Jeg anser mig selv som meget logisk tænkende…

Lars Mejlgaard

“Jeg er meget logisk tænkende og blev overrasket over, hvad NLP kan. Jeg gik ind til uddannelsen, fordi jeg ville have nye ledelsesværktøjer. Undervejs fik jeg samtidig redskaberne til personlig udvikling. Det har ændret positivt på forholdet til nogle af mine medarbejdere, men også til mine teenagebørn og til mig selv.”

Sådan forklarer Lars Mejlgaard, partner i nattelivskoncernen Rekom med 5.500 medarbejdere.

Lars forklarer, at han på NLP Business Practitioner-uddannelsen fik sat ord og bevidsthed på, hvad han allerede gør godt som leder. Fx evnen til at skabe gode relationer og bruge sin intuition. Samtidig fik han nye værktøjer.

Endnu bedre dialog

“Der er en bestemt NLP-øvelse, som jeg ofte bruger. Øvelsen giver mulighed for at se tingene med den enkelte medarbejders øjne, så jeg lettere kan forstå og tale med vedkommende. Det har givet mig en større nysgerrighed og et endnu bedre forhold til nogle af medarbejderne”.

“Når jeg taler med medarbejderne, bruger jeg nu bevidst “aktiv lytning”, hvor jeg stiller mere åbne spørgsmål. Jeg gentager også nogle af medarbejderens egne ord i samtalerne. Det giver en bedre dialog”.

Lars bruger indimellem det at sætte tingene i perspektiv i dialogen. En del af medarbejderne er mennesker i 20’erne og start 30’erne, nogle med små børn. For mange af dem er det positivt, at Lars giver dem et tidsperspektiv på tingene, så de ikke føler de skal nå alt på én gang.

Den største øjenåbner privat

Inspirationen til tidsperspektivet fik Lars på uddannelsen, da han blev guidet gennem “Tidslinje-øvelsen”. Det var måske den største øjenåbner for ham personligt på NLP-uddannelsen.

Kort fortalt går øvelsen ud på, at man stiller sig op og forestiller sig en linje på gulvet. Denne linje kan repræsentere fx 10 år, som Lars valgte. Man bliver guidet til at gå frem og tilbage på denne linje og samtidig mærker, hvordan det er. Især hvordan det er at stå derude i fremtiden, hvor man mærker sin drøm gå i opfyldelse.

“Jeg var skeptisk på forhånd, fordi det stred mod min logiske sans. Men min skepsis blev gjort til skamme”.

“I tidslinje-øvelsen forestillede jeg mig, at jeg om 10 år skulle have en “bed-and-breakfast” i et varmt sydamerikansk land. Men jeg fandt ud af, at det ikke så meget var netop den specifikke drøm, som frihed og uafhængighed, jeg drømte om. I stedet for at vente 10 år, fandt jeg ud af, at jeg kan lægge lommer af frihed ind i kalenderen 2-3 dage af gangen. Lommer, hvor jeg fx får naturoplevelser eller småture til udlandet med min kæreste. Jeg fik øje på nogle begrænsende overbevisninger i mig selv omkring frihed, måske fordi jeg til daglig har et stort ansvar som leder for mange medarbejdere og alenefar til to børn”.

Måske noget for dig?

Er du blevet nysgerrig efter vores NLP Business Practitioner uddannelse, er du meget velkommen til at ringe til os (70 21 90 01). Du kan også altid skrive til os på: info@nlphuset.dk.

De bedste hilsner

Del denne blog:

Tidligere artikler

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev