OPLEVER DU OGSÅ BROK PÅ DIN ARBEJDSPLADS?

Om brok

Fra tid til anden oplever man som regel utilfredshed på arbejdspladsen. Men kender du det, at nogle kolleger eller medarbejdere har en tendens til at se tingene fra en negativ vinkel og brokke sig over alt fra kaffen til forandringer på arbejdspladsen?

Vi ved fra neurovidenskaben gennem de seneste 20 år, at har man først fået en indgroet vane med at være negativ, kan det blive svært at se nye muligheder. Hvis man over tid påvirker sin hjerne med negativitet, så har det en tendens til at blive forstærket og hjernen ændrer sig som en konsekvens af det.

Billedet af en usund hjerne – og hvad man kan gøre

Rent fysisk kan man se forandringer på scanningsbilleder af en usund hjerne præget af negativitet og en sund hjerne med stærke forbindelser. Forskellen ser man i strukturerne, der virker mere sammenfaldne og ødelagte i den usunde hjerne.

“Thought changes structure (…) I saw people rewire their brains with their thoughts, to cure previously incurable obsessions and trauma”,  psykiater Norman Doidge.

Heldigvis ved vi fra neurovidenskaben, at hjernen har kapacitet til at udvikle sig og ændre sig. Der har været forsøg med mennesker, som har ændret deres
hjerner via ændrede tankemønstre. Hvor de tidligere havde tvangstanker og traumer, kunne de ved at ændre på tankerne få en mere hensigtsmæssig adfærd.

NLP læner sig netop og ad denne hjerneforskning og arbejder med, at du kan påvirke dig selv til at få mere hensigtsmæssige vaner, adfærd og tanker. Med NLP kan du lære at sætte dig selv og andre i en hensigtsmæssig tilstand, så du er mere motiveret og konstruktiv.

Vi mener…

Vi mener, at hvis der er meget brok på arbejdspladsen, er det vigtigt at opdage det og undersøge, hvad den handler om. At brokke sig kan nemlig være en måde at være sammen på. Og det kan være smart at have noget andet at være fælles om. Ikke mindst fordi, en negativ hjerne kan føre til uhensigtsmæssige vaner og mønstre, hvilket ikke gavner nogen.

Klik her, hvis du som leder ønsker at blive inspireret til, hvordan du kan styrke dit personlige lederskab i den kommende tid:

Ja tak, jeg vil gerne have tilsendt inspiration  og kampagnetilbud til mig som leder

Del denne blog:

Tidligere artikler

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev