SÅDAN KAN NLP BRUGES, NÅR DU ARBEJDER PROFESSIONELT MED MENNESKER

mennesker

Inden for NLP er der mange teknikker, du kan bruge, hvis du arbejder  professionelt med andre mennesker. Fx bliver man på NLP Husets kurser trænet i at være nærværende og iagttage andre mennesker. Og det på en måde, så de føler sig set og forstået.

En af vores nuværende kursister, Rikke, er i fuld gang med at tage NLP til sig på NLP Practitioner uddannelsen. Hun oplever allerede nu, hvordan hun er blevet bedre til sit arbejde.

Rikke er socialpædagog og arbejder på et bosted for voksne   udviklingshæmmede. Hun tager sig af beboerne, der mange gange ikke har et verbalt sprog. Det betyder, at hun er vant til at aflæse kropssprog, mimik og gestus.

Flytter et andet menneskes mentale tilstand

I forhold til de udviklingshæmmede beboere har Rikke fået øjnene op for begreberne pacing – leading, som hun allerede har draget fordel af. Pacing-leading handler om, at man iagttager og sætter sig i et andet menneskes følelsesmæssige sindstilstand, hvorefter man langsomt flytter tilstanden et mere hensigtsmæssigt sted:

“Vi har fx en beboer, som har svært ved at træffe valg, fordi hun tit ser forskellige skrækscenarier for sig. Jeg er begyndt at køre med på hendes tanker og taler med hende om, hvad det værst tænkelige scenarie er. Så taler vi lidt om det, og i løbet af samtalen kan hun godt se, at det ikke kommer til at ske. Så ender det med, at vi kan grine sammen af det. Jeg tror, hun føler sig mere hørt, fordi hun får lov til at tænke alle sine tanker igennem”.

Spørgeteknikker hjælper

Også når Rikke drøfter pædagogiske ideer og tanker med kollegerne, mærker hun en forskel:

“Jeg er nu blevet endnu bedre til at spørge ind til mine kollegers praksis, så jeg måske kan lære af dem. Jeg er også blevet mere bevidst om den måde, vi finder de bedste løsninger til beboerne. Nu har jeg fået en teknik, som jeg kan bruge alene eller sammen med kollegerne”.

Skal du med?

Har du ligesom Rikke lyst til at lære mere om NLP, så se her

Vi starter NLP grunduddannelsen op 3 gange om året (i januar, maj og september) – kig her, hvornår næste hold starter

Bedste hilsner

Ove Schroll & Lene Bredahl

Del denne blog:

Tidligere artikler

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev