Forandringsledelse

Forandringsledelse

Lederen i dag skal mere end nogensinde før være dygtig til at håndtere udefrakommende forandringer. Det gælder både markedet, forbrugerne og globale kriser. Men de skal også kunne håndtere indefrakommende kriser i medarbejderne og i organisationen. Der er med andre ord stort brug for forandringsledelse.

Der er plads til forbedringer,. Ifølge en undersøgelse mislykkes eller færdiggøres op mod 80 procent af organisatoriske forandringer ikke. (“Who do Employees Resist Change?” af Paul Strebel (1996)).

De fleste topledere ser forandringer som en mulighed for at styrke forretningen. Men for mange ansatte og mellemledere er forandringer ikke velkomne, fordi de har set så mange forandringer som er gået i vasken. For dem ødelægger forandringer bare balancen.

Forandringspsykologi

For at lykkes med forandringer, er det vigtigt at toplederne identificerer sig med medarbejderne for at forstå, hvordan forandringerne ser ud fra deres vinkel.

For de ledere, der får ideerne til forandringen, vil mange gange få et sus ud af at tænke stort. Til gengæld vil de mellemledere og medarbejdere, der skal føre forandringen ud i livet, let komme til at opleve det nye som kaotisk og utrygt. Når man som medarbejder møder det ukendte og kaotiske, træder urhjernen til og bliver bange. Den kan bedst lide, når tingene er overskuelige og meningsfyldte.

For at lykkes med et forandringsprojekt kræver det at medarbejderne får opfyldt deres behov for mening og engagement. Det kan lederen skabe ved at være en dygtig kommunikator, at være indlevende og forstå sig selv og sine medarbejdere.

Stå roligt i dig selv, når forandringens vinde blæser. På uddannelsen NLP Business Practitioner  lærer du kan stå roligt i dig selv, når der er forandringer. Du vil med andre ord være i stand til at se, hvordan andre omkring dig reagerer – og hvordan du selv reagerer. På kurset får du desuden mulighed for at sparre med de andre deltagere.

Referenceliste

Vi har gennem årene haft deltagere fra bl.a. Coloplast, Novo, FTF-A, Astra, Lundbeck Hewlett Packard, Dansk Industri, BDO Scanrevision, Nets, Amcor Flexible, Post Danmark, DSB, SAS, 3M, ISS Data, Spar Nord Bank, Dong Energy, Statoil, Miljøstyrelsen, Zoo, Brd. Dahl, Berlingske,
Scandic Hotel, Miljøministeriet samt en lang række kommuner, regioner m.fl.

Læs historier på bloggen eller tilmeld dig nyhedsbrevet for at få mere viden  om hvad er NLP

Mød vores undervisere

Kasha Hansen

Underviser og superviserer på NLP Psykoterapeut uddannelsen og tilbyder individuel coaching og terapi.

Lene Bredahl Schroll

Partner, sociolog, NLP Bus. Master Trainer og NLP Psykoterapeut (MPF). Ekspert inden for HRM, facilitering, gruppeprocesser, organisation og ledelse. 

Liselotte Hjorth

Underviser på NLP,  coach,  mindfulness og psykoterapeut uddannelserne og er supervisor for de psykoterapeutstuderende.

Ove Schroll

Partner, psykolog (aut.) og NLP Master Trainer. Ekspert inden for NLP psykoterapi, coaching og organisationspsykologi.