MEGET NEMMERE AT VÆRE FAMILIE

nlp-huset-2-8

Det var Jette, der introducerede Enneagrammet for sin familie. Hun deltog på et introduktions- kursus og blev dybt betaget. Umiddelbart efter tog familiens to døtre – Kristine på 16 og Louise på 18 år – af sted på en Enneagram SommerCamp for unge. – Både Louise og jeg sagde bare ja til at komme på SommerCamp’en, da vi hørte om det, fortæller Kristine.

– Gudskelov for det. Nu skal vi alle fire sammen på et accelereret forløb i Enneagrammet, siger Jette tydeligt glad over, at de som familie kan dyrke selvudviklingen sammen. Jette og Louise har allerede været på et kursus sammen og glæder sig nu til at få lov til at dele de samme oplevelser med resten af familien. At blive klogere på hinanden og derigennem få en større forståelse og accept af hinanden.

Bedre plads
Dynamikken har forandret sig hos familien La Cour. Der er blevet bedre plads og lidt mere rart at være. For nu ved alle, hvorfor de gør, som de gør, og på den måde kan mange konflikter spares.

– Det er blevet meget nemmere at være familie. Det har været dejligt at lære de andres Enneagramtype at kende. Hvorfor reagerer de anderledes end mig? Hvorfor kommunikerer de på en helt anden måde, end jeg gør det? Især har jeg lært Robert at kende på en ny måde. Jeg forstår ham meget bedre nu, siger Jette.

– Vi er jo stadig de samme og har de samme roller, men vi ved mere om hinanden, og vi er kommet tættere på hinanden. Jeg har fået lettere ved at knytte mig mere til dem, siger 16-årige Kristine og smiler.

Louise på 18 har tit brug for at være alene på værelset, for at lade op. Det har tidligere været svært for hendes forældre, der mente, at hun burde bruge mere tid sammen med familien. Men nu ved de, at det er sundt for hende.

– Men jeg er også begyndt at være mere sammen med min familie. Der er blevet bedre plads til at være tilbagetrukket, og derfor er det blevet nemmere at vælge det modsatte, fortæller Louise.

Nemmere at blive voksen
Jette og Robert er enige om, at overgangen fra barn til voksen bliver lettere for deres døtre, nu hvor de har fået så meget viden om sig selv. – Jeg har selv bøvlet med en masse ting. Jeg synes, det er fedt, at de får en mulighed for at starte allerede nu med at udvikle sig, siger en glad mor.

– Man bliver bare bedre rustet hele vejen rundt. Hvis jeg var stødt ind i NLP Huset noget før, havde jeg måske været et andet sted langt tidligere i livet. Det har i hvert fald givet inspiration til, at vi kan give vores børn en anden form for forståelse, siger Robert. I stedet for at starte et skænderi, så vækker uoverensstemmelser i dag nysgerrigheden. Hvorfor synes min familie noget andet end mig? Det sparer mange konflikter.

Familien ønsker for alle, at de kunne komme under kærlig behandling i NLP Huset. Det er for alle, lyder det enstemmigt fra familien La Cour. – Jeg synes, man burde lære de her ting i folkeskolen, så ville alting være så meget nemmere, sukker Louise

Del denne blog:

Tidligere artikler

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev