TÆNK, HVIS ALLE LÆGER VIDSTE, HVORDAN DE BEDST KOMMUNIKEREDE MED PATIENTERNE

laeger2

“Jeg synes, at kommunikationen mellem læge og patient er noget af det mest dyrebare. Typisk har patienten en dagsorden, og lægen har en dagsorden – og hvordan kan de to bedst mødes, så konsultationen bliver en god oplevelse?”

Ordene kommer fra lægen K, som ønsker at være anonym. K har gennemført en efteruddannelse i NLP Huset for netop at forstå sin egen kommunikation bedre. Men også fordi hun som leder skulle opbygge et ambulatorium og gerne ville blive bedre til dialogen med de ansatte.

“Jeg synes, jeg har fået et meget stort udbytte af undervisningen og øvelserne. Meget mere end jeg havde forventet. Det er ikke rocket science, men det har været meget givtigt at møde så mange forskellige mennesker og afprøve de praktiske øvelser. Jeg har fået meget ud af at høre de andres historier, og jeg har faktisk kunnet relatere til alle problemstillinger”, fortæller K.

Fokus på mine værdier har ændret noget

Selv om det var evnen til at kommunikere og samarbejde bedst muligt, der var i fokus for lægen, da hun startede på NLP uddannelsen, fik hun noget oveni, som hun ikke havde forventet. Noget, som rykkede ved hendes selvforståelse og som fik en afgørende betydning:

“Jeg fandt ud af, at jeg kendte mine værdier, men at jeg ikke prioriterede dem i alle hjørner af mit liv. Jeg var rigtig glad for mit arbejde, og det har hele tiden været vigtigt for mig at gøre det godt fagligt. Men jeg blev klar over, at jeg manglede anerkendelse. Det er en vigtig værdi for mig. Jeg tog derfor konsekvensen og sagde mit job op. I dag har jeg et arbejde, hvor jeg bliver anerkendt for det, jeg gør, og jeg er også blevet bedre til at anerkende mig selv”.

Lægen K oplever nu, at der er mere balance i hendes liv, og at hun er mere tro over for sig selv.

Inspiration til andre læger

Lægen K har valgt at blive interviewet her til nyhedsbrevet, da hun håber, at hun kan inspirere andre læger til at se på sig selv og kommunikationen med patienterne. Heldigvis viser en ny international undersøgelse, at vi danskere er nogle af de mest tilfredse i Europa med den behandling, vi får af lægen.
Men måske kunne det blive endnu bedre?

Hvorfor vente?

Måske er du læge eller arbejder på anden vis inden for sundhedssektoren? Måske har du gået og overvejet, om du kunne blive styrket endnu mere i din kommunikation og dine evne til at samarbejde? Så har du muligheden nu.

Tag med på en NLP uddannelse, fx NLP Coach Practitioner og få redskaberne. Du er selvfølgelig også velkommen til at lade dig inspirere af vores kalender herunder.

Har du lyst til at følge vores nyhedsbreve, så tilmeld dig her

Del denne blog:

Tidligere artikler

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev