“Jeg var bange for, at det ikke var nok business-rettet”

Lisbeth Ahlberg

“Jeg var bange for at en NLP-uddannelse i NLP Huset ikke var nok business-rettet. Jeg havde ikke ønske om at komme på uddannelse for at udvikle mig personligt – jeg ville bare lære et ledelsesværktøj at kende. Det var dog tydeligt undervejs, at det var op til mig selv, om det skulle være navlepillende. Du vælger selv, hvilke ting arbejdsmæssigt og privat, du vil arbejde med”.

Ordene er Lisbeth Ahlbergs, som for nylig gennemførte den NLP-uddannelse, som vi kalder NLP Business Practitioner.

NLP – et velkendt redskab blandt socialpædagogerne

Lisbeth arbejder til daglig som leder i Helsingør Kommune. Hun er stedfortræder på SPUC og leder for bofællesskaberne. I SPUC er NLP et velkendt værktøj, når socialpædagogerne skal hjælpe de voksne udviklingshæmmede. Socialpædagogerne bruger blandt andet NLP til at skubbe sin egen forståelse af tingene lidt til side for at leve sig ind i beboernes verden. Det letter samtalerne.

Lisbeth bruger NLP-værktøjet både i forhold til at lede sig selv og sin egen indre følelsesmæssige tilstand, men også i forhold til at lede medarbejderne. Hun fremhæver særligt et redskab: “Ressource-cirklen”.

Får aktiveret sine positive ressourcer

“Jeg bruger ressource-cirklen i for mig udfordrende situationer på mit arbejde. Fx var der for nylig to gode kolleger, der gik på pension. Jeg skulle holde tale for 90 mennesker. Før ville jeg have oplevet situationen som ret ubehagelig. Men ved at have forberedt mig med NLP-øvelsen kunne jeg automatisk fremkalde positive følelser som kærlighed, glæde og energi i situationen. Jeg følte slet ikke, det var så ubehageligt som tidligere”.

Lisbeths forestillinger om, at hun ville træde ind i et meget terapeutisk rum på uddannelsen, havde ikke hold i virkeligheden.

“Jeg oplevede på uddannelsen, at det ikke var farligt at inddrage private ting undervejs. Det blev behandlet ordentligt og respektfuldt. Og det var jo ikke terapi. Det var alt fra personlige mål til det, der var svært i ens liv og på arbejdet. Jeg havde en tanke om, at jeg kunne gøre det med venstre hånd, men det var mere krævende og også mere givende, end jeg havde troet”, slutter Lisbeth.

Et råd: Få mere ro med ressource-cirklen

Vi kan varmt anbefale dig at bruge ressource-cirklen. Når du kommer ind i en svær situation i nær fremtiden, kan du forestille dig, at du står i cirklen. Indrømmet, det kan lyde lidt skørt, men prøv at bruge den næste gang du skal holde en tale, til jobsamtale eller gennem en svær samtale.

Sådan gør du kort fortalt:

1/Tænk på en situation i nær fremtid, som du oplever som følelsesmæssig svær

2/Hvad vil du gerne føle i stedet for? Fx mere selvkærlighed

3/Forestil dig, at du ser en cirkel på gulvet foran dig

4/Få følelsen af kærlighed frem ved at forestille dig, du får et knus af en af dine kære

5/Træd ind i cirklen med følelsen af kærlighed

5/Stå inde i cirklen og mærk styrken i dig selv med følelsen af kærlighed

6/Træd ud af cirklen og forestil dig den svære situation for dig

7/Gå nu ind i cirklen, hvor du mærker følelsen af kærlighed. Du ser samtidig den svære situation for dig i cirklen.

8/Mærk, hvordan det er anderledes at være dig

Du vil være i en ressourcefuld tilstand i det øjeblik, du inddrager ressource-cirklen i den svære situation i virkeligheden. Tingene vil være nemmere, fordi du har ledt dig selv og dine følelser et bedre sted hen.

Øv gerne “ressourcecirklen” nogle gange – hver gang vil den blive stærkere.

God fornøjelse!

De bedste hilsner

Del denne blog:

Tidligere artikler

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev