arbejdsliv. I dette blogindlæg har vi interviewet Lene Bredahl, der er partner og underviser i NLP Huset. Formålet er at inspirere dig til at forstå dig selv bedre, så du kan håndtere isolationen med coronavirus bedst muligt.

Hvordan bruger du selv selvledelse i øjeblikket?

“Jeg er blevet meget opmærksom på at bruge Stockdale-paradokset til at navigere her i coronakrisen. John P. Kotter har blandt andet skrevet om det i en af hans ledelsesbøger.

Stockdale-paradokset handler om, hvordan man agerer bedst under en krise. Paradokset er opkaldt efter en amerikansk viceadmiral – Stockdale – der under Vietnamkrigen var krigsfange i otte år. Viceadmiralens tilgang til fangenskabet var, at han så det forfærdelige i øjnene, og samtidig havde han hele tiden troen på, at han ville komme ud en dag.

Mentalt klarede han sig langt bedre end de medfanger, der var enten pessimister eller optimister (de første mistede modet med det samme, de sidste blev skuffede gang på gang).

På samme måde er jeg nødt til at håndtere, at det her er alvorligt på mange planer: I vores samfund, i de personlige liv og for vores virksomhed. Vi har været klar over, at der en dag kunne komme en krise, men vi havde ikke regnet med, at det ville være så stor en global krise. Vi prøver dog at se det som en invitation til alle om at gentænke en masse ting. Og vi ved, at vi kommer ud af det på den anden side.”

Hvilken bog kan du ellers anbefale?

“Jeg er i gang med en fantastisk bog, nemlig “Eksistentiel psykoterapi” af Irvin D. Yalom. Eksistentialismen handler jo om de grundvilkår, vi som mennesker er underlagt. Blandt andet at vi en dag skal dø. Og om, at vi i bund og grund er isolerede: At vi fødes og dør alene.

Det er jo netop isolation, vi bliver bedt om mere eller mindre at være i her under coronakrisen. Mange mennesker har det svært lige nu, fordi de bliver konfronteret med de grundvilkår, eksistentialismen taler om: Døden, isolationen, (tabet af) friheden og meningsløsheden. Og især følelsen af meningsløshed dukker nemt op. Hver enkelt må selv finde ud af, hvad der er meningsfuldt at kaste sig over. Men man kan sige, at det jo samtidig er en invitation til at forstå sig selv bedre – selvom det måske kan lyde irriterende og frelst.”

Hvad arbejder du med lige nu?

“Vi gentænker i øjeblikket, hvordan vi kan give vores kursister undervisning og træning her under coronakrisen. Blandt andet ved at optage undervisningsvideoer og tilbyde videomøder til øveaftener og gruppesupervision, hvor vi selv som undervisere også er aktive.”

Vi håber, du har fået lyst til at læse mere. Nogle boghandlere er åbne og nogle tilbyder også hjemmelevering i denne tid. Og så er der jo også altid Google…

De bedste hilsner

Ove Schroll og Lene Bredahl

 

P.S. Spisebordet på billedet er blevet hjemmekontor hos Lene & Ove. De har travlt med at finde alternative løsninger til den fysiske hverdag i NLP Huset. Søndag er de fx med til virtuelle øvegrupper med et hold, der skal til eksamen til maj. “Vi har jo 5 børn, så vi har altid haft god plads rundt om bordet. Men lige nu er det fyldt med pc, papir og videoudstyr,” griner de.

P.P.S. NLP Huset er ikke fysisk åbent for kursister lige nu – af hensyn til coronakrisen. Alligevel vil vi gerne inspirere dig. I  vores kommende nyhedsbreve vil underviserne Ove Schroll, Liselotte Hjorth og Kasha Hansen på skift give dig deres bedste tips til at udforske og forstå dig selv og andre bedre. Inspireret af faglitteratur, de har læst.


CORONAVIRUS- FORSTÅ HVORDAN DU HÅNDTERER KRISER I DIT LIV


Skrevet 17. marts 2020 af Lene Bredahl

Samme aften som statsministeren meldte ud, at “Danmark lukker ned”, løb masser af mennesker ned i det lokale supermarked for at hamstre. Læs her, hvordan det kan være starten på at forstå, hvordan du håndterer kriser i dit liv.

En naturlig reaktion

At hamstre mad er en reaktion, der kan forklares med, at folk bliver kapret af deres urhjerne. Mad og drikke er jo noget helt fundamentalt for at sikre vores overlevelse. Samtidig var det jo den helt modsatte reaktion i forhold Mette Frederiksens udmelding: Der er mad nok til alle, og vi bør holde afstand til hinanden af hensyn til coronavirus.

I sådan en krise, som Danmark er kastet ud i for øjeblikket, er der mange, der handler frygtbaseret. Stresshormonerne pumper rundt i kroppen, når vi bliver bange. Bange for, at der fx ikke er tilstrækkeligt med mad. Bange for at blive smittet eller smitte andre. Og vi kan føle, at vi mister kontrollen.

Det, vi har allermest brug for både som individ og som samfund, er at bevare roen, samtidig med, at vi udviser samfundssind og gør det, myndighederne beder os om.

Forstå hvordan du håndterer kriser i dit eget liv

Denne coronakrise kan give dig et lille kig ind i, hvordan du håndterer kriser i dit eget liv. Så brug tiden på at gå på opdagelse og blive klogere på dig selv.

Hvad er fx dine automatiske reaktioner i øjeblikket? Når stresshormornerne kører rundt i kroppen, ser vi tre typiske reaktioner:

– Vi kæmper (fx ved at hamstre),
– Vi flygter (fx ved at benægte situationens alvor)
– Vi ‘fryser’ (fx ved at være handlingslammede).

Hvis vi skal bevare roen og overblikket, er de tre reaktioner ikke hensigtsmæssige. Men tilgiv dig selv – reaktionerne handler om, at du er bange. Og det er selvfølgelig helt naturligt i denne situation. Husk, at vores regering og offentlige myndigheder gør alt, hvad de kan, for at passe på os. Husk, at DU er omdrejningspunktet i forhold til at stoppe smittespredningen. Så følg myndighedernes anvisninger.

Prøv en mindfulness meditation

Hvis du gerne vil dulme angsten og stressen i dit system, så er mindfulness fantastisk hjælpsomt. Her træner vi at blive bevidst iagttagende, så vi kan handle klogt. Lyt til denne 3 minutters mindfulness meditation flere gange om dagen, om mærk, hvordan du bedre kan være til stede her og nu.

Overvej også lige…

Tænk på, at dine ord skaber billeder i hovedet på dig selv og andre. Og billeder skaber følelser – positive eller negative. Overvej din kommunikation – med dine børn og venner, din familie og på de sociale medier:

Bidrager du til mere frygt med dine ord? Eller bidrager du til mere balance, ro, forståelse, glæde, hjertelighed og venlighed?

Uanset hvilken vej du vælger, vil det betyde noget. For dig selv og for dem omkring dig.

Vores opfordring er, at du bruger de næste 14 dage på at opdage mere om dig selv i forhold til resten af denne krise og eventuelle senere kriser.

De bedste hilsner

Ove Schroll og Lene Bredahl

P.S. Vi har aflyst al undervisning i NLP Huset fra fredag den 13. marts og foreløbigt 2 uger frem. Undervisningen er flyttet til april.

P.P.S. Du kan stadig ringe eller skrive til os, hvis du har spørgsmål til et kursus eller en uddannelse. Telefon 70 21 90 01. Vi holder også virtuelle studiemøder (FaceTime eller Skype).

P.P.P.S. Psykiatrifonden har til DR givet disse 6 gode råd til dig, der oplever coronaangst (som de kalder det)


ER DU FØLELSESMÆSSIG INTELLIGENT?


Skrevet 10. marts 2020 af Lene Bredahl

Har du overvejet, hvor følelsesmæssig intelligent, du selv er?

Der findes et hav af tests på nettet i mere eller videnskabelig stil, som kan inspirere og give et fingerpeg. Det er, som vi tidligere har skrevet, en stor fordel, når du kommunikerer og samarbejder med chefen, kollegerne, kunderne – og selvfølgelig dem derhjemme.

Vi har fundet en test frem, som du kan prøve, hvis du har tid og lyst (men vær tålmodig – den varer ca. 45 minutter – og den er på (letforståeligt) engelsk).

Du vil uvilkårligt komme til at tænke over dig selv og din egen følelsesmæssige intelligens. Uanset om du tidligere har taget et kursus eller en uddannelse hos os eller ej

Du får nok mest ud af den gratis del af testen, hvis du allerede kender lidt til NLP, coaching og det, at kunne lede dig selv følelsesmæssigt fra fx NLP Huset (selv i modgang og pressede situationer). Da vil du kunne bruge testen som pejlemærke til at evaluere, hvor langt du er nået i din personlige udvikling. Testen indkredser meget af det samme tankegods.

Her er bare nogle eksempler fra testen:

• Når jeg får negative følelser, stopper jeg op og tager et øjeblik, hvor jeg spørger mig selv, hvad jeg føler og hvorfor?
• Sætter jeg tingene i et positivt perspektiv ved modgang?
• Når jeg skal tage vigtige beslutninger, er logik så vigtigere end følelserne?
• Når jeg søger et job, ved jeg så præcist, hvordan mine evner kan berige organisationen?
• Jeg føler, at selvudvikling er en livslang proces?

Der er som sagt hele 146 spørgsmål, så der er rigeligt med underholdning til en aften.

Måske bliver du lidt klogere på din følelsesmæssige intelligens netop nu. Men vær tålmodig! Og tag det hele med et gran salt. Testen er ikke videnskabeligt valideret, men er tænkt som en inspiration til dig.

Vi håber, du blevet inspireret 🙂

 

Bedste hilsner

Ove Schroll og Lene Bredahl

 

P.S. Vi har kun afprøvet den gratis del af testen. Der er også en betalingsdel, hvis man ønsker mere feedback.

P.P.S. Hvis du oplever, at det er tid til at booste din følelsesmæssige intelligens, så kig nærmere på vores kurser og uddannelser her på hjemmesiden (brug evt. menupunkterne herover). Du er også altid velkommen til at ringe til os og aftale et studiemøde.


HJERNEFORSKNING BEKRÆFTER, AT COACHING OG MINDFULNESS VIRKER


Skrevet 2. marts 2020 af Lene Bredahl

“Hvad angår personlig effektivitet, er vi nødt til at være i den bedste indre tilstand til den givne opgave, og enhver indre tilstand har sine fordele og ulemper. For eksempel viser forskning, at plusserne ved at være i positivt humør er, at vi er mere kreative, vi er bedre til problemløsning, vi er mere mentalt fleksible, og vi kan være mere effektive til at træffe beslutninger på mange forskellige måder.”

Ordene kommer fra Daniel Goleman, der har skrevet bogen “Hjernen og den følelsesmæssige intelligens” (2014).

Og hvorfor skriver vi nu det?

Fordi, vi gerne vil forklare dig et par af Golemans pointer i bogen. Vi vil gerne gøre dig klogere. Vi synes nemlig, det er interessant, at ny hjerneforskning underbygger meget af det, vi går og roder med inden for NLP, coaching, mindfulness og psykoterapi.

Prøv at se her:

Ifølge hjerneforskningen (og Golemans bog om hjernen og følelsesmæssig intelligens) er det muligt at ændre på vores mentale tilstand, hvis vi bliver bedre til at forstå os selv. Hjernen er plastisk og ved at arbejde med vores følelser og tanker, kan man faktisk ændre på hjernen og dermed sin adfærd, sine tanker og sine følelser.

En af nøglerne er at forstå, hvordan vi er indrettet i hjernen. Hvis du forstår, hvordan de forskellige komponenter i hjernen arbejder sammen, vil du blive lidt klogere på, hvad der er på spil i dit eget liv – og du kan lære af det.

Det kræver træning. Masser af træning. Men så er det også muligt at ændre på uhensigtsmæssige tankemønstre, som fx bekymringer, ængstelse, vrede og angst. I stedet for, at den ældste del af hjernen (amygdala) styrer dit liv ved at fokusere på risici og farer – og at komme væk fra noget – kan du langsomt se på og forstå impulserne derfra, indtil du får dannet et nyt og mere hensigtsmæssigt mønster.

Hvis du er kapret af amygdala, vil din opmærksomhed været rettet mod truslen. Det betyder, at hvis det sker, mens du er på arbejde, vil du ikke kunne koncentrere dig.

“Under kapringen kan vi ikke lære, og vi forlader os på over-tillærte vaner, adfærdsmønstre, som vi har brugt gang på gang. Vi formår ikke at være innovative eller fleksible i kapringssituationen” (side 32 i Hjernen og den følelsesmæssige intelligens af Goleman).

Vi kan altså kun tænke på faren i situationen. For nogle mennesker går det over i en kronisk tilstand.

Typiske fænomener, der udløser en reaktion fra din urhjerne på arbejdspladsen (i følge Goleman):

– Nedladenhed og manglende respekt
– Uretfærdig behandling
– Manglende værdsættelse
– Følelsen af, at man ikke bliver lyttet til eller hørt
– At blive pålagt urealistiske deadlines.

Den gode nyhed er, at du kan minimere reaktionen fra din urhjerne ved at være opmærksom.

Det bedste du kan gøre, er at erkende “kapringen” – og ikke lade dig rive med af dine følelser. Undersøg, hvad der foregår inden i dig og i din hjerne.

Det kan du gøre:

– Tal fornuft til dig selv og sæt spørgsmålstegn ved det, du siger til dig selv
– Brug empati og lev dig ind i den anden persons situation
– Brug mindfulness til at berolige dit nervesystem.

Du kan også arbejde med dine egen indre tilstande, tanker og følelser – og dermed følelsesmæssige intelligens ved at tage på en af vores kurser eller uddannelser i NLP, coaching, mindfulness eller psykoterapi.

Hos os vil du få masser af træning, der vil gøre dig mere følelsesmæssig intelligent og i stand til at lede dig selv og dine følelser og tanker bedre.

Hjerneforskningen viser, at mental træning virker.

 

Bedste hilsner

Ove Schroll og Lene Bredahl

 

P.S. Vi anerkender at urimelige situationer på arbejdspladsen ikke bare handler om at den enkelte medarbejder skal tage sig sammen for at klare “mosten”. Men sommetider er det, at forstå sig selv og sine reaktioner, en måde at finde ud af, hvad der er det bedste at gøre.


EN DYGTIG LEDER ER EN DYGTIG COACH + GRATIS PODCAST


Skrevet 23. februar 2020 af Lene Bredahl

“Lederne skal være dygtige coaches i dag. Og det på alle niveauer i organisationen,” fortæller Ole Rich Henningsen, der er CEO for virksomheden Syndicate

Ole Rich Henningsen, der er uddannet Master Coach fra NLP Huset, arbejder med at uddanne ledere på alle niveauer til at blive endnu dygtigere ledere. Blandt kunderne tæller store virksomheder som Lego, Bestseller og Salling Group.

Et skifte mod uddelegering af ansvar

En tendens i virksomhederne er ifølge Ole Rich Henningsen, at lederne uddelegerer ansvaret mere og mere til selvledende teams. Her er coaching et nøglebegreb:

“Lederne får folk til at tænke selv og giver ikke svarene. Det gælder om at stille de rigtige spørgsmål. Godt nok skal de en gang imellem stille sig op på øl-kassen, men den coachende tilgang fylder mere.”

Ole Rich Henningsen er desuden inspireret af Googles undersøgelse fra 2012 “Projekt Aristoteles”, der har undersøgt, hvad der kendetegner velfungerende teams.

“En af de faktorer, der betyder allermest, er ifølge Google “psykologisk sikkerhed”, altså at folk føler, de kan fejle og være der som hele mennesker, uden at de bliver udstillet,” forklarer Ole Rich Henningsen.

Derfor er følelsesmæssig intelligens – eller emotionel intelligens – virkelig vigtig i virksomhederne. Altså at du forstår og accepterer egne og andre menneskers følelser – gode som dårlige.

“Da jeg selv tog coach uddannelsen i NLP Huset var den største øjenåbner hele selvledelses-delen. Altså evnen til at identificere og håndtere egne og andre menneskers følelser – og skabe bedre relationer. Det vil sige, at min emotionelle intelligens blev styrket. Og netop emotionel intelligens fylder mere og mere i dag rundt om i virksomhederne – og er noget af det, vi arbejder med.”

For Ole Rich Henningsen har coaching været en måde at få et nyt sprog på. Et sprog, der har sat ord på hans måde intuitivt at forstå verden:

“Coaching har altid været en indgroet del af mig, en måde at være i verden på. Da jeg blev præsenteret for coaching i NLP Huset var der noget, der klikkede. Jeg gik så meget ind i det.

Jeg memorerede alting. Det ligger mig så naturligt. Og det er ikke det sidste, jeg har fyldt på for at forstå mennesker. Jeg læser coachingbøger hele tiden og overvejer NLP Psykotepeut uddannelsen.”

Gratis podcast-episode om coaching

For at inspirere andre har Ole Rich Henningsen lavet podcastserien ”To Agility and Beyond”, hvoraf en af episoderne handler om coaching.

Episode nummer 11 har titlen: ”Coaching – din agile superkraft”

Prøv at lytte til episoden fra ca. 8 minutter inde, hvor det for alvor handler konkret om coaching.

Du får indblik i vigtige læringspunkter på NLP Husets tilgang til coaching. Og for dig, der allerede har en coach uddannelse, har du mulighed for at få genopfrisket lidt af din viden.

Bedste hilsner

Ove Schroll og Lene Bredahl

P.S. Overvejer du – eller én du kender – en coach uddannelse, så læs mere her på vores hjemmeside


FØR OG EFTER: RIKKES FORVANDLING FRA OFFENTLIG LEDER TIL PSYKOTERAPEUT


Skrevet 4. februar 2020 af Lene Bredahl

For Rikke Gotfred på 52 år var opgaverne i hendes job som leder i det offentlige pludselig ikke lige så spændende, som de var engang. Hun havde svært ved at se sig selv i en lederstilling frem til pensionsalderen. Læs her om hendes karriereskift fra leder i det offentlige til privat psykoterapeut.

Rikke går i 2018 og overvejer hvad hun skal, hvis hun ikke længere skal være leder.

Valget falder på at blive NLP Psykoterapeut i NLP Huset, hvor hun allerede tidligere har gennemført uddannelserne NLP Practitioner og NLP Master Coach.

Det vil betyde, at Rikke bare mangler 2 år for at blive færdiguddannet psykoterapeut og kan foretage et karriereskift.

Rikke tager hurtigt træningsklienter ind, sådan som hun og de andre kursister skal på 3. år.

Det giver hende ny energi og følelsen af at kunne gøre en forskel:

På uddannelsen lærer hun, hvordan man skaber psykisk rummelighed, så man bedre kan være med de ting, der er svære. Hvis man har været igennem kriser som fx en skilsmisse, en fyring eller har oplevet meget stress, kan det nemt gå ind og påvirke nervesystemet.

Rikke og de andre trænes i at arbejde meget intuitivt ved at være nærværende over for deres klienter. De blander de teknikker og indsigter, de lærer på uddannelsen, fx inden for kognitiv psykologi, terapi, NLP, spørgeteknikker og NARM, og klienterne hjælpes videre ud fra det, der fylder nu og her. Rikke er også i egenterapi for at lære sig selv bedre at kende, så hun bedre kan hjælpe andre.

Gør en forskel hos træningsklienterne

Hurtigt ser Rikke en forskel hos træningsklienterne i terapien.

Én af dem gør et særligt indtryk. Hun bliver kontaktet af en mandlig klient, som er depressiv og har dystre tanker. Hun har svært ved at rumme det først, men arbejder sammen med ham om at berolige hans nervesystem og sætte mål og retning for hans fremtid. Han får det bedre efter kort tid. Han kan pludselig bedre rumme gamle kriser fra sin fortid, som har spillet ind i hans oplevede virkelighed. Han ser lysere på tingene.

Rikke kan i det hele taget se, at der er sket en udvikling hos de 20 klienter, hun har haft på sit 3. uddannelsesår.

“Det er berigende at komme igennem uddannelsen og at kunne hjælpe andre allerede på et tidligt tidspunkt. Det har også lagt noget til i forhold til min egen udvikling fra offentlig leder til psykoterapeut”, forklarer hun.

Kan leve af at være psykoterapeut

Rikke er færdig med den 4-årige NLP Psykoterapeut uddannelse til sommer. Hun har allerede nu startet egen klinik op med klienter. Hun regner med at kunne leve af at være terapeut.

Statistikken understøtter hendes drømme. Ifølge Psykoterapeutforeningen har hver 4. behandler fx i gennemsnit mellem 11 og 15 klienter om ugen. Se den fulde statistik her

Overvejer du et karriereskift?

Måske er NLP Psykoterapeut uddannelsen noget for dig, hvis du gerne vil gøre en markant forskel for andre mennesker, der har det svært.

Læs mere om NLP Psykoterapeut uddannelsen her og tilmeld dig her

Men vær hurtig, der er kun få pladser tilbage på holdet – især 3. år er hurtigt fyldt.

Ring meget gerne til os på telefon 70 21 90 01, hvis du vil vide mere eller hvis du vil booke et personligt studiemøde.

 

Bedste hilsner

Ove Schroll og Lene Bredahl

Har du lyst til at følge vores nyhedsbreve, hvor vi bl.a. bringer interviews med kursister, som har gennemført vores uddannelser, så tilmeld dig her


KAN DU HOLDE TIL DET?


Skrevet 29. januar 2020 af Lene Bredahl

NLP Huset - Ove Schroll

“Jeg har mødt mange mennesker, som er i tvivl om, hvorvidt de kan holde til arbejdslivet i længden. Det er især ledere, der kan have svært ved at få deres liv til at gå op.”

Ordene kommer fra psykolog og underviser Ove Schroll, der er partner i NLP Huset.

Ove oplever, at der især er et stort pres på lederne. Og at mange ledere ønsker at få en større forståelse af, hvad der er på spil i de menneskelige relationer på arbejdspladsen.

“Jeg ved fra mine mange år som underviser og coach, at noget af det, der er allervigtigst for at lykkes som leder – og for den sags skyld også som medarbejder – er at kunne rumme sig selv og det, der sker på arbejdspladsen”, forklarer Ove.

Han fortæller videre, at mange ledere tager en MBA eller andre store og dyre efteruddannelser. Men færre er opmærksomme på at efteruddanne sig, så de udvikler sig menneskeligt. En sådan personlig udvikling fører mange gange til gode resultater, fordi lederen kan rumme sig selv og det svære. En af de positive effekter er også, at de ansatte bliver mere tilfredse og loyale, fordi de bliver anerkendt, set og hørt på en helt anden måde.

“Vi har fokus på personlig udvikling, kommunikation og samarbejde på alle vores kurser og uddannelser. Flere og flere ledere har fået øjnene op for, hvad det kan give dem. Og vi oplever, at der er flere ledere, som har tilmeldt sig vores nye overbygningsuddannelse NLP Psykoterapeut”, fortæller Ove.

Hvorfor vælge en NLP Psykoterapeut uddannelse?

“Navnet “NLP Psykoterapeut” kan lyde misvisende i en leders ører, hvis man foreslår det som en form for efteruddannelse. Men faktisk indeholder den 4-årige uddannelse meget af det, der kan hjælpe en leder menneskeligt”, forklarer Ove.

På NLP Psykoterapeut uddannelsen lærer man de to første år færdigheder som at lytte, stille gode åbne spørgsmål, coache og håndtere konflikter bedre. Disse to år munder ud i, at du certificeres som Master Coach.
På de sidste to år handler det mere om at håndtere det relationelle i forbindelse med sværere samtaler – og især i forhold til en gruppe mennesker.

Der bliver sat turbo på ens personlige udvikling, så du kan rumme ethvert menneskes liv og livsssituation følelsesmæssigt og kan skabe dyb kontakt. Du bliver fx også endnu bedre til at navigere i kontakten med en gruppe medarbejdere.

Hvorfor tager det så lang tid?

“Hvorfor tager det så lang tid?” – er et af de spørgsmål, vi typisk får, når folk hører om vores 4-årige uddannelse. Ja, det kan lyde som lang tid, men der er meget stof, man skal igennem. Stoffet gennemgås i undervisningen, og så er det meningen, at du prøver tingene af i praksis i dit job og med dine medkursister. Det giver fornyet energi.

Er det nu?

Skal du med næste gang, vi starter NLP Psykoterapeut uddannelsen op? Vi oplever for øjeblikket en stor interesse for uddannelsen – også fra ledere – hvilket betyder, at holdene hurtigt bliver udsolgt.

Læs mere om vores NLP Psykoterapeut uddannelse her

Ring meget gerne til os på telefon 70 21 90 01, hvis du vil vide mere.

Bedste hilsner

Ove Schroll og Lene Bredahl

Har du lyst til at følge vores nyhedsbreve, hvor vi bl.a. bringer interviews med kursister, som har gennemført vores uddannelser, så tilmeld dig her


FORSTÅ DET, DU HAR FRASPALTET – OG HJÆLP DIG SELV OG ANDRE TIL ET BEDRE LIV


Skrevet 23. januar 2020 af Lene Bredahl

Kender du det? At være draget af en barndomserindring? Du tror måske, at du søger en form for sandhed fra din fortid, men i virkeligheden ønsker du at få integreret en bestemt sindstilstand i dit bevidste liv.

Lad os forklare med psykolog og forfatter Bo Jacobsens ord:

“Stemninger og følelser – det være sig vemod, ensomhed, alvorsstemning, varmt nærvær, skræk eller andre følelser fra den store rigdom af menneskelivets stemninger – kan være indpakket i en barndomserindring, personen kun glimtvis har adgang til, men som drager…sindsstemninger, der bringer en i kontakt med noget fraspaltet, man længes intenst efter”.
(‘Livets dilemmaer – en bog om eksistentiel psykologi’, 2009).

I virkeligheden har du fraspaltet sindstilstanden, fx en overrumplende dyb følelse af ensomhed, fra du var barn. For at slippe af med følelsen, har du ubevidst tillagt dig et mønster. Et mønster eller en vane, som du nok er træt af – og som du gerne vil af med. Men det bliver ved med at være der. Og det er, som om du nærmest tiltrækkes af det.

Mønstret kan fx være, at drikke lidt for meget alkohol, at overforbruge mad, voldsomme vredesudbrud eller tilbagevendende skænderier med din partner. Du vil med dette mønster ubevidst forsøge at komme i kontakt med en fraspaltet og fortrængt følelse, som du længes intenst efter.

Hvis du overvejer at følge vores NLP Psykoterapeut uddannelse, skal du vide, at du som noget helt centralt kommer til at arbejde med uhensigtsmæssige mønstre. Sideløbende med undervisningen går du nemlig i terapi, så du begynder at forstå, hvad der gemmer sig bag dine egne mønstre. Det vil være et af elementerne i at få det nærvær og den ro og afklarethed, der gør dig i stand til at hjælpe dine klienter med deres problemer.

Helbredelsen er et skridt mod “mere dig”

Når du har erkendt den fraspaltede følelse, er næste skridt helbredelsen. Og her går det terapeutiske arbejde for alvor i gang. Du bygger nye ressourcer og ny adfærd op. Det bliver en form for transformation.

Arbejdet som psykoterapeut kræver noget særligt:

“Som psykoterapeut skal man nærme sig klienten langsomt. Han eller hun har typisk sat en masse strategier op for at undgå at mærke det svære. Det er som et stillads, man begynder at pille ved for så at erstatte det med noget, der er sundere for personen. Det betyder, at klientens identitet rykker sig. Det kræver stor tålmodighed fra psykoterapeutens side, for det skal foregå langsomt og nænsomt, og når klienten er klar”, forklarer Lene Bredahl, der netop selv er ved at gennemføre 4. og sidste år på NLP Psykoterapeutuddannelsen. Lene underviser selv på grunduddannelserne og er partner i NLP Huset.

Uanset om du er leder, medarbejder, coach eller en anden form for behandler, vil du kunne bruge forståelsen for de mange forskellige psykologiske mekanismer i dig selv og andre.

Læs mere om vores NLP Psykoterapeut uddannelse her

Bedste hilsner

Ove Schroll og Lene Bredahl

Har du lyst til at følge vores nyhedsbreve, hvor vi bl.a. bringer interviews med kursister, som har gennemført vores uddannelser, så tilmeld dig her


HVORFOR DU IKKE LYKKES HELT SOM COACH – OG HVAD DU KAN GØRE VED DET


Skrevet 22. januar 2020 af Lene Bredahl

Indimellem støder mange coaches på et problem: De oplever, at de kun kan komme et vist stykke ad vejen med den person, de hjælper.

Nogen gange er det nemlig som om, der er sat hegn op inde i det menneske, man hjælper. Der er noget, som han eller hun ikke fortæller. Noget som betyder, at klienten ikke kan nå frem til det, han eller hun dybest set ønsker sig og drømmer om.

Lad os forklare:

Ofte handler det om traumer i fortiden. Nær eller fjern. Noget som mange gange bygger på angst.

Et eksempel kunne være et menneske, der har oparbejdet en angst for at komme tilbage på sin arbejdsplads efter en sygemelding. Angsten har måske rødder i noget fra en fjern fortid og er så blevet intensiveret i kraft af en stress-tilstand.

Klienten har en undgåelsesadfærd for at skærme sig selv mod det ubehagelige her og nu. Han eller hun vil gøre alt for ikke at nærme sig arbejdspladsen. Og jo mere han eller hun beskytter sig selv, jo mindre træning vil han eller hun få til at håndtere situationen.

Den professionelle løsning i denne sammenhæng vil selvfølgelig være at sende klienten videre til en psykoterapeut eller psykolog. Til én, som er uddannet til at hjælpe mennesker med traumer og angst.

Du kan måske også hjælpe

Men har du overvejet, at du også selv kunne efteruddanne dig til psykoterapeut, så du bliver i stand at hjælpe din klient? Hvis du allerede er uddannet som NLP Master Coach (eller NLP Master Practitioner), kan du tage vores 2-årige overbygning til NLP Psykoterapeut for at være i mål.

Hos os kommer du igennem en erkendelses- og forståelsesproces, hvor du lærer andre (og eventuelt dig selv) at leve med svære følelser og tilstande som fx angst. Vi bruger mange forskellige metoder: Fx narrativ terapi, hvor du bliver i stand til at guide klienten, så han eller hun ikke identificerer sig med sit problem på samme måde. Eller du lærer at bruge forskellige visualiseringsteknikker, så klienten lærer at se sig selv udefra i den angstprovokerende situation, mens han eller hun samtidig sættes i en positiv tilstand.

Men ikke nok med det

Du får en forståelse af, hvad der sker i klienten, så det er forsvarligt at arbejde med det svære. Det sker i kraft af din indsigt i terapiformer som kognitiv terapi, interpersonel terapi, gruppeterapi og eksistentiel terapi – ligesom du får masser af træning og et terapiforløb hos en uddannet psykoterapeut sideløbende med studiet.

Efteruddannelse, der gør dig stærkere til dit fag

Skal du med næste gang vi starter på NLP Psykoterapeut uddannelsen?

Det er en uddannelse for intet mindre end livet… Men vær hurtig, der er kun få pladser tilbage. Læs mere og tilmeld dig her

Du er også altid meget velkommen til at ringe til os på telefon 70 21 90 01, hvis du vil have en snak om dine muligheder.

Bedste hilsner

Ove Schroll og Lene Bredahl

Har du lyst til at følge vores nyhedsbreve, hvor vi bl.a. bringer interviews med kursister, som har gennemført vores uddannelser, så tilmeld dig her


ARBEJDET ER DEN HYPPIGSTE ÅRSAG TIL STRESS


Skrevet 16. december 2019 af Lene Bredahl

“Arbejdet er den hyppigst angivne årsag til stress”, og “Hver syvende dansker føler sig stresset”. Det skriver Videnscenter for Arbejdsmiljø

Der findes efterhånden en del coaches, terapeuter og instruktører, der hjælper mennesker, så deres hjerner ikke kører på højtryk konstant. Typisk har disse “hjælpere” en efteruddannelse i lægen Jon Kabat-Zinns videnskabeligt dokumenterede mindfulness-program (MBSR-programmet).

Mød coach og yogalæreren Marie

Én af dem, der har tænkt sig at tilbyde MBSR-programmet til sine klienter fremover, er Marie Hyltén-Cavallius, der lige nu går på Mindfulness Instruktør uddannelsen i NLP Huset.

Gennem uddannelsen bliver hun i stand til at hjælpe klienter gennem Kabat-Zinns 8-ugers mindfulness-program og reducere oplevelsen af stress. En vigtig pointe i programmet er, at man lærer at være i verden på en ikke-dømmende måde. Det skaber mere livskvalitet og tilfredshed at være med sine livsvilkår på en mere accepterende og favnende måde. Se evt. artikel her

Marie ejer virksomheden “Trivsel i arbejdsliv”, hvor hun udbyder coaching inden for karriere og stress samt yogaretreats. Hun har arbejdet med mindfulness-teknikker og meditation i en del år, men havde et ønske om at blive endnu bedre:

– “Jeg kunne godt tænke mig at komme et lag dybere i hele tankesættet og psykologien bag mindfulness, da jeg hjælper mennesker med stress og andre trivselsmæssige udfordringer. Mindfulness har et fokus på kroppen, som jeg synes er helt afgørende for at kunne hjælpe. Jeg har derfor valgt at starte på Mindfulness Instruktør uddannelsen i NLP Huset”.

Marie er glad for at være startet og fremhæver underviseren, som det noget af bedste:

– “Liselotte Hjorth, som underviser, er super inspirerende og vanvittig dygtig til at formidle tankesættet bag mindfulness”.

Har du også lyst til at hjælpe andre mennesker ned i kroppen?

Måske har du selv oplevet, hvad mindfulness og meditation kan give dig personligt i forhold til at skabe balance i et ellers travlt liv? Måske vil du gerne hjælpe andre med at integrere mindfulness i deres liv? Så kan Mindfulness Instruktør uddannelsen være et supplement til din nuværende uddannelse.

Vær opmærksom på, at vores instruktør-uddannelse forudsætter en grundlæggende uddannelse i mindfulness. Vi foreslår vores uddannelse Mindfulness Practitioner, men du kan også have taget en grundlæggende mindfulness-uddannelse fra et andet sted.

Ring til os på telefon 70 21 90 01, hvis du vil have en snak om dine muligheder.

Bedste hilsner

Ove Schroll og Lene Bredahl

Har du lyst til at følge vores nyhedsbreve, hvor vi bl.a. bringer interviews med kursister, som har gennemført vores uddannelser, så tilmeld dig her


DISSE 3 TYPER VÆLGER TYPISK MINDFULNESS – HVILKEN TYPE ER DU?


Skrevet 9. december 2019 af Lene Bredahl

Vi oplever, at mange mennesker overvejer at tage et mindfulness kursus. Måske er du én af dem – men er stadig lidt i tvivl, om det er noget for dig?

Så hør her: Hvis du ved, hvem der (også) vælger vores mindfulness kursus eller uddannelse, så gør det måske valget nemmere?

 1. De fleste af vores kursister er privatpersoner, der af egen lomme betaler for et kortere eller længere kursus i mindfulness. Kursisterne har typisk været stressramte eller vil de forebygge, at de bliver ramt af stress og overbelastning.
 2. Vi ser flere og flere deltagere fra kommuner eller organisationer, som ønsker en mindfulness uddannelse. De vil gerne hjælpe mennesker eller borgere med en stress-problematik, fx inden for psykiatrien, på børne- og ungeområdet og lignende.
 3. Endelig møder vi en del terapeuter, coaches og andre, der gerne vil instruere deres klienter i at bruge mindfulness. De har det til fælles, at de gerne vil gerne hjælpe deres klienter med at styre deres tanker og følelser. Det vil nemlig smitte af på klienternes evne til at opleve, hvad der sker i og omkring dem, og hvordan de mest hensigtsmæssigt reagerer på det, der sker. Det er en fordel i forhold til kontakten med andre mennesker og i situationer, som er svære og får tankerne til at køre i alle retninger.

Kan du genkende dig i én af typerne? Og har du stadig svært ved at se det for dig?

Vi har lyttet til de 2 forbehold, som går igen og igen, når mennesker overvejer at uddanne sig i mindfulness hos os. Og vi har derfor valgt at redesigne vores mindfulness uddannelse, som vi kalder Mindfulness Practitioner. Uddannelsen bygger på Jon Kabat-Zinns 8 ugers evidensbaserede mindfulness-program:

“Det tager for lang tid”

– Vi har forkortet vores uddannelse, så den er blevet to dage kortere. Nu varer den kun 6 kursusdage fordelt over 4 måneder. I løbet af de 4 måneder vil du komme til at praktisere mindfulness derhjemme, i toget eller et tredje sted, der passer dig. Selv 2 minutter om dagen kan gøre en forskel.

“Det er for dyrt”

– Vi har sat prisen ned fra 16.000 kr. til under 10.000 kr. Det gør den nu 6 dages Mindfulness Practitioner uddannelse mere overkommelig at tage for flere mennesker.

På trods af fornyelsen, får du stadig en god og grundig mindfulness uddannelse, hvor vi inddrager coaching og NLP for at hjælpe med at holde motivationen.

Ret hurtigt vil du mærke en forskel

Allerede efter de to første kursusdage på Mindfulness Practitioner, vil du mærke en tydelig forskel, hvis du praktiserer mindfulness jævnligt.

Mindfulness udskrives flere steder i verden på recept af læger. Og som én af vores tidligere kursister, Ulla, sagde:

“Det mest fantastiske ved Mindfulness er, at det kan praktiseres overalt og at det er uden bivirkninger”.

Skal du med nu?

Skal du med på vores Mindfulness Practitioner uddannelse? Så læs mere her og tilmeld dig her.

Hent her en lille guidet mindfulness øvelse med vores dygtige underviser Liselotte Hjorth, hvis du ikke kan vente.

Du er selvfølgelig velkommen til at ringe til os på kontoret på telefon 70219001 for at høre nærmere.

Bedste hilsner

Ove Schroll og Lene Bredahl

Har du lyst til at følge vores nyhedsbreve, hvor vi bl.a. bringer interviews med kursister, som har gennemført vores mindfulness uddannelser, så tilmeld dig her


DISSE 5 TING, BØR DU OVERVEJE, NÅR DU VÆLGER EN COACHING UDDANNELSE


Skrevet 4. november 2019 af Lene Bredahl

Vi har i det seneste års tid oplevet en fornyet interesse for NLP og coaching. Er du også én af dem, der går og overvejer at tage et coaching-kursus eller en coaching-uddannelse? Så er her de (mindst) 5 ting, som du bør overveje, inden du træffer dit valg:

1. En fleksibel spørgeramme, når du coacher andre

Der findes forskellige skoler inden for coaching – og forskellige måder at lære at spørge på, når man coacher andre. Vi tror på, at nærværet i forhold til den person, man coacher, er altafgørende. Den spørgeramme, vi tilbyder, er derfor fleksibel. Spørgsmålene er heller ikke givet på forhånd i en bestemt rækkefølge. Det tvinger dig til at tænke mere kreativt – og det åbner op for din personlige stil, når du coacher et andet menneske. Vi bruger heller ikke papir og blyant, fordi vi mener, at man mister noget af kontakten med den anden, hvis du sidder og noterer undervejs.

2. Du får NLP-teknikker, der virker!

Vil du uddannes til ren ’samtale-coaching’ – eller vil du gerne mere end det? Hos os inddrager vi en lang række NLP-teknikker på vores coach uddannelse. Resultatet er, at du (og dem du coacher) får fat i en ubevidst viden, og det er langt hurtigere end ved ren samtale. Du lærer at få styrket dine personlige mål, at opnå større motivation, engagement, bedre relationer og kreativitet. Det kan du naturligvis også give videre til andre.

3. Selvledelse er afgørende i det moderne samfund

Det er forskelligt, hvad de forskellige kursusudbydere betoner, når det kommer til en coaching uddannelse eller et coaching kursus. Vi er blevet meget opmærksomme på, hvor vigtigt det er for det moderne menneske at kunne lede sig selv. Altså at kunne motivere sig selv og bevare energien i et hektisk arbejds- og privatliv. Selvledelse er derfor et vigtigt element for os på vores kurser og uddannelser – ligesom det måske også er det for dig. Du får med andre ord redskaber til at hjælpe dig selv og andre med selvledelse.

4. NLP og psykoterapi

Mange er ikke klar over det, men du skal vide, at hvis du har taget en grundlæggende NLP Coach uddannelse hos os, har du samtidig (næsten) gennemført 1. år på vores nye NLP Psykoterapeut uddannelse. En del mennesker drømmer om på længere sigt at kunne hjælpe andre med fx stress, angst, afhængighed og lignende. Måske er du én af dem?

Ove Schroll, der er psykolog og partner i NLP Huset har selv mere end 25 års erfaring med at hjælpe klienter med NLP og psykoterapi, og uddannelsen bygger videre på hans mangeårige erfaringer. Ove har erfaret, at netop kombinationen af terapi og NLP hjælper mennesker med at skabe mere bevidsthed og dulme smerten.

5. Folk skal ikke være ens

Godt nok bruger vi nogle “gamle” NLP-teknikker fra 1970’erne. Men vi er hele tiden meget bevidste om, at folk ikke skal blive ens med NLP. Tværtimod åbner mange af modellerne op for, at man finder ind til større personlig autenticitet. En grundlæggende forudsætning for at arbejde med NLP, der stadig er aktuel, er “mennesker har selv alle de ressourcer, der skal til, for at de kan nå deres mål”. Denne forudsætning bruger vi altid i mødet med kursisterne. Vi ønsker ikke at være guruer, men at hjælpe mennesker, så de har mulighed for at hjælpe sig selv (og andre) til et bedre liv.

Vi vil glæde os til at se dig i NLP Huset. Måske igen…?

Har du lyst til at følge vores nyhedsbreve, så tilmeld dig her


NU VED JEG, HVAD JEG SKAL LAVE SOM 60 ÅRIG…


Skrevet 27. oktober 2019 af Lene Bredahl

Det går hurtigere og hurtigere derude i samfundet. Mange medarbejdere synes ikke, de kan følge med – og de kan have særdeles svært ved at forestille sig selv i et job som 60-årig.

Du sidder måske med nogle af disse spørgsmål:

Hvordan bevarer jeg energien på jobbet og privat?
Hvordan er jeg mest mulig kreativ?
Hvordan faciliterer jeg processer, så projektdeltagerne når frem til noget brugbart?
Hvordan rådgiver og coacher jeg ledere og medarbejdere, så vi arbejder i retningen af et fælles mål?

Vi opleve, at vores kursister får ny energi og konkrete kompetencer, de kan tage med tilbage både i jobbet og privat. Ligesom de pludselig kan se nye muligheder i forhold til deres individuelle udfordringer.

Mød her lederen Peter, kommunikationskonsulenten Elsebeth, coachen Lone og it-konsulenten og sangeren Dariana. De var alle med på vores seneste NLP Master Coach uddannelse. Én af dem, fandt faktisk ud af, hvad hun skulle lave som 60-årig…

 • “Uddannelsen har gjort mig mere bevidst om, at jeg gør det rigtige som chef – og forhåbentlig bliver jeg en endnu bedre chef. I forvejen har medarbejderne i min afdeling virksomhedens laveste sygefravær, og de bliver her i længst tid. I løbet af NLP Master Coach uddannelsen har jeg fået større forståelse for og accept af, at medarbejderne har ressourcerne til at finde en god løsning selv. Jeg kan også bedre spørge ind på forskellige niveauer, så vi alle kan se det fælles mål for os. Det giver et større commitment, og det betyder, at medarbejderne har endnu mere lyst til at komme på arbejde.” (Peter Balleby)
 • “Jeg har fået indsigt i alle mulige hjørner, som er beslægtet med min kommunikationsuddannelse. Især har jeg fået sat turbo på min sproglige opmærksomhed, når jeg er i kontakt med andre. Nu tænker jeg, at jeg er blevet en bedre kommunikationsrådgiver, og at jeg også vil kunne coache professionelt, afholde bedre workshops og varetage HR-opgaver.” (Elsebeth Christensen)
 • “Jeg har fået større sikkerhed omkring min egen coaching ved at være assistent på uddannelsen. Jeg har primært givet feedback for at hjælpe kursisterne, og det har gjort det meget tydeligt for mig, hvad der er på spil i processen og resultatet. Kursisterne har også inspireret mig til at få nye ideer, som jeg kan bruge i min egen virksomhed, når jeg afholder workshops.” (Lone Lyngbye)
 • “Jeg føler lige nu, at Master Coach uddannelsen er et skridt på vejen til at blive NLP Psykoterapeut. Jeg har altid været den, folk betroede sig til – og det føles naturligt at lytte, stille spørgsmål og hjælpe andre. Det vil jeg gerne gøre som terapeut, og jeg fortsætter derfor på den 2-årige overbygning som NLP Psykoterapeut. Jeg kan se mig selv være psykoterapeut som 60-årig, ved siden af at jeg arbejder med it og musik. (Dariana Charquero Kestenholz)

Tag med på en NLP uddannelse, fx NLP Master Coach og få redskaberne. Du er selvfølgelig også velkommen til at lade dig inspirere af vores kalender i menuen herover.

Har du lyst til at følge vores nyhedsbreve, så tilmeld dig her


TÆNK, HVIS ALLE LÆGER VIDSTE, HVORDAN DE BEDST KOMMUNIKEREDE MED PATIENTERNE


Skrevet 17. september 2019 af Lene Bredahl

“Jeg synes, at kommunikationen mellem læge og patient er noget af det mest dyrebare. Typisk har patienten en dagsorden, og lægen har en dagsorden – og hvordan kan de to bedst mødes, så konsultationen bliver en god oplevelse?”

Ordene kommer fra lægen K, som ønsker at være anonym. K har gennemført en efteruddannelse i NLP Huset for netop at forstå sin egen kommunikation bedre. Men også fordi hun som leder skulle opbygge et ambulatorium og gerne ville blive bedre til dialogen med de ansatte.

“Jeg synes, jeg har fået et meget stort udbytte af undervisningen og øvelserne. Meget mere end jeg havde forventet. Det er ikke rocket science, men det har været meget givtigt at møde så mange forskellige mennesker og afprøve de praktiske øvelser. Jeg har fået meget ud af at høre de andres historier, og jeg har faktisk kunnet relatere til alle problemstillinger”, fortæller K.

Fokus på mine værdier har ændret noget

Selv om det var evnen til at kommunikere og samarbejde bedst muligt, der var i fokus for lægen, da hun startede på NLP uddannelsen, fik hun noget oveni, som hun ikke havde forventet. Noget, som rykkede ved hendes selvforståelse og som fik en afgørende betydning:

“Jeg fandt ud af, at jeg kendte mine værdier, men at jeg ikke prioriterede dem i alle hjørner af mit liv. Jeg var rigtig glad for mit arbejde, og det har hele tiden været vigtigt for mig at gøre det godt fagligt. Men jeg blev klar over, at jeg manglede anerkendelse. Det er en vigtig værdi for mig. Jeg tog derfor konsekvensen og sagde mit job op. I dag har jeg et arbejde, hvor jeg bliver anerkendt for det, jeg gør, og jeg er også blevet bedre til at anerkende mig selv”.

Lægen K oplever nu, at der er mere balance i hendes liv, og at hun er mere tro over for sig selv.

Inspiration til andre læger

Lægen K har valgt at blive interviewet her til nyhedsbrevet, da hun håber, at hun kan inspirere andre læger til at se på sig selv og kommunikationen med patienterne. Heldigvis viser en ny international undersøgelse, at vi danskere er nogle af de mest tilfredse i Europa med den behandling, vi får af lægen.
Men måske kunne det blive endnu bedre?

Hvorfor vente?

Måske er du læge eller arbejder på anden vis inden for sundhedssektoren? Måske har du gået og overvejet, om du kunne blive styrket endnu mere i din kommunikation og dine evne til at samarbejde? Så har du muligheden nu.

Tag med på en NLP uddannelse, fx NLP Coach Practitioner og få redskaberne. Du er selvfølgelig også velkommen til at lade dig inspirere af vores kalender herunder.

Har du lyst til at følge vores nyhedsbreve, så tilmeld dig her


DET KAN VÆRE SVÆRT AT GIVE DET HELT RIGTIGE RÅD


Skrevet 16. september 2019 af Lene Bredahl

Har du oplevet, at HR-folk eller ledere, der skal rådgive og sparre med dig, ikke altid giver dig det, du har brug for? Vi hører jævnligt om HR-afdelinger, der fortæller, at det kan være svært at give de helt rigtige råd eller den rigtige sparring.

En af vores tidligere kursister, lad os kalde hende Kamilla, kender til den problemstilling. Hun er HR-chef i en produktionsvirksomhed og havde også indset, at der skulle noget andet til, end det, hun var uddannet til på universitetet. Derfor havde hun længe ønsket sig en decideret coach uddannelse. Hun håbede, at det ville give hende bedre forudsætninger for at stille de gode spørgsmål til ledere og medarbejdere. Spørgsmål, der kunne afføde en anden form for afklaring og indsigt.

Kamilla gennemførte derfor uddannelsen NLP Coach Practitioner hos os. Her fik hun tre vigtige erkendelser, som hun har taget med tilbage i jobbet:

1. Lyt

“Jeg har fået folk til at tale mere ved at lytte mere og sige mindre. Vores virksomhed er kendetegnet ved, at folk tænker meget og bliver inde i deres hoveder. Efter jeg gennemførte coach uddannelsen er der et par ledere, jeg har fået til at tale mere. Fordi de kender svaret – og fordi de har personaleansvaret og ved, hvad der skal til”.

“Jeg havde for nylig en rigtig god samtale med en leder. Jeg havde hans tillid i forvejen, men nu kunne jeg pludselig bruge principper fra NLP Coach Practitioner. Gennem samtalen fik jeg ham til at reflektere over hans måde at agere på som leder i virksomheden, fordi der var problemer i hans afdeling. Det har forandret noget hos ham.

2. Jeg er blevet modigere til at stille spørgsmål og ikke selv have svaret

“Som HR-chef er det supervigtigt at være den forretningsmæssige sparringspartner og få lederne til at reflektere. Det er vigtigt at indse, at ansvaret for løsningen ikke altid ligger på mine skuldre, men på deres. Jeg er blevet modigere til at stille nogle spørgsmål og ikke selv have svaret. Det gør ikke noget, at jeg stiller spørgsmål den modsatte vej”.

3. Vær åben over for at ansætte ledere og medarbejdere, der ikke ligner os selv

“Jeg mener, det er vigtigt at være åben over for at ansætte ledere og medarbejdere, der ikke nødvendigvis ligner os selv. Det er nemt i en ansættelsessamtale at tænke,”hvor er det en spændende og sød person, fordi vedkommende ligner én selv og de andre i afdelingen”. Men de virkelig gode teams er jo stærke, netop fordi folk er forskellige.”

“Jeg oplevede dette, da jeg gik på uddannelsen i NLP Huset. Hele grundideen med NLP og coaching er jo netop, at vi skal anerkende, at vi er forskellige. Det blev tydeligt på holdet, netop fordi vi var så forskellige. Det var et meget stærkt hold – og alle gik “all in” og var meget åbne”.

Bedste hilsner

Ove Schroll og Lene Bredahl

P.S. Kamilla siger om vores undervisning:

“Jeg vil fremhæve nærværet i undervisningen, som det helt specielle. Der var ingen powerpoints eller andet, der måske kunne gøre nogle lidt nervøse, selv om vi er voksne mennesker. Der var bare menneskelig kontakt og mulighed for at spørge underviserne undervejs. Vi fik konkrete redskaber fortalt i et dagligdags sprog, som vi kunne gå direkte hjem og bruge. Jeg anbefaler stedet til alle, jeg kender”.

Vi har fået tilladelse til at bringe historien i anonym form af vores tidligere kursist

P.P.S. Har du lyst til at følge vores nyhedsbreve, så tilmeld dig her


VI LYVER IKKE, NÅR VI SIGER, DET GØR EN FORSKEL


Skrevet 2. september 2019 af Lene Bredahl

Vi har de sidste par uger skrevet nogle blogindlæg og nyhedsbreve om nogle af fordelene ved mindfulness. Og vi lyver ikke. For forskning viser, at det faktisk virker. Hvis du får en fast praksis med mindfulness, vil du som sagt over tid opleve mindre stress og mere ro og nærvær. Somme tider er 2-3 minutter dagligt tilstrækkeligt.

Vores kursister siger det samme.

Mød fx Anne på 35 år, der for nylig gennemførte Mindfulness Practitioner:

“Jeg er mere i nu’et og tager tingene mere afslappet. Med Mindfulness har jeg forandret min indstilling til tingene – og jeg er helt tilpas med det, som er i mit liv lige nu”.

Anne begyndte uddannelsen i NLP Huset i foråret. Hun var dengang drænet for energi, midt i sin barselsorlov og i tvivl om hun skulle starte egen virksomhed. Ægteskabet var udfordrende og hverdagen fyldt op med små børn.

Da Anne startede på Mindfulness Practitioner, havde hun dyrket yoga i ca. 15 år og mediteret en lille smule. Men på grund af børnene og alt det andet, oplevede hun, at det var svært at få etableret en god praksis. I dag har det ændret sig.

“Jeg mediterer stadigvæk. Jeg har sagt til mig selv, at jeg skal prioritere det. Det betyder, at jeg praktiserer mindfulness 5-6 dage om ugen. Jeg bruger også de grundholdninger, som er så vigtige i mindfulness – dvs. venlighed, åbenhed og at være ikke-dømmende, når jeg ser på mine tanker. Det virker for mig, og det betyder, at jeg har fundet en stilhed i stormen”.

Det er ikke bare vores kursister, som finder mindfulness-metoden værdifuld. Også ude i verden arbejder mennesker på at få udbredt metoden, så alle lige fra skolebørn, travle voksne og syge får hjælp med mindfulness.

Læs fx denne artikel fra Psykiatrifonden

Læs eller ring

Er du blevet nysgerrig efter at læse mere om vores Mindfulness Practitioner uddannelser, så kig her. Du er også altid velkommen til at ringe til os i NLP Huset for at høre nærmere – telefon 70 21 90 01.

Bedste hilsner

Ove Schroll & Lene Bredahl

P.S. Har du lyst til at følge vores nyhedsbreve, så tilmeld dig her


3 FEJL, DU IKKE VED, DU BEGÅR, NÅR DU ER STRESSET


Skrevet 26. august 2019 af Lene Bredahl

Stress. Det er typisk noget, som påvirker mange mennesker i dag. Måske er du også stresset indimellem? Så kan du måske lære af en af vores kursister, Hannah, der fandt ud af tre “fejl” eller ting, hun skulle gøre anderledes for at undgå stress.

Hannah har netop har gennemført Mindfulness Practitioner uddannelsen i NLP Huset. Hun arbejder i økonomiafdelingen i en stor offentlig organisation, hvor hun har en presset hverdag med for mange opgaver.

Hun forklarer de 3 “fejl”, hun begik, før hun blev introduceret for mindfulness:

1. Jeg troede, jeg skulle multitaske

“Jeg troede, jeg skulle multitaske på mit arbejde for at det hele kunne gå hurtigere. Men det hjælper ikke – tværtimod. I dag stopper jeg mig selv og tænker: “Nej, nu gør du det her færdigt!”, når jeg midt på en arbejdsdag forsøger at gøre flere ting på én gang. Jeg prøver også i løbet af dagen at nyde at være, der hvor jeg er. Fx når jeg mærker vandet fra bruseren om morgenen i badet, i stedet for at være på arbejde i mine tanker allerede der kl. 6 om morgenen. Det føles godt”.

2. Jeg troede på mine egne automatiske negative tanker

“Førhen troede jeg på mine egne automatiske negative tanker. På uddannelsen er vi blevet trænet i at se de tanker – og at lade dem passere. Det synes jeg ikke, jeg kan helt endnu, men jeg tror, det kommer. For der er sket en forandring. Fx var der for nylig en episode med mig og en kollega, hvor jeg troede hun var kritisk over for mig og min tilgang til en bestemt arbejdsopgave. Men bagefter kunne jeg godt se, at min kollega faktisk prøvede at hjælpe mig. De negative tanker har tidligere været en stressfaktor, der ville have påvirket mit humør i længere tid. Nu ved jeg, at det bare er tanker, som jeg kan lade være”.

3. Jeg troede, jeg skulle arbejde hele tiden

“I alt for lang tid har jeg ikke sagt fra på mit arbejde. Jeg har typisk taget opgaver med hjem i weekenden for at få lavet noget mere. Det gør jeg ikke mere. Jeg har været alt for ansvarlig.”

Sådan har Hannah gjort

Hannah har gennemført uddannelsen, hvor hun har lært den anerkendte mindfulness metode (Jon Kabat-Zinns evidensbaserede MBSR-program) til at få mindfulness ind under huden. Derudover har hun fået indført en fast rutine med at meditere hver dag.

“Jeg har fået indført en vane med at meditere 20 minutter hver morgen i toget til København. Jeg kan tydeligt mærke forskel i forhold til i starten af uddannelsen. Nu mærker jeg mere ro, og så er jeg blevet gladere. Jeg kan mærke helt ned i maven, at jeg kun skal arbejde 37 timer om ugen. Nu er det ikke bare ord, der kommer ud af munden på mig. Nu ved jeg det på en helt anden måde”.

Læs eller ring

Er du blevet nysgerrig efter at læse mere om vores Mindfulness Practitioner uddannelser, så kig her. Du er også altid velkommen til at ringe til os i NLP Huset for at høre nærmere – telefon 70 21 90 01.

Bedste hilsner

Ove Schroll & Lene Bredahl

P.S. Har du lyst til at følge vores nyhedsbreve, så tilmeld dig her


4 ÅR ER GODT NOK LANG TID!


Skrevet 1. august 2019 af Lene Bredahl

Det tænker mange, når de først hører om vores 4-årige NLP Psykoterapeut uddannelse. Ja, det er lang tid. Men du kan nå at hoppe af flere gange. Holde pause og komme tilbage.

Undervejs på NLP Psykoterapeut uddannelsen får du nemlig forskellige forløb, som du kan bruge til noget konkret.

Efter 1. år har du redskaberne, der gør dig mere nærværende, lyttende og i stand til at stille bedre spørgsmål. Du er blevet bedre til at lede din egen følelsesmæssige tilstand og kan coache andre ud fra grundlæggende modeller. Du bliver certificeret som NLP Practitioner – en uddannelse, som findes i rigtigt mange lande rundt omkring på kloden.

Efter 2. år kan du nedsætte dig som coach. Du kan sætte et lille skilt på døren og tage imod klienter. Du har nemlig coachet mange gange og har fået erfaring med at arbejde kreativt med coaching og NLP. Du bliver certificeret som NLP Master Coach

Efter 3. år bliver du gradvist mere fagligt og personligt robust, så du kan håndtere og hjælpe mennesker gennem det svære og det tilsyneladende meningsløse. Du er formodentlig begyndt at have klienter for langsomt at starte din klinik op. Du kan et par aftener om ugen bruge NLP Husets terapilokaler, og du kan vælge at tage penge for sessionerne. 3. år afsluttes med en eksamen, som skal bestås, før du kan gå videre på 4. og afsluttende år.

Efter 4. år er du uddannet NLP Psykoterapeut (MPF – dvs. du kan blive medlem af Psykoterapeutforeningen, da vores uddannelse er godkendt og anbefalet af foreningen). Du kan nu arbejde som terapeut for klienter enkeltvis eller i grupper.

Du kan også tage uddannelsen som en faglig efteruddannelse – det gør fx mange psykologer, læger, psykiatere, skolelærere, pædagoger, jordemødre og sygeplejersker for at styrke deres faglige profil.

Vi reklamerer for dig…

Vi tilbyder at reklamere for dig på vores hjemmeside, mens du er under uddannelse. På den måde finder klienterne lettere frem til dig.

Der findes kun to skoler i Danmark, der uddanner NLP Psykoterapeuter. Der findes derfor heller ikke mange certificerede NLP Psykoterapeuter.

Skal du være én af de få?

Bedste hilsner

Ove Schroll & Lene Bredahl

P.S. Har du lyst til at følge vores nyhedsbreve, så tilmeld dig her


“KAN MAN LEVE AF DET?”


Skrevet 9. juli 2019 af Lene Bredahl

Det er det spørgsmål, vi typisk får i telefonen, når folk ringer til os om NLP Psykoterapeut uddannelsen

“Ja, man kan godt leve af at være NLP Psykoterapeut”, er det korte svar.

Men for at komme godt i gang kræver det især en ting: At man øver sig.

At man tager klienter ind allerede under uddannelsens 3. og 4. år. Det er ikke så afgørende, hvad prisen er – eller om du gør det gratis. På den måde bliver du en dygtig psykoterapeut, samtidig med at du får ambassadører, der kan anbefale dig videre til dem, de kender.

Vi tilbyder at reklamere for dig på vores hjemmeside, mens du er under uddannelse. På den måde finder klienterne lettere frem til dig.

Der findes kun to skoler i Danmark, der uddanner NLP Psykoterapeuter. Der findes derfor heller ikke mange certificerede NLP Psykoterapeuter. Skal du være én af de få?

Skal du med?

Bedste hilsner

Ove Schroll & Lene Bredahl

P.S. Har du lyst til at følge vores nyhedsbreve, så tilmeld dig her


DEN LETTE GUIDE TIL NLP PSYKOTERAPEUT UDDANNELSEN


Skrevet 25. juni 2019 af Lene Bredahl

NLP Huset - Liselotte Hjorth

Vi har samlet en let guide til dig, der overvejer NLP Psykoterapeut uddannelsen. Og til dig, der bare er nysgerrig efter, hvad man laver på Psykoterapeut uddannelsen er selvfølgelig også velkommen til at læse med… ;-))

Guiden bygger på et interview med én af de nuværende kursister på 3. år, Liselotte Hjorth, der også er en afholdt underviser på forskellige andre uddannelser i NLP Huset

1. Dygtigere til problemstillinger af alvorlig og eksistentiel karakter

“Du bliver dygtigere til at kunne arbejde med problemstillinger, som er dybere og af en mere alvorlig karakter som fx sorg, angst og livskriser. Jeg oplever, at 3. år på NLP Psykoterapeut uddannelsen bygger ovenpå alt det, man lærer om NLP og coaching på de to første år. På 3. år arbejder vi meget med at berolige klientens nervesystem. Vi rummer klienten og situationen, ligesom klienten kommer til at rumme det, der er svært ud fra et ressource-synspunkt”.

2. Du får en mesterlære i at hjælpe andre mennesker

“Som underviser ved jeg, hvor afgørende det er, at man som kursist får metoderne “mellem hænderne” fra start. Så det er en kæmpe fordel, at man på denne uddannelse prøver det på egen krop helt fra første dag. Vi er ude at øve – først med medkursister og siden klienter.

Du gennemgår jo også selv en udvikling i det, både som terapeut og som menneske. Og du får al den støtte du skal bruge. Du får simpelthen en mesterlære i at hjælpe andre mennesker. Den udvikling svarer til at lære at køre bil. Du er nødt til at prøve at køre selv – og i starten med en hjælper ved siden af.”

3. Du får papir på dine kompetencer løbende

“NLP Psykoterapeut uddannelsen i NLP Huset er en af de få psykoterapeut-uddannelser på markedet, hvor du bliver certificeret af Psykoterapeut-foreningen. Det har været vigtigt for mig, at jeg får en på markedet anerkendt uddannelse.

Allerede efter et år – NLP Practitioner – får du din første certificering, som kan gøre dig mere attraktiv på arbejdsmarkedet. Efter andet år på NLP Master Coach får du næste certificering, og du er i stand til at arbejde som professionel coach. Tilsvarende binder du dig ikke til alle fire år fra starten.“

Skal du med?

Bedste hilsner

Ove Schroll & Lene Bredahl

P.S. Har du lyst til at følge vores nyhedsbreve, så tilmeld dig her


WOW-EFFEKTEN HOLDER


Skrevet 16. maj 2019 af Lene Bredahl

“Når jeg har læst jeres nyhedsbreve i metroen, bussen eller toget, har  det haft sådan en “wow-effekt” på mig. Det er rigtig rart at høre forskellige case-historier fra kursisternes hverdag. Det er jordnært, menneskeligt og ærligt. Jeg har nærmest glædet mig til dem”.

Ordene kommer fra Helene Ottosen, der netop nu er i gang med en NLP Coach Practitioner uddannelse i NLP Huset. For hende har nyhedsbrevene været et vigtigt skridt i beslutningsprocessen om at vælge NLP Huset.

“Jeg har læst nyhedsbrevene både før og efter, jeg er startet i NLP Huset. Jeg tænkte, trods wow-effekt, “kunne det virkelig være sådan?”. Efter jeg er startet i NLP Huset kan jeg se, at det faktisk er et troværdigt billede, nyhedsbrevene har tegnet af uddannelserne. Og jeg har fået meget mere end nyhedsbrevene lovede”.

Selv om Helene kun er halvt igennem NLP Coach Practitioner, har hun fået rigtig meget ud af det, både på arbejde og privat.

“Det har givet mig rigtig meget indsigt i, hvordan jeg er som person i forhold til min kæreste, min bonusdatter, mine veninder og forældre. Jeg havde inden en forestilling om, at jeg ikke generaliserede og ikke plantede følelser i min omgangskreds. Men allerede den første dag fandt jeg ud af, at jeg havde taget fejl. Jeg oplever, at jeg hviler mere i mig selv nu og accepterer min omgangskreds mere end før.”

Helene arbejder i Københavns Lufthavn, hvor hun sælger parfume. Hun mærker allerede en stor forskel, efter hun er startet på uddannelsen.

“Jeg kalibrerer (iagttager) kundens øjenbevægelser, toneleje og ser,  om hun sveder og er stresset. Så forsøger jeg at skabe en god oplevelse for hende, hvor jeg stiller åbne spørgsmål og viser personlig interesse. Kunden går fra at være gæst til at blive en slags “ven”. Mange vender tilbage til mig og siger: “Du vidste, hvad jeg ville have”. Men i virkeligheden lyttede jeg bare og var nærværende.” 

Selve salget går også “supergodt”, ifølge Helene. Tidligere har hun følt, at det var lidt kedeligt at gå på arbejde. Sådan er det ikke mere.

“Jeg føler ikke, jeg har haft en eneste sur kunde de sidste 3-4 uger. Og jeg får at vide, at jeg ser glad ud. Folk spørger, har du vundet i Lotto? Ja, det kan man godt sige, på det personlige plan”.

 

P.S. Har du lyst til at følge vores nyhedsbreve, så tilmeld dig her


FÅ HJÆLP TIL SELVHJÆLP, SÅ DU KAN ÆNDRE PÅ DINE MØNSTRE


Skrevet 9. maj 2019 af Lene Bredahl

Vores kursister tilmelder sig vores NLP uddannelser af mange forskellige grunde. Den typiske grund er, at folk ønsker at blive en bedre leder eller medarbejder. Men når folk går i gang med uddannelsen støder de typisk disse tre mønstre eller problemstillinger:

1. Jeg lytter ikke ordentligt efter

Fra tid til anden oplever de fleste knas og uoverensstemmelser i forhold til andre. Det er en del af livet. Men bliver du ved med at være irriteret på en bestemt person eller har du en uløst konflikt med andre, kan du på et af vores NLP uddannelser få “masseret” dit mønster, hvis du vel at mærke selv har lyst til at arbejde med det. Det kan gøre dig mere bevidst om, hvad der er på spil i dine relationer. Og det vil helt sikkert forbedre dit forhold til de konkrete personer både nu og her – og på længere sigt, uanset om det er chefen, den irriterende kollega, ægtefællen eller børnene.

2. Jeg tror, jeg kan læse andres tanker

Meget ofte bliver folk på vores NLP uddannelser opmærksomme på, at de i mange år har gættet sig frem til, hvad andre mennesker tænker. Vi har nogle teknikker, der gør dig bevidst om, hvordan du fortolker hvad andre siger og gør. Resultatet er en anden tilgang til dig selv og andre mennesker.

3. Jeg spænder ben for mig selv

Alt for ofte oplever vi, at folk spænder ben for sig selv. Forstået på den måde, at begrænsende overbevisninger og forestillinger om os selv, kan forhindre os i at udleve vores fulde potentiale. Hos os får du redskaberne til at arbejde med din personlige udvikling, så du mere målrettet kan arbejde hen imod det, du ønsker. Vi arbejder både med de små skridt – og de helt store livsforandrende.

Husk!

En uddannelse hos os er ikke dyrt i forhold til, hvad det koster at være i et forløb hos en coach, terapeut eller en psykolog. Hos os får du en teoretisk baggrund og en række redskaber, som du kan bruge til at forstå dig selv og andre med – til gavn resten af livet.

Vi starter NLP grunduddannelsen op 3 gange om året (i januar, maj og september) – kig her, hvornår næste hold starter

 

Bedste hilsner

Lene Bredahl


SÅDAN KAN NLP BRUGES, NÅR DU ARBEJDER PROFESSIONELT MED MENNESKER


Skrevet 6. maj 2019 af Lene Bredahl

Inden for NLP er der mange teknikker, du kan bruge, hvis du arbejder  professionelt med andre mennesker. Fx bliver man på NLP Husets kurser trænet i at være nærværende og iagttage andre mennesker. Og det på en måde, så de føler sig set og forstået.

En af vores nuværende kursister, Rikke, er i fuld gang med at tage NLP til sig på NLP Practitioner uddannelsen. Hun oplever allerede nu, hvordan hun er blevet bedre til sit arbejde.

Rikke er socialpædagog og arbejder på et bosted for voksne   udviklingshæmmede. Hun tager sig af beboerne, der mange gange ikke har et verbalt sprog. Det betyder, at hun er vant til at aflæse kropssprog, mimik og gestus.

Flytter et andet menneskes mentale tilstand

I forhold til de udviklingshæmmede beboere har Rikke fået øjnene op for begreberne pacing – leading, som hun allerede har draget fordel af. Pacing-leading handler om, at man iagttager og sætter sig i et andet menneskes følelsesmæssige sindstilstand, hvorefter man langsomt flytter tilstanden et mere hensigtsmæssigt sted:

“Vi har fx en beboer, som har svært ved at træffe valg, fordi hun tit ser forskellige skrækscenarier for sig. Jeg er begyndt at køre med på hendes tanker og taler med hende om, hvad det værst tænkelige scenarie er. Så taler vi lidt om det, og i løbet af samtalen kan hun godt se, at det ikke kommer til at ske. Så ender det med, at vi kan grine sammen af det. Jeg tror, hun føler sig mere hørt, fordi hun får lov til at tænke alle sine tanker igennem”.

Spørgeteknikker hjælper

Også når Rikke drøfter pædagogiske ideer og tanker med kollegerne, mærker hun en forskel:

“Jeg er nu blevet endnu bedre til at spørge ind til mine kollegers praksis, så jeg måske kan lære af dem. Jeg er også blevet mere bevidst om den måde, vi finder de bedste løsninger til beboerne. Nu har jeg fået en teknik, som jeg kan bruge alene eller sammen med kollegerne”.

Skal du med?

Har du ligesom Rikke lyst til at lære mere om NLP, så se her

Vi starter NLP grunduddannelsen op 3 gange om året (i januar, maj og september) – kig her, hvornår næste hold starter

Bedste hilsner

Lene Bredahl


SÅDAN GØR DU OP MED STRESS


Skrevet 29. april 2019 af Lene Bredahl

Cecilie, der arbejder som konsulent, gik ned med stress for halvandet år siden. Hun besluttede sig for, at det ikke skulle ske igen. Men hvordan? Skulle hun gå til psykolog? Skulle hun læse selvhjælpsbøger? Eller hvad skulle der til?

Ved et tilfælde faldt hun over uddannelsen NLP Practitioner. Det blev vendepunktet for hende.

“Der var flere ting, der især ændrede mit syn på mig selv og min omverden”, forklarer Cecilie. “Jeg forstod, at vi hver især har vores “model af verden”, altså vores forskellige oplevelser af verden. Det var en øjenåbner, at jeg ikke kan forudsætte, at andre fortolker verden ligesom mig”.

“En anden ting, som gik op for mig, var at jeg havde mange begrænsende overbevisninger. En begrænsende overbevisning, som “Jeg er ikke god nok” gik igen, både når jeg tænkte på mig selv som mor, som kone, som medarbejder og i min fritid. En anden begrænsende overbevisning var “livet er en kamp”. Begge overbevisninger var begrænsende for mig og enormt energikrævende. Men jeg arbejdede en del med det i nogle NLP-øvelser, og fik det vendt til en mere positiv og støttende overbevisning – nemlig “livet er en leg”.

“En tredje ting, vi arbejdede med på uddannelsen, som jeg fik meget ud af, var vores værdier. Nu er jeg pludselig blevet opmærksom på, hvilke værdier jeg har – hvad der betyder noget for mig”.

I dag har Cecilie det godt. Men det har været hårdt arbejde at få bevidstheden om sig selv og omverdenen ændret, så det sidder på rygraden. Og det er stadig et hårdt arbejde, fortæller Cecilie.

“Det tager tid at afkoble dårlige vaner, det havde jeg helt sikkert ikke kommet til uden NLP. Uddannelsen er det eneste, der virkelig har kunnet flytte mig et nyt og bedre sted hen. Jeg mener ikke, at jeg går ned med stress igen, fordi jeg nu har fået redskaberne til at analysere mig selv og mine omgivelser”.

Cecilie valgte selv at betale for NLP Practitioner uddannelsen

Vi starter NLP Practitioner uddannelsen op 3 gange om året (i januar, maj og september) – kig her, hvornår næste hold starter

Bedste hilsner

Lene Bredahl


URBAN RETREAT GIVER NÆRVÆR, RO OG FLOW


Skrevet 17. april 2019 af Lene Bredahl

Retreats er ofte noget, vi forbinder med at hive stikket ud. Tage langt væk, mærke sig selv og være stille.

Jeg var selv engang på retreat i Saharaørkenen, hvor jeg i 10 dage fordybede mig i stilhed og væren.  4 af dagene var jeg i soloretreat helt alene i den store stille ørken, og der arbejdede jeg med min forbindelse til det dybere sted, hvor kærligt nærvær og bevidst væren kan komme fra. Det var en uforglemmelig oplevelse, som jeg har med mig hver eneste dag.

De færreste af os kan tage 10 dage ud af kalenderen, hver gang vi har et behov for at træne kvaliteter som ro, flow, væren og nærvær. Derfor tilbyder vi nu små bidder af de teknikker og tilgange til livet, som man kan lære på de længere retreats. Overkommelige bidder af inspiration midt i storbyen – én søndag ad gangen.

For de fleste er det mere realistisk at opleve et mentalt åndehul en enkelt dag. En dag, hvor man bliver i byen og ikke skal rejse langt væk. Den mulighed vil vi gerne tilbyde, og vi har derfor skabt vores eget koncept for Urban Retreats. Vi inviterer dig indenfor en søndag, hvor du får styrket oplevelsen af ro indefra, oplevelsen af nærvær, oplevelsen af flow.

På det første Urban Retreat den 9. juni tager vi udgangspunkt i hjertekohærens. Det er et begreb, som vores underviser Pia Trane Jørgensen (cand.pæd.pæd.psyk) glæder sig til at fortælle dig om. Det betyder på godt dansk, hvordan man opnår balance mellem fornuft og følelse i alt, hvad man gør.

Med udgangspunkt i psykologisk forskning forklarer Pia, hvordan menneskesindet og hjertet fungerer. Læger og psykologer fra HeartMath Institute i Californien har forsket i, hvordan hjerterytmen fungerer i forhold til sindet. De har opdaget meditation som en vej til en mere stabil hjerterytme og større mental balance.

På vores Urban Retreat vil du på egen krop opleve, hvordan din hjerterytme indvirker positivt på din sindstilstand. Du vil blive guidet gennem lette yogaøvelser og meditationer, der giver dig ro og balance – og en oplevelse af at komme ind til din kerne. Øvelserne kan du tage med dig hjem bagefter – og dermed får du mulighed for at komme tilbage til tilstanden.

Vi tilbyder i løbet året flere Urban Retreats med forskellige temaer. Alle UrbanRetreats bliver guidet af Pia Trane Jørgensen, der også arbejder som underviser på yoga- og meditationsrejser og som coach og terapeut.

Vil du vide mere? Eller er du klar til at tilmelde dig? Så klik her

Bedste hilsner

Lene Bredahl


BEDRE TRIVSEL, LAVERE SYGEFRAVÆR


Skrevet 14. april 2019 af Lene Bredahl

I Guldborgsund Kommune falder sygefraværet blandt ledere og medarbejdere stille og roligt. Læs her hvordan et samlet fokus på bedre trivsel sammen med ansættelsen af interne konsulenter i kommunen har været med til at nedbringe sygefraværet over de seneste 3-4 år. Én af disse konsulenter bruger blandt andet værktøjer fra NLP og coachingens univers i sit daglige arbejde som trivselskonsulent.

Vi prioriterer HR-konsulenter

I 2016 besluttede byrådet i Guldborgsund, at der skulle etableres en HR- og Arbejdsmiljø-afdeling for at forbedre trivslen samtidigt med, at der generelt blev sat fokus på trivslen overalt i kommunen. I modsætning til mange andre steder valgte kommunen at ansætte interne konsulenter til opgaven. Og konsulenterne har mange forskellige faglige baggrunde. Det ser ifølge trivselskonsulent, Asmus Nickolei Andersen, ud til at have lønnet sig. ”Jeg har oplevet flere tilfælde, hvor en leder siger, at det går fantastisk –  Hvordan kan vi holde fast i det? Det er jo et tegn på, at hele organisationen er i bevægelse”, fortæller Asmus.

En af hemmelighederne bag den bedre trivsel er blandt andet en helhedsorienteret tilgang til trivslen i kommunen, hvor man ser på alle sider af trivslen – både hos ledere og medarbejdere.

NLP og coaching forandrer

Det er blandt andet værktøjer hentet fra NLP Huset, som Asmus bruger dagligt, når han arbejder med coaching, konflikthåndtering eller trivsel. ”For mig er NLP ikke bare et coachingværktøj, men et mindset, som giver mig en anden måde at se mennesker, kommunikationen og organisationen på”.

Coacher 56 personer

Når Asmus coacher personalegrupper, gør han især brug af overbygningsuddannelsen NLP Master Coach fra NLP Huset. Herfra har han lært at gøre sig fri af metoderne og arbejde kreativt med NLP: “Jeg har for eksempel prøvet at coache en gruppe på 56 personer. Det var noget af en udfordring, så jeg var noget spændt på resultatet, men det fungerede ret godt”.

Asmus bruger i gruppecoaching hele rummet, da han fra NLP-teknikkerne ved, at det kan gøre en forskel at bevæge sig rundt fysisk, når man skal tænke over et problem. Menneskers hjerner er jo forbundet til kroppen. Og det har vist sig, at man tænker bedre og mere helhedsorienteret, når man flytter sig fysisk. ”Jeg har flere faglige og menneskelige strenge at spille på, men NLP følger mig overalt i det, jeg gør. Det er et superstærk redskab”.

Overvejer I efteruddannelse til jeres medarbejdere?

Står I en lignende situation, hvor I gerne vil arbejde med trivslen blandt jeres medarbejdere og ledere? Så kunne en NLP uddannelse være en stærk ressource for de interne konsulenter, der skal hjælpe med til at skabe forandringen.

Se hele vores kursusprogram her

Bedste hilsner

Ove Schroll og Lene Bredahl


MERE TRYK PÅ RESSOURCEKNAPPEN


Skrevet 24. marts 2019 af Lene Bredahl

Har du allerede en grunduddannelse inden for NLP og coaching? Ønsker du at blive endnu bedre til at coache, at arbejde med konflikthåndtering og skabe en fællesskabsfølelse i en gruppe? Så overvej vores overbygning – NLP Master Coach. Her kan du møde nogle virkelig dedikerede medkursister. Typisk går de meget målrettet efter at bruge uddannelsen til at udvikle og arbejde med mennesker.

En af vores kursister er Lotte, der er tilmeldt vores næste NLP Master Coach uddannelsen. Hun har fået lov til for nylig at springe ind på det igangværende Master-hold for at tage et modul om konflikthåndtering. Hun har nemlig travlt.

“Jeg er højgravid og har en ambition om at nå at læse stoffet og få så meget af
efteruddannelsen som muligt inden baby kommer til verden. Heldigvis har min mand lovet at tage sig af barnet, mens jeg er på kursus eller træner. Måske tager jeg også noget af efteruddannelsen via Skype”.

Lotte er glad for at være startet på Masteren og ved nu mere om, hvad der venter hende:

‘Der bliver virkelig skåret ind til benet. Man lærer at komme bagom folks forsvarsmekanismer meget hurtigt og se, hvad problemet i virkeligheden drejer sig om, når folk udtaler sig. Det er fedt, at der bliver lagt noget til det, vi lærte på Coach Practitioner uddannelsen. Vi lærer i højere grad at trykke på ressourceknappen for at skabe en forandring sammen med andre mennesker”.

Lotte har i en længere årrække været selvstændig og ledet en personalegruppe. Hun fik meget ud af sit personale og ønsker nu at professionalisere sin evne til at udvikle mennesker. Hun er oprindeligt uddannet lærer og arbejder på med tiden på at kombinere sit nuværende job som folkeskolelærer med et job som coach, parterapeut, konsulent evt. med kursus og undervisning målrettet lærere i folkeskolen.

Lotte er overbevist om, at overbygningen på coachuddannelsen er det hele værd:

“Jeg er indstillet på, at det kommer til at kræve en del træning at tage NLP Master Coach uddannelsen. Men jeg brænder så meget for at komme til at bruge mine tilegnede færdigheder professionelt resten af mit liv, at det er det værd”.

Er du blevet nysgerrig og overvejer at tage på NLP Master Coach uddannelsen med Lotte? Så ring på 70 21 90 01 eller skriv til os


BLIV EN BEDRE KOMMUNIKATIONSMEDARBEJDER


Skrevet 13. marts 2019 af Lene Bredahl

På vores coachuddannelse oplever vi indimellem, at der deltager kommunikationsmedarbejdere. Et eksempel på det er Christina, der har arbejdet i en del år m kommunikation i en større offentlig organisation.

Bedre til at lytte og spørge ind
Da Christina tilmeldte sig vores coach uddannelse, havde hun et ønske om at blive en endnu dygtigere til sit fag. Hun opfattede sig selv som én, der i forvejen var god til at lytte og stille åbne spørgsmål. Alligevel gjorde det en stor forskel for hende at gennemføre uddannelsen:

– Jeg oplever, at de interviews, jeg gennemfører nu, er præget af en større grad af tillid og et mere intenst nærvær. Jeg lytter simpelthen mere og bedre. De spørgsmål, jeg stiller, opstår mere intuitivt i nuet, fordi jeg i højere grad fornemmer det menneske, jeg sidder overfor. Det gælder også, når jeg har rådgiverkasketten på.

Som regel får vores kursister meget mere med sig hjem, end de egentlig havde forestillet sig. Det mærker Christina også i sin dagligdag på jobbet.

– Jeg er blevet bedre til at lede mig selv, når jeg vil udvikle kreative ideer, hvis noget opleves som kedeligt, eller der er en opgave, som jeg føler mig usikker på. Nu er jeg i stand til at agere og motivere mig selv på en helt anden bevidst måde end før.

Vores kursister bliver præsenteret for et hav af NLP-teknikker og øvelser, så de som regel får revideret deres syn på sig selv og andre. Ofte oplever vi, at folk kommer tættere på det, de ønsker sig:

– Jeg har indimellem haft det svært i mit arbejdsliv, fordi jeg næsten altid har følt, at jeg skulle overperforme. Nu her efter coach uddannelsen er jeg blevet langt bedre til at lede og motivere mig selv følelsesmæssigt. Jeg justerer løbende på mine negative automatiske overbevisninger, så jeg fx i stedet for at tænke “det er ikke godt nok”, vælger at tænke mere konstruktive og støttende tanker.

Coach uddannelsen har betydet, at jeg føler mig som et gladere menneske, for jeg har fundet ind til en mere autentisk kerne.

Overvejer du også at tage en coach uddannelse hos os? Så læs mere her


MULIGHED FOR AT UDDANNE DIG TIL NLP PSYKOTERAPEUT


Skrevet 14. februar 2019 af Lene Bredahl

NLP Psykoterapeut

Kender du muligheden for at uddanne dig til NLP Psykoterapeut ved NLP Huset?

Ved NLP Huset er vi et ud af to steder i Danmark, der er blevet blåstemplet som uddannelsesinstitution for NLP psykoterapeuter. Første hold på 12 studerende har nu været i gang siden august 2018.

Selv om vi ønsker at formidle forskellige NLP- og psykoterapeutiske teknikker, har vi først og fremmest fokus på at uddanne mennesker, der kan hjælpe andre mennesker.

I vores uddannelse stræber vi efter det, som psykologi-professor Carsten René Jørgensen efterlyser i sin nyeste bog: At man som psykoterapeut får større fokus på, hvad der foregår i det terapeutiske rum, frem for at være alt for fokuseret på at følge en strategi med metoder og
teknikker, der kan “fixe” patienten.

Vi har med andre ord fokus på nærværet i terapisituationen. Undersøgelser viser nemlig, at 80 procent af forandringen hos et andet menneske netop afhænger af, hvor god kontakten er mellem terapeut og klient.

Bliv NLP Psykoterapeut

NLP Husets psykoterapeut-uddannelse er 4 årig. De to første år består af henholdsvis NLP Practitioner/Business Practitioner og NLP Master. Har du allerede gennemført de to uddannelser, er du faktisk halvvejs igennem Psykoterapeut uddannelsen. På overbygningen fokuserer vi meget på at coache, hjælpe og støtte mennesker med ondt i livet.

Har du lyst til at blive NLP Psykoterapeut, har du mulighed for at starte på grunduddannelsen  næste gang den 23. maj 2019. Har du allerede en NLP Master, kan du tilmelde dig 3. År på NLP  Psykoterapeut uddannelsen her

 


ARBEJD MED DIN MENTALE TILSTAND


Skrevet 7. februar 2019 af Lene Bredahl

Arbejd med din mentale tilstand

Det er afgørende, at du er følelsesmæssig intelligent, uanset om du er leder eller medarbejder.

Hvis du som leder er bevidst om dine følelser og din mentale tilstand, kan du lettere gå forrest og motivere dine medarbejdere, også i modgang. For medarbejderne styrer hele tiden efter dig som leder og bliver ubevidst påvirket af din tilstand.

For dig, som er medarbejder, vil et større fokus på din følelsesmæssige intelligens også skabe større tilfredshed i dit arbejdsliv.

Lederen er gruppens følelsesmæssige guide

Denne tankegang kommer fra psykologen Daniel Goleman, som har gjort begrebet “følelsesmæssig intelligens” kendt verden over siden 1995. Han gør opmærksom på, at ledere til alle tider har “været gruppens følelsesmæssige guide”:

“Leaders have always played a primordial emotional role (…). Throughout history and in culture everywhere, the leader in any human group has been the one to whom others look for assurance and clarity when facing uncertainty or threat, or when there´s a job to be done. The leader acts as the group´s emotional guide”. ( Læs mere her: http://www.danielgoleman.info/topics/leadership/)

Ligesom Daniel Goleman, mener vi i NLP Huset, at det er vigtigt, uanset om man er leder eller medarbejder, at kunne lede sig selv til en hensigtsmæssig følelsesmæssig tilstand. Vi arbejder med forskellige NLP-teknikker, der gør dig i stand til det. Med snart 29 års erfaring inden for NLP, coaching og mindfulness ved vi, at udbyttet er stort.

Udbyttet ved at stifte bekendskab med NLP

● For dig som leder vil du bedre kunne lede andre til at nå mål og ikke udelukkende fokusere på opgaven. Som en sidegevinst vil du føle dig mindre stresset og mere motiveret.

● For dig som er medarbejder vil du – ved at blive bevidst om dine følelser i forbindelse med fx en bestemt opgave, en kollega eller chefen – få redskaberne til at flytte dig mentalt. Du vil også føle dig mindre stresset.

Vi udsender snart en serie mails, der har til formål at inspirere lederne. Men kun for ledere, der er tilmeldt en særlig liste. Skal du med?

Ja tak, jeg vil gerne have tilsendt inspiration  og kampagnetilbud til mig som leder


OPLEVER DU OGSÅ BROK PÅ DIN ARBEJDSPLADS?


Skrevet 3. februar 2019 af Lene Bredahl

Om brok

Fra tid til anden oplever man som regel utilfredshed på arbejdspladsen. Men kender du det, at nogle kolleger eller medarbejdere har en tendens til at se tingene fra en negativ vinkel og brokke sig over alt fra kaffen til forandringer på arbejdspladsen?

Vi ved fra neurovidenskaben gennem de seneste 20 år, at har man først fået en indgroet vane med at være negativ, kan det blive svært at se nye muligheder. Hvis man over tid påvirker sin hjerne med negativitet, så har det en tendens til at blive forstærket og hjernen ændrer sig som en konsekvens af det.

Billedet af en usund hjerne – og hvad man kan gøre

Rent fysisk kan man se forandringer på scanningsbilleder af en usund hjerne præget af negativitet og en sund hjerne med stærke forbindelser. Forskellen ser man i strukturerne, der virker mere sammenfaldne og ødelagte i den usunde hjerne.

“Thought changes structure (…) I saw people rewire their brains with their thoughts, to cure previously incurable obsessions and trauma”. (Læs hele artiklen, hvor den anerkendte psykiater Norman Doidge udtaler sig i dette link)

Heldigvis ved vi fra neurovidenskaben, at hjernen har kapacitet til at udvikle sig og ændre sig. Der har været forsøg med mennesker, som har ændret deres
hjerner via ændrede tankemønstre. Hvor de tidligere havde tvangstanker og traumer, kunne de ved at ændre på tankerne få en mere hensigtsmæssig adfærd.

NLP læner sig netop og ad denne hjerneforskning og arbejder med, at du kan påvirke dig selv til at få mere hensigtsmæssige vaner, adfærd og tanker. Med NLP kan du lære at sætte dig selv og andre i en hensigtsmæssig tilstand, så du er mere motiveret og konstruktiv.

Vi mener…

Vi mener, at hvis der er meget brok på arbejdspladsen, er det vigtigt at opdage det og undersøge, hvad den handler om. At brokke sig kan nemlig være en måde at være sammen på. Og det kan være smart at have noget andet at være fælles om. Ikke mindst fordi, en negativ hjerne kan føre til uhensigtsmæssige vaner og mønstre, hvilket ikke gavner nogen.

Klik her, hvis du som leder ønsker at blive inspireret til, hvordan du kan styrke dit personlige lederskab i den kommende tid:

Ja tak, jeg vil gerne have tilsendt inspiration  og kampagnetilbud til mig som leder