DERFOR ER DET MULIGT AT ÆNDRE PÅ DIN UHELDIGE OPLEVELSE

submodaliteter-nlp-huset

Vi kan ændre på vores tanker og oplevelser ved at arbejde bevidst med vores hukommelse og forestillingsevne. Den erkendelse gjorde psykologen Bandler allerede i 1970´erne som en af grundlæggerne af NLP (Neuro Lingvistisk Programmering).

Hvorfor fortæller vi det nu?

Hvis du ønsker at ændre din oplevelse (og følelse) af en person, en situation eller andet, som du har det svært med, er det god viden at have.

Lad os forklare:

For det meste har vi automatisk dannet os indre billeder af noget, der er sket i fortiden. Typisk en situation med en eller flere personer. Et sådant indre billede kan vi hive frem og “kigge på” for vores indre blik. Billedet kan være lyst eller mørkt, farver/sort-hvid. Det kan være tæt på eller langt væk. Der kan også være lyde, som opstår, når du tænker på billedet. Der kan være bevægelse osv.

Inden for NLP kalder vi det noget så nørdet som “submodaliteter”. Men det dækker bare over forskellige måder at “kategorisere” en oplevelse på i vores hukommelse. Alt dette kan du ændre på. Valget er dit.

Lyder det mærkeligt?

Få en mere detaljeret forklaring i videoen, hvor jeg, Ove Schroll, fortæller om det. I anden halvdel af videoen laver jeg en øvelse med Lene for at illustrere, hvordan man kan arbejde bevidst med sine indre billeder – og dermed ændre på dårlige oplevelser.

Se videoen her (varighed: ca. 30 minutter)

Bagefter kan du jo selv prøve det af, hvis du får lyst (mens du ser eller hører videoen for 2. gang).

God fornøjelse!


De bedste hilsner

Ove Schroll og Lene Bredahl

P.S. I løbet af den næste uge, sender vi det tredje nyhedsbrev, hvori vi giver en smagsprøve på vores undervisning. Fik du ikke set videoen fra første nyhedsmail, kan du finde den her i vores blog

P.P.S. Skulle du have fået lyst til at arbejde mere systematisk med dine oplevelser og dig selv, så har vi en lang række NLP kurser og uddannelser, vi kan anbefale. Men vær hurtig! Det går stærkt med tilmeldingerne.

P.P.P.S. På vores hjemmeside kan du finde NLP Psykoterapeuter under uddannelse, som du kan kontakte, hvis du foretrækker at blive hjulpet af en studerende på 3. eller 4. år. Du finder også her listen over nogle af de færdiguddannede NLP Psykoterapeuter, som har åbnet deres klinik.

Del denne blog:

Tidligere artikler

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev