‘DET HAR VÆRET DET HELE VÆRD’

susanne-hauzmann

Hvordan bliver man en god leder, hvis man er helt ny i faget? Det var et af de spørgsmål, Susanne Hauzmann for 17 år siden tumlede med, da hun blev udnævnt til leder for sundhedsområdet i Tårnby Kommune.

Susanne Hauzmanns indgangsvinkel til at blive leder var en uddannelse som sociolog, men hun følte, at hun manglede nogle konkrete værktøjer til at lede sine medarbejdere med. Hun havde lært nogle overordnede teorier om ledelse og organisationer, men når det kom til dagligdagen, kom hun til kort.

Ændrede opfattelse af medarbejderne

Susanne undersøgte derfor grundigt mulighederne for efteruddannelse og valget faldt på NLP Huset. Allerede fra starten var hun sikker på, at uddannelsen NLP Leder Practitioner kunne give hende de værktøjer, hun ledte efter.

Efter at have gået på uddannelsen i et par måneder, kom hun en dag hjem til sin mand og sagde:

– Mine medarbejdere har ændret sig fuldstændigt, hvortil han svarede – Tror du ikke, det er dig, der har ændret dig?

Det gik op for Susanne, at hun tænkte anderledes om sig selv og andre som følge af uddannelsen. Hun blev så inspireret af at gå på uddannelsen og møde andre ledere fra både det offentlige og det private, at hun fortsatte på andre uddannelser som fx NLP Master uddannelsen, Ennagrammet og Mindfulness.

Efter et stykke tid sendte Susanne alle sine medarbejdere på NLP Practitioner og Enneagram uddannelserne. Og den beslutning var både medarbejderne og Susanne godt tilfredse med.

– Efter uddannelsen begyndte vi at arbejde struktureret med tilgangen til hinanden og til borgerne. Det ændrede sig i en positiv retning. Vi blev alle meget bevidste om, at vi ser tingene forskelligt, og på den måde fik vi et mere holistisk syn på borgerne. Som leder brugte jeg også min viden fra uddannelserne ved ansættelsessamtaler og medarbejdersamtaler.

Positive konsekvenser af NLP og Enneagram uddannelserne

– Specielt i forhold til borgerne, der fx kunne have en kronisk sygdom, oplevede vi bedre resultater. I stedet for at tænke: “Hvordan kan det være at borgeren ikke har forstået den vejledning, jeg har givet?”, så ændrede medarbejderne mindset og tænkte i stedet for: “Hvordan kan jeg formidle det her på en anden måde, så borgeren forstår det, og så det giver værdi?”

De positive konsekvenser af den nye tilgang på arbejdspladsen var til at få øje på:

– Vi oplevede større held med at skabe forandringer i samarbejdet med borgerne. Sygefraværet blandt medarbejderne faldt, og folk blev der i rigtig mange år, kunne jeg se, forklarer Susanne.

– Godt nok har kurserne i NLP Huset kostet nogle penge og noget tid. Men det har været det hele værd!

I dag har Susanne Hauzmann skiftet job til udviklingskonsulent i Tårnby Kommune og fungerer også i perioder som underviser og censor på Københavns Professionshøjskole og andre steder, der udbyder lederuddannelser.

Del denne blog:

Tidligere artikler

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev