Har jeg tid til at træne coaching?

Mette Friis Chudoba

“Mon jeg har tid nok til at træne coaching? – 30 timers træning i at coache lyder godt nok af meget”.

Det er ord, vi tit hører fra folk, der overvejer at tilmelde sig NLP Coach Practitioner uddannelsen. En af dem, der var forbeholden, inden hun startede på uddannelsen er Mette Friis Chudoba.

Mette arbejder til daglig som projektleder i Danske Bank.

Hun startede i efteråret 2020 på et tidspunkt, hvor de studerende stadig måtte mødes fysisk. Men senere kunne kursisterne ikke mødes i NLP Huset, så de måtte øve coaching via online systemet Zoom. Det gav helt nye muligheder.

Coaching over nettet gav nye muligheder

For nu var de studerende ikke afhængig af et ledigt lokale i NLP Huset. I en lukket Facebook-gruppe og skrev de sammen, når de havde tid til at øve en eller flere timer. Det gav en større grad af fleksibilitet.

Da de studerende havde mødt hinanden i virkeligheden på uddannelsen, var det heller ikke noget problem at opleve god kontakt med de andre.

Som en del af træningen, coachede Mette også flere af sine kolleger. Da mange arbejdede hjemmefra, foregik det også over Zoom.

Det var kolleger, som i forvejen havde tillid til Mette – og hun fortæller, at det gik rigtig fint.

“Der opstod et rum til at få vendt forskellige private eller arbejdsmæssige problemstillinger. Dem jeg coachede blev guidet med gode spørgsmål. Og de oplevede, at de fik “nogle nye indsigter og ressourcetanker, i forhold til hvis de selv havde tænkt over tingene”, forklarer hun.

Spørgsmålet, “Har jeg tid til at træne coaching?” oplevede de studerende altså ikke som relevant.

Nye redskaber som projektleder

Mette peger selv på, at hun som projektleder har fået redskaber, der kommer hende til gavn, når hun samarbejder med kollegerne om et projekt.

“Jeg er især blevet opmærksom på min egen og andres model af verden, altså vores forskellige måder at se tingene på, når jeg leder et projekt. Men også hvor stor en effekt sproget har, når jeg søger at få commitment til sådan et projekt. Derudover kan NLP modellerne med stor fordel også bruges til selvledelse, til at lægge en god strategi for den opgave, man står overfor”.

Er coaching og NLP noget for dig?

Vi oplever stor søgning til vores kurser og uddannelser i denne tid. Måske fordi der ikke er så mange ting at lade sig adsprede af, så folk i stedet for søger indad. Hvis du er blevet nysgerrig efter NLP Coach Practitioner uddannelsen, så tøv ikke med at kontakte os på mail eller telefon (70 21 90 01).

Du kan selvfølgelig også springe den indledende kontakt over og gå direkte tilmeldingssiden: NLP Coach Practitioner.

Bedste hilsner

Ove Schroll og Lene Bredahl

partnere og undervisere i NLP Huset

Del denne blog:

Tidligere artikler

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev