Hvad er Mindfulness?

Hvad er Mindfulness?

Print Friendly, PDF & Email

Vær til stede nu…

Nogle spørger os: “Hvad er Mindfulness?”. Mindfulness er evnen til nærvær. Evnen til at have den fulde opmærksomhed på det der er lige nu og her. At være til stede uden at lade sig distrahere af alle de tanker og følelser, der automatisk dukker op i vores bevidsthed. Hvem henter børn i dag? Har jeg husket at købe mælk? Hvornår skulle jeg aflevere oplægget til Hans? Hvad tid var fodboldtræningen? Husk at ringe til mor, hun har fødselsdag…

Ved at lære at være mindful bliver du bedre til at lytte til dig selv og til andre. Du bliver også i stand til at følge den intuition, som vi alle er født med. Men mange moderne mennesker glemmer den i løbet af et liv, hvor vi har travlt med karriere, forældreskab og parforhold. Ja, og alle de krav, som verden – og ikke mindst vi selv – stiller til os selv.

For at være mindful er det vigtigt at være vågen med alle sanser. Følelser og tanker registreres og opleves uden vurderinger. Det er nærmest, som om man træder ud af sig selv og ser sig selv udefra. På den måde kan man udvide sin selvbevidsthed og se på sine egne mønstre. Resultatet er at man kan reagere proaktivt i stedet for at reagere per automatik.

Selvom mindfulness næsten er blevet et modeord, er det langt fra et moderne begreb. Blandt andet har buddhisterne beskrevet mindfulness som en tilstand, hvor man er rolig og bevidst om sin krops funktioner, følelser og lader sit ubevidste arbejde.  Mindfulness er det samme som meditation.

Mindfulness og stress


Stress er en tilstand, som mange mennesker oplever både i deres arbejds- og privatliv. Derfor er der mere end nogensinde før brug for at skrue ned for tempoet og lære at være til stede her og nu. At være opmærksom på en bevidst måde i øjeblikket, uden hele tiden blive forstyrret af den tankestrøm, der automatisk dukker op i vores hjerner.

Mindfulness er derfor et yderst effektivt redskab til både at håndtere, forebygge og behandle stress. Men det er også et instrument til at være mere til stede i sig selv og over for sine omgivelser. Og ikke mindst til at opnå personlig udvikling og et rigere, indre liv.

NLP Huset tilbyder en  Mindfulness Instruktør uddannelse m. certificering – læs mere i linket om deltagerforudsætninger og udbytte.

Vi har gennem årene haft deltagere fra bl.a. Coloplast, Novo, FTF-A, Astra, Lundbeck, Hewlett Packard, Dansk Industri, BDO Scanrevision, Nets, Amcor Flexible, Post Danmark, DSB, SAS, 3 M, ISS Data, Spar Nord Bank, Dong Energy, Statoil, Miljøstyrelsen, Zoo, Brdr. Dahl, Berlingske, Scandic Hotel, Miljøministeriet samt en lang række kommuner, regioner m.fl.

Mød vores undervisere

Liselotte Hjorth

Underviser på NLP,  coach,  mindfulness og psykoterapeut uddannelserne og er supervisor for de psykoterapeutstuderende.

Nyheder