FØR OG EFTER: RIKKES FORVANDLING FRA OFFENTLIG LEDER TIL PSYKOTERAPEUT

rikke-gotfred

For Rikke Gotfred på 52 år var opgaverne i hendes job som leder i det offentlige pludselig ikke lige så spændende, som de var engang. Hun havde svært ved at se sig selv i en lederstilling frem til pensionsalderen. Læs her om hendes karriereskift fra leder i det offentlige til privat psykoterapeut.

Rikke går i 2018 og overvejer hvad hun skal, hvis hun ikke længere skal være leder.

Valget falder på at blive NLP Psykoterapeut i NLP Huset, hvor hun allerede tidligere har gennemført uddannelserne NLP Practitioner og NLP Master Coach.

Det vil betyde, at Rikke bare mangler 2 år for at blive færdiguddannet psykoterapeut og kan foretage et karriereskift.

Rikke tager hurtigt træningsklienter ind, sådan som hun og de andre kursister skal på 3. år.

Det giver hende ny energi og følelsen af at kunne gøre en forskel:

På uddannelsen lærer hun, hvordan man skaber psykisk rummelighed, så man bedre kan være med de ting, der er svære. Hvis man har været igennem kriser som fx en skilsmisse, en fyring eller har oplevet meget stress, kan det nemt gå ind og påvirke nervesystemet.

Rikke og de andre trænes i at arbejde meget intuitivt ved at være nærværende over for deres klienter. De blander de teknikker og indsigter, de lærer på uddannelsen, fx inden for kognitiv psykologi, terapi, NLP, spørgeteknikker og NARM, og klienterne hjælpes videre ud fra det, der fylder nu og her. Rikke er også i egenterapi for at lære sig selv bedre at kende, så hun bedre kan hjælpe andre.

Gør en forskel hos træningsklienterne

Hurtigt ser Rikke en forskel hos træningsklienterne i terapien.

Én af dem gør et særligt indtryk. Hun bliver kontaktet af en mandlig klient, som er depressiv og har dystre tanker. Hun har svært ved at rumme det først, men arbejder sammen med ham om at berolige hans nervesystem og sætte mål og retning for hans fremtid. Han får det bedre efter kort tid. Han kan pludselig bedre rumme gamle kriser fra sin fortid, som har spillet ind i hans oplevede virkelighed. Han ser lysere på tingene.

Rikke kan i det hele taget se, at der er sket en udvikling hos de 20 klienter, hun har haft på sit 3. uddannelsesår.

“Det er berigende at komme igennem uddannelsen og at kunne hjælpe andre allerede på et tidligt tidspunkt. Det har også lagt noget til i forhold til min egen udvikling fra offentlig leder til psykoterapeut”, forklarer hun.

Kan leve af at være psykoterapeut

Rikke er færdig med den 4-årige NLP Psykoterapeut uddannelse til sommer. Hun har allerede nu startet egen klinik op med klienter. Hun regner med at kunne leve af at være terapeut.

Statistikken understøtter hendes drømme. Ifølge Psykoterapeutforeningen har hver 4. behandler fx i gennemsnit mellem 11 og 15 klienter om ugen. Se den fulde statistik her

Overvejer du et karriereskift?

Måske er NLP Psykoterapeut uddannelsen noget for dig, hvis du gerne vil gøre en markant forskel for andre mennesker, der har det svært.

Læs mere om NLP Psykoterapeut uddannelsen her og tilmeld dig her

Men vær hurtig, der er kun få pladser tilbage på holdet – især 3. år er hurtigt fyldt.

Ring meget gerne til os på telefon 70 21 90 01, hvis du vil vide mere eller hvis du vil booke et personligt studiemøde.

Bedste hilsner

Ove Schroll og Lene Bredahl

Har du lyst til at følge vores nyhedsbreve, hvor vi bl.a. bringer interviews med kursister, som har gennemført vores uddannelser, så tilmeld dig her

Del denne blog:

Tidligere artikler

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev