SÅDAN BYGGER DU OVEN PÅ DET, DU KAN I FORVEJEN

benja_ann_christensen_nlp_huset

Ønsker du indimellem, at du kunne få en større følelse af nærhed til en ven, en bekendt eller et familiemedlem? Og ville det også være skønt, hvis du havde en endnu bedre kontakt med kunder, samarbejdspartnere, kolleger og chefer?

De fleste af vores kursister fortæller, at de har relationer, som de gerne vil ændre på og gøre bedre.

For at inspirere dig til, hvordan du fx kan få bedre relationer, har vi talt med en af vores kursister Benja Ann Christensen, der arbejder som skolekonsulent i Systemisk Consult.

Benja hjælper skoleledere og lærere med at skabe mere læring og trivsel for eleverne rundt om på skolerne. Lige nu arbejder Benja på et stort projekt i Kerteminde. Men hun drømmer om at skabe endnu bedre relationer og dermed vejlede bedre end hun gør i dag. På trods af en uddannelse som lærer og en PD i relationsvejledning, har hun her i 2020 valgt at starte på en NLP Coach Practitioner uddannelse.

“Det vigtige for mig er især at træne aktiv lytning sammen med de andre kursister. Jeg er blevet mere opmærksom på at “læse” den person, jeg har en dialog med. Altså aflæse øjenbevægelserne og kropssproget, fordi det giver mig et billede af, om personen, jeg sidder overfor, er igang med at tænke. Om han eller hun fx fører en indre dialog eller konstruerer billeder. Det hjælper mig med at vide, hvornår jeg skal lytte og tie stille i en samtale. For der kan være en masse refleksion, selv om der ikke bliver sagt noget”.

I jobbet som vejleder på skolerne, gør Benja indledningsvis meget ud af at bygge relationer op ved at være anerkendende og lyttende.

“Jeg gentager det, de siger, med deres egne ord. Lærerne har måske nogle store udfordringer i klasserne, og det kan være svært at komme med løsninger. Det er vigtigt at få dem selv til at reflektere over holdbare løsninger. Ud fra lærernes egne tanker og ideer, foreslår jeg mulige tiltag. Så vælger de det, der passer bedst ind i deres virkelighed”, forklarer Benja.

Målet for Benja er på kort sigt at blive en bedre skolekonsulent. På den lange bane ønsker hun også at arbejde psykoterapeutisk med klienter. Hun har derfor planlagt at tage den 4-årige NLP Psykoterapeut uddannelse i NLP Huset.

“Jeg vil så gerne have kompetencerne til rigtigt at kunne hjælpe andre personligt. Jeg gør det allerede i det små, fx når jeg nogle gange har talt med lærere, der var på vej ned med stress. Alene mine samtaler med dem har haft en betydning: De har rejst sig op igen, inden de har lagt sig. Jeg har brugt aktiv lytning, og bare det har haft en effekt. Jeg får så meget energi af at hjælpe andre”, fortæller Benja.

Et tip til aktiv lytning

Brug aktiv lytning ligesom Benja, hvis du gerne vil have endnu bedre samtaler med andre mennesker. Du kan starte i det små med en ven. Der kommer mange gange bedre samtaler ud af, at du tager hensyn til et andet menneskes tænkning:

  • Lyt mere, når du har stillet et spørgsmål
  • Afvent, hvad der kommer fra den anden. Tillad at der er stille i rummet, mens den anden tænker
  • En af de måder, du kan se om personen tænker, er ved at lægge mærke til hans eller hendes øjenbevægelser. Hvis øjnene bevæger sig er, det som regel et udtryk for, at personen er i gang med en indre tankeproces.

Det her er bare et enkelt element i aktiv lytning. Der findes en række forskellige ting, der er en fordel at kende til, hvis du vil være en god lytter.

Du kan selvfølgelig vælge at tage  NLP Coach Practitioner uddannelse, som den Benja er i gang med og derigennem få et overblik og træning i teknikkerne. Men vi har en del forskellige NLP uddannelser, som du kan kigge nærmere på her. Hvis du har brug for rådgivning til at træffe dit valg, er du altid velkommen til at ringe på 70 21 90 01 eller skrive til os.

De bedste hilsner

Ove Schroll og Lene Bredahl

P.S. Vi håber, du er blevet inspireret – eller måske kender du én som kunne tænkes at blive inspireret af dette blogindlæg? Send endelig linket videre 🙂

Del denne blog:

Tidligere artikler

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev