MAN FÅR EN NY FAMILIE

4-nlp_huset_anette_jeberg

– Som ung ville jeg gerne forstås, så besluttede jeg mig for, at jeg bare ville høres, nu vil jeg bare gerne være her. Anette Jebergs stålblå øjne kigger beslutsomt ud og i et par sekunder er alt stille. Så smelter fremtoningen, og hun griner med hele kroppen, som for at bløde op for den kontante udmelding.

Til daglig har hun ansvaret for 45 ansatte og ligeså mange beboere på et plejehjem i København. Rollen som leder falder hende naturlig, men har kostet mange kampe – især i sengen om natten. – Inden jeg lærte om Enneagrammet, lå jeg og holdt lange dundertaler om natten.

Jeg har tit følt mig forulempet på mit arbejde og følt mig som en total fiasko. Hele mit liv har jeg gået i krig og har kæmpet. I dag tænker jeg ikke så meget over det. Det er blevet ti gange nemmere at være mig, smiler Anette lettet og griner lidt af sin gamle måde at være på.

Tabte sit hjerte
For nogle år siden stiftede hun bekendtskab med NLP Huset, og siden er det gået slag i slag med den ene uddannelse efter den anden. Men det er især Enneagrammet, der har stjålet hendes hjerte.

– De fleste vil gerne høres og forstås, så folk ikke gætter og gætter forkert. Kommunikation er en kunstart, hvis man kan kommunikere uden, der er flimmer på linjen. Når Anette har været på kursus i en weekend, så ved hendes ansatte, at de godt kan glæde sig til om mandagen, for så bliver alle guldkornene fluks givet videre, så mest muligt ”flimmer” på plejehjemmet kan fjernes.

Selvom Anette hovedsageligt ser sin nye viden som et ledelsesværktøj, så har hendes møde med Enneagrammet og NLP også smittet af på privatlivet. Der skal ikke mange stikord til, før Anette lukker op for godteposen og ivrigt forklarer, hvilke herligheder kendskabet til det ældgamle Enneagrammet kan føre til. Hænderne flagrer ivrigt foran hendes spinkle krop, snakketøjet står ikke stille, og hun lyser straks op.

– Jeg er en 1’er, og vi vil altid forbedre verden, så hele mit liv har jeg gået i krig mod min omverden.

Våbenhvile
Anette møder ikke længere sine medmennesker med et mentalt gevær over skulderen, men derfor kan man jo godt arbejde på at gøre verden til et bedre sted. Da hun var på 14 dages singleferie på La Santa Sport på den kanariske ø Lanzarote, gik der ikke længe, før hun måtte trække i arbejdstøjet. Ikke fordi hun skulle pleje de ældre, men hun blev nødt til at undervise sine medrejsende i  Enneagrammet.

– Når du ikke er kedelig, gider de fleste godt at lytte, især når man fortæller om Enneagrammet. En guide opfordrede mig til at holde et lille foredrag om det, og jeg fortalte om det til 12 modne damer. Da timen var overstået, måtte jeg love at sende dem noget materiale og et link til NLP Huset. Folk bliver jo sultne på mere, griner hun højlydt, men øjnene kigger strengt for at sikre sig, at budskabet er sendt videre. Et budskab om nogle undervisere, metoder og et Hus, der for evigt har forandret Anette Jebergs liv.

– Årh, her er så hyggeligt, man får jo en ny familie. Alle her er åbne og imødekommende, og vi kender hinanden på kryds og tværs. Her emmer af atmosfære.

Del denne blog:

Tidligere artikler

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev