EN DYGTIG LEDER ER EN DYGTIG COACH + GRATIS PODCAST

ole_rich_henningsen

“Lederne skal være dygtige coaches i dag. Og det på alle niveauer i organisationen,” fortæller Ole Rich Henningsen, der er CEO for virksomheden Syndicate

Ole Rich Henningsen, der er uddannet Master Coach fra NLP Huset, arbejder med at uddanne ledere på alle niveauer til at blive endnu dygtigere ledere. Blandt kunderne tæller store virksomheder som Lego, Bestseller og Salling Group.

Et skifte mod uddelegering af ansvar

En tendens i virksomhederne er ifølge Ole Rich Henningsen, at lederne uddelegerer ansvaret mere og mere til selvledende teams. Her er coaching et nøglebegreb:

“Lederne får folk til at tænke selv og giver ikke svarene. Det gælder om at stille de rigtige spørgsmål. Godt nok skal de en gang imellem stille sig op på øl-kassen, men den coachende tilgang fylder mere.”

Ole Rich Henningsen er desuden inspireret af Googles undersøgelse fra 2012 “Projekt Aristoteles”, der har undersøgt, hvad der kendetegner velfungerende teams.

“En af de faktorer, der betyder allermest, er ifølge Google “psykologisk sikkerhed”, altså at folk føler, de kan fejle og være der som hele mennesker, uden at de bliver udstillet,” forklarer Ole Rich Henningsen.

Derfor er følelsesmæssig intelligens – eller emotionel intelligens – virkelig vigtig i virksomhederne. Altså at du forstår og accepterer egne og andre menneskers følelser – gode som dårlige.

“Da jeg selv tog coach uddannelsen i NLP Huset var den største øjenåbner hele selvledelses-delen. Altså evnen til at identificere og håndtere egne og andre menneskers følelser – og skabe bedre relationer. Det vil sige, at min emotionelle intelligens blev styrket. Og netop emotionel intelligens fylder mere og mere i dag rundt om i virksomhederne – og er noget af det, vi arbejder med.”

For Ole Rich Henningsen har coaching været en måde at få et nyt sprog på. Et sprog, der har sat ord på hans måde intuitivt at forstå verden:

“Coaching har altid været en indgroet del af mig, en måde at være i verden på. Da jeg blev præsenteret for coaching i NLP Huset var der noget, der klikkede. Jeg gik så meget ind i det.

Jeg memorerede alting. Det ligger mig så naturligt. Og det er ikke det sidste, jeg har fyldt på for at forstå mennesker. Jeg læser coachingbøger hele tiden og overvejer NLP Psykotepeut uddannelsen.”

Gratis podcast-episode om coaching

For at inspirere andre har Ole Rich Henningsen lavet podcastserien ”To Agility and Beyond”, hvoraf en af episoderne handler om coaching.

Episode nummer 11 har titlen: ”Coaching – din agile superkraft”

Prøv at lytte til episoden fra ca. 8 minutter inde, hvor det for alvor handler konkret om coaching.

Du får indblik i vigtige læringspunkter på NLP Husets tilgang til coaching. Og for dig, der allerede har en coach uddannelse, har du mulighed for at få genopfrisket lidt af din viden.

Bedste hilsner

Ove Schroll og Lene Bredahl

P.S. Overvejer du – eller én du kender – en coach uddannelse, så læs mere her på vores hjemmeside

Del denne blog:

Tidligere artikler

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev