Enneagram for unge + SommerCamp

Enneagrammet for unge + SommerCamp

Print Friendly, PDF & Email

Gennem Enneagrammet for unge skaber vi et rum, hvor de unge kan tale om de mange tanker og følelser, der er på spil og giver dem mulighed for at tilegne sig redskaber til, hvordan de kan håndtere følelsesmæssige problemer.

SOMMERCAMP’EN KØRER NON-PROFIT, og derfor arbejder undervisere og medhjælpere gratis.

På Sommer Camp for unge kan du deltage og få 5 forrygende dage m. overnatning i en spejderhytte + alle måltider + undervisning for kr.  1.875 .

★★★★★

“Jeg er 4’er, og du er 8’er. Vi er hinandens ret og vrang.
Alt det, du gemmer inden i dig, det er jeg udenpå”

Fie og Tina, mor og datter (tidligere kursister)

HOLDSTART

SommerCamp 2020 er aflyst pga. corona

SommerCamp for unge (2021) - aflyst 2020 pga. corona

1.500 DKK ekskl. moms
SommerCamp for unge (2021) - Datoer: 02/08, 03/08, 04/08, 05/08, 06/08
08:00 - 23:30HvalsøJette Nielsen

Fuld forplejning på Camp’en

Individuel coaching

Undervisningsmateriale

Øvelokaler

SommerCamp’en er for unge (fyldt 15 år), som har lyst til at lære mere om sig selv gennem Enneagrammets fantastiske teorier om mennesket.

Vi skød initiativet i luften med en SommerCamp i den dejlige Hareskov i sommeren 2009. Og det blev en stor succes. Derfor har vi siden da gentaget SommerCamp’en.

Camp’en bliver udviklet i et samarbejde mellem professionelle mennesker med pædagogisk viden og erfaring fra arbejdet med unge i denne aldersgruppe og de unge selv. Der bliver en informationsaften om Camp’en for de unge og deres forældre i løbet af foråret NLP Huset.

Temaer


I år arbejder vi med forskellige temaer på Camp’en, og derfor kan alle deltage uanset deres enneagramerfaring.

Non-profit

Vi udvikler og gennemfører alle ungdomsarrangementer som non-profit arrangementer, hvilket gør, at vi kan tilbyde selve Camp’en til ‘kostpris’. Alle aktører arbejder uden løn. Det gør vi, fordi vi synes, børn og unge er verdens vigtigste mennesker, og fordi vi har erkendt, at verden i dag er kompleks og fantastisk, men også udfordrende for mange unge.

Facebook

Vi har oprettet gruppen ”Enneagrammet For Unge” på de unges eget site, Facebook! Her vil de unge kunne melde sig ind og læse mere, diskutere og få et fællesskab med andre unge, der også er interesserede i Enneagrammet.

Teenage-årene er en forandringstid. De unge øver sig i at blive voksne. Hormonerne og følelserne raser rundt i kroppen på den unge, der med lynets hast ændrer sig, udvikler sig og tager de første skridt på vej mod at frigøre sig fra deres forældre. Det er nu, det er tid til at øve sig i at blive voksen, og det kan være en stor udfordring. Det er spændende, og samtidigt en svær proces. Emner som forældre, venner, kærester m.m. optager de unge.

Der sker en voldsom udvikling på kort tid, hvor den unge går fra barndom til ung-voksen. Denne udvikling er både fysisk (vækst/forandring af kroppen), men der sker også store psykiske ændringer. Denne udvikling samt de ændrede krav fra omgivelserne, bl.a. de mange nye valg, der skal tage stilling til, lægger pres på den unge.

Dette gør, at unge i dag, måske mere end nogensinde før, netop har brug for at kende sig selv godt nok til at kunne træffe et valg og stole på sig selv. Den unge må på opdagelse, afprøve grænser og frigøre sig fra forældrene for at finde sig selv. Derfor må de unge afprøve forskellige roller, adfærdsmønstre og ideologier for at finde det, der føles mest rigtig.

Målet er at få alle disse udviklinger samlet til en helhed, så den unge bliver rustet til fremtiden.

Jette Nielsen

Underviser på Enneagram Sommer Camp’en og tilbyder individuel coaching og terapi.

Enneagrammet for unge er både en SommerCamp og en række Enneagram Caféer i løbet af året.

Selve SommerCamp’en er en uge i en spejderlejr m. overnatning, hvor du i løbet af 5 dage lærer Enneagrammet at kende, så du i højere grad kender dig selv og bedre kan træffe de valg, som du står over for som ung.

Enneagrammet er et af de redskaber der kan støtte og hjælpe unge på vejen. At danne en ”ungdomsgruppe” i NLP Huset kan have den betydning for de unge, at de kan lære af hinandens erfaringer. Derudover lærer de også at forstå andre, og at få en dybere indsigt i andres identitet.

Både før og efter SommerCamp’en mødes de unge med Jette og Bo til Enneagram Café i NLP Huset – følg med her på siden eller på Facebookgruppen.

Mød vores kursister

Familien La Cour

Dynamikken har forandret sig hos familien La Cour. Der er blevet bedre plads og lidt mere rart at være. For nu ved alle, hvorfor de gør, som de gør, og på den måde kan mange konflikter spares. – Det er blevet meget nemmere at være familie. Det har været dejligt at lære de andres enneagramtype at kende. Hvorfor reagerer de anderledes end mig? Hvorfor kommunikerer de på en helt anden måde, end jeg gør det? Vi er jo stadig de samme og har de samme roller, men vi ved mere om hinanden, og vi er kommet tættere på hinanden

Tina og Fie Krag

Normalt, når vi diskuterede, smed jeg altid mine egne løsningsforslag på bordet. Men så begyndte jeg at spørge: Hvad synes du? Og det løsnede op for en dialog. Samtidig blev kommunikationen imellem mor og datter også helt anderledes. Før råbte vi og skreg hele tiden, nu er vi begyndt at kommunikere. Jeg var træt af skolen, gad ikke lytte og ville ikke have, at nogen skulle bestemme over mig. Min mors forandring gjorde, at jeg overlevede.

Anette Jeberg

Inden jeg lærte om Enneagrammet, lå jeg og holdte lange dundertaler om natten. Jeg har tit følt mig forulempet på mit arbejde og følt mig som en total fiasko. Hele mit liv har jeg gået i krig og har kæmpet. I dag tænker jeg ikke så meget over det. Det er blevet ti gange nemmere at være mig.

I NLP Huset emmer der af atmosfære, og man får jo en ny familie. Alle er åbne og imødekommende, og vi kender hinanden på kryds og tværs.

Karen Jensen

Karens udgangspunkt var, at hun ville uddanne sig for i Enneagrammet at blive en bedre leder. Men hendes viden har også haft fordele på familiefronten:  Som 1’er er der altid en rigtig måde, og det er min måde! Jeg har dog lært, at det ikke er tilfældet, og er blevet bedre til at se de andres løsninger. Jeg spurgte fx tit min søn, om han ikke ville lege med nogle kammerater i weekenden, men han havde ikke lyst. Så gav jeg slip – han har jo masser af venner. Han har bare ikke brug for at lege med dem hver weekend