Hvad er Coaching?

Hvad er coaching?

Print Friendly, PDF & Email

“Hvad er coaching?”, spørger en del. Coaching er en samtaleform, hvor coachen hjælper en eller flere personer med at sætte og nå mål, skabe klarhed over en problemstilling og i det hele taget hjælpe med at skabe forandringer. Coachen benytter sig af en avanceret spørgeteknik og værktøjer, som varierer alt efter hvilken baggrund, coachen har.

Coaches uddannet i NLP Huset benytter sig primært af NLP’s store ‘forandringsværktøjskasse’ og en række kommuniktionsteknikker. Det sikrer, at den coachede oplever sig hørt, mødt og støttet. Samtidig har coachen en venlig og imødekommende tilgang til at forstå det enkelte menneskes måde at skabe mening og betydning.

De emner, der kan coaches er uendelige. Det kan være konkrete mål, du gerne vil nå eller det kan være uhensigtsmæssige mønstre, du vil ændre. Man kan også arbejde med en relation til et menneske, som man vil ændre. Man kan coache på stort set alle emner.

Her er en række eksempler på, hvad en coachingsession kunne tage udgangspunkt i:

• Sætte mål og lægge en handlingsplan for at nå dem
• Lære at sige fra
• Ændre vaner, som for eksempel rygestop, vægttab, dyrke motion
• Håndtere udfordringer, jobsamtaler, eksamen, holde en tale
• Selvtillids-/selvværdsproblematikker
• Jalousi
• Stress
• Parforholdsproblemer
• Forældre-/børnforhold.

Udgangspunktet for coaching er, at personen, der opsøger en coach (kaldet coachee) selv har svarene. Det kan dog af og til være svært at vide, præcis hvad man selv vil. Derfor er det coachens opgave at stille de rette spørgsmål, der gør coachee bevidst om, hvad han/hun egentligt vil. Men også hvilke forhindringer der er for at nå et givent mål. En coach kan også hjælpe med at anskue tingene fra en helt ny vinkel. Dermed kan ens udfordringer pludselig stå i et helt nyt lys.

Sådan foregår en coaching session

En coaching session vil typisk tage udgangspunkt i, hvordan du har det, hvad du kunne tænke dig at ændre i dit liv og hvad målet er for den konkrete session. En session kan indeholde en eller flere NLP øvelser, og i løbet af sessionen vil coachee få skabt klarhed over situationen. På et tidspunkt vil man ofte tale om mål og om, hvad der skal til for at nå det givne mål.

Sessionen afsluttes typisk med en lille snak om, hvad coachee har fået ud af samtalen og med, hvad der skal arbejdes med fremadrettet.

Coaching arbejder hovedsageligt med, hvad vi kan ændre i fremtiden og ikke så meget med, hvorfor tingene er, som de hidtil har været.

Hvis du vil have en coachuddannelse

NLP Huset har en række coachuddannelser. Hvis du vil høre mere om den enkelte uddannelse, er du velkommen til at kontakte os på telefon 70 21 90 01. Du kan også booke en egentlig afklaringssamtale, hvor du kan få hjælp til at finde præcis den coachuddannelse, der passer til dig.

NLP Huset er medlem af verdens største netværk for coaches International Coaching Federation (ICF). Alle vores coachuddannelser er udviklet i forhold til ICF’s standarder.

Referenceliste

Vi har gennem årene haft deltagere fra mange forskellige virksomheder og offentlige organisationer. De gælder bl.a. Coloplast, Novo, FTF-A, Astra, Lundbeck, Hewlett Packard, Dansk Industri, BDO Scanrevision, Nets, Amcor Flexible, Post Danmark, DSB, SAS, 3 M, ISS Data, Spar Nord Bank, Dong Energy, Statoil, Miljøstyrelsen, Zoo, Brdr. Dahl, Berlingske, Scandic Hotel, Miljøministeriet samt en lang række kommuner, regioner m.fl.

Mød vores undervisere

Jonathan Juel

Underviser på NLP- og coachuddannelserne og er gruppeterapeut og facilitator på forskellige forløb.

Liselotte Hjorth

Underviser på NLP,  coach,  mindfulness og psykoterapeut uddannelserne og er supervisor for de psykoterapeutstuderende.

Ove Schroll

Partner, psykolog (aut.) og NLP Master Trainer. Ekspert inden for NLP psykoterapi, coaching og organisationspsykologi.