Når noget falder på plads indeni

Mange mennesker har et sug efter at forstå sig selv bedre. Hver gang de forstår lidt mere om sig selv, er det som om noget falder på plads indeni. Sådan har jeg (Lene) det i hvert fald.

Måske kender du det også?

Selv om jeg har udviklet kurser og uddannelser i personlig udvikling i det meste af mit voksenliv, kan jeg stadig få den følelse: Noget falder på plads indeni, hvis jeg møder nye tanker. Noget som vækker genklang i mig – og jeg forstår mig selv og mit liv bedre.

Træf valg og tag ansvar

Sidste gang, det skete, var, da jeg for et par år siden blev færdig som NLP Psykoterapeut og havde lyst til at vide mere om den eksistentielle tilgang til det at være menneske. Både personligt og for at inspirere de studerende i NLP Huset.

Med “eksistentiel” tænker jeg blandt andet på filosoffen Søren Kierkegaards tilgang til livet: Vi kan først bruge vores frihed og træffe valg, når vi tager ansvar for alt, hvad vi har været og gjort i vores liv. Vi skal tage fortiden ind og acceptere, at “sådan er jeg også”. Vi er nødt til at leve med konsekvenserne af vores valg. Vi skal lære at leve med alt det, vi måske har været skyld i. Kan vi påtage os det ansvar, kan vi lettere gå ind i fremtiden.

Min erfaring er, at nogle mennesker kan have svært ved at slippe fortiden helt. Og så er det en vigtig læring at kunne pege på den eksistentielle tilgang.

En anden ting, Kierkegaard kan hjælpe med, er, når vi som professionelle terapeuter og coaches skal arbejde i det svære hos mennesker med ondt i livet. Her siger Kierkegaard, at livet er modsætningsfyldt. Sommetider går det ikke op. Sommetider kan vi bare ikke ændre på tingene lige her og nu.

Måske tid til forandring?

Vi tilbyder forskellige NLP uddannelser, som netop kan give nye perspektiver på og forståelser af dit liv. Netop det har mange en længsel efter – bevidst eller ubevidst. Nogle af vores studerende taler ligefrem om “et før og et efter” deres NLP-uddannelse hos os.

Læs mere om vores NLP-uddannelser her på siden. Få et overblik her 

Bedste hilsner

Ove Schroll og Lene Bredahl

partnere og undervisere

Del denne blog:

Tidligere artikler

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev