TAG LEDELSE SERIØST

nlp-huset-2-23

Robbert Nickolaj Stecher er en erfaren leder. Han har været på flere lederkurser og har 450 ansatte under sig i LEGO koncernen. Men selvom han havde masser af viden og erfaring i bagagen, meldte han sig alligevel til NLP Husets lederuddannelse på Hvedholm.

– Jeg valgte NLP Huset, fordi det er en af de store institutioner inden for NLP i Danmark, og det har de været igennem flere år. Det, tror jeg ikke, beror på tilfældigheder. – Jeg havde været på en inspirationstur til London, hvor jeg deltog i et et fascinerende NLP-foredrag, og det gav mig lyst til at lære mere, fortæller Robbert.

Det tiltalte ham blandt andet, at forløbene var korte og intense, og at teorien var mikset med megen praksis. – Det er let at tilegne sig og nemt at arbejde med i dagligdagen. – Det er nogle meget simple teknikker, men de rykker. De er velegnet til at arbejde med målsætning, forankring, forhandling, og man bliver bedre til dialog. Det er alt sammen noget, der er vigtigt for en leder at arbejde med.

Robbert blev mere bevidst om sit lederskab og effektiviteten af det. Samtidig fik han sat fokus på, hvor han kunne forbedre sig.

NLP-ledelse i praksis
En af de ting, NLP arbejder med, er tidsforløb. Og det har Robbert brugt i praksis med sine medarbejdere. – Vi rejste fem år ud i tiden for at kigge på vores produktlanceringer. Her talte vi om, hvad vi havde opnået, hvordan det så ud, hvordan det føltes, og hvad vi gjorde. Og var i en mental tidslomme. Det er en meget konkret måde at arbejde med målsætning på. Det virker bare bedre.

Personligt præg
Robbert gik i gang med sin NLP Lederuddannelse lige midt i finanskrisen. Og det kunne ses på de mange tomme stole. – Vi var kun 8, og det var overraskende for mig. Men det betød også, at vi lærte hinanden ret godt at kende, og det blev meget personligt. – Jeg var inde at arbejde med mine egne overbevisninger og se på min adfærd. I det hele taget blev jeg mere bevidst om mine begrænsninger og styrker – det rykkede virkelig.

Et andet perspektiv
En af de mange øvelser, Robbert har taget med sig ud i virkeligheden, var, da han skulle øve sig i at se tingene fra et andet perspektiv. Det gjorde han, da han arbejdede med sit andet vigtige job: Rollen som far. Han kom nemlig ofte træt hjem fra en lang dag på arbejdet, og det vakte sjældent stor begejstring. – Ungerne skreg og teede sig, og jeg havde bare brug for ro. Jeg fik en effektiv coaching, hvor jeg fik øjnene op for, hvilken hverdag, mine børn har. Jeg så tingene fra deres perspektiv, og kunne meget bedre se, hvordan jeg kunne møde deres behov, fortæller han. Han blev klar over, at han kunne bruge tiden hjem i bilen til at koble af, så han var meget mere parat til at være der for sine tre børn.

– Jeg bruger simpelthen transporttiden til at forberede mig på den rolle, jeg skal træde ind i derhjemme. Jeg er blevet bevidst om, at jeg ikke bare kan køre hjem og sætte mig i min hule. Jeg tager det stille og roligt, og når jeg træder ind ad døren, kan jeg være den far, som de har brug for at være sammen med.

Del denne blog:

Tidligere artikler

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev