I DAG SER JEG HELE MENNESKER

nlp-huset-2-6

– Jeg har altid haft mit fokus på jobbet og opgaven. I dag har jeg mere øje på mennesket.Sådan beskriver Karen den store forskel fra før og til nu, hvor hun har fået kendskab til NLP og Enneagrammet. For Karen begyndte det hele med, at hun lige skulle snuse lidt til kommunikations-modulet, som er et kursus, NLP Huset tilbyder. – Før jeg vidste af det, havde jeg taget Enneagram uddannelserne, NLP Master Coach og træneruddannelsen, fortæller hun.

Hun kunne simpelthen ikke få nok, og sådan har hun det stadig. At komme i Huset giver hende et fix af glæde,  positivitet og ro. – I regnvejr, er NLP Huset en ø, hvor solen altid skinner, og det er varmt, siger hun og glider lidt længere ned i lænestolen.

Ny form for motivation
Karen bruger især sin viden om NLP og Enneagrammet i sit job som leder. Og det har givet hende mulighed for at motivere sine medarbejdere på en ny måde. – Opgaverne bliver løst bedre. Det er som en blomst, der bliver åbnet op, når man ser mennesker på den måde. Jeg får givet den rigtige opgave til det rigtige menneske. Hendes brune øjne er seriøse, mens hun forklarer, at mødet med NLP og Ennagrammet har givet hende evnen til at se hele mennesker i stedet for kun dele af sine medarbejdere, og ikke mindst, har det været en lærerig proces for hende selv.

– Det har været rigtigt godt for mig. Jeg har fået et spejl vendt imod mig selv. Jeg har ofte tænkt, at jeg var et forfærdeligt menneske, og har fundet ud af, at sådan har alle det en gang imellem. Jeg har accepteret det og arbejdet med at udvikle mine gode sider, siger hun. Før tonsede Karen af sted med 140 km/t. Nu har hun lært at stoppe op og kigge sig omkring.

På skolebænken
Karen husker tydeligt sit første møde med NLP Huset. Hun syntes, det var en underlig form for undervisning. – Det var et stort hold, og vi sad i en hestesko, og der var ikke nogen skriveborde. Jeg satte mig bagest og yderst. Jeg var afventende og syntes, det var noget mere afslappet, end den form for undervisning, jeg var vant til. Man skulle lytte en masse, og ikke læse særlig meget, tænker hun tilbage. På trods af Karens skepsis, fik hun allerede sin første aha-oplevelse på dag

– Lærerens budskab var, at hvis andre ikke forstod dig, var det ikke dem, der havde misforstået, men dig selv, der ikke havde været god nok til at forklare.

Enneagrammet som forælder
Selvom Karens udgangspunkt var, at hun ville uddanne sig for at blive en bedre leder, har hendes viden også haft fordele på familiefronten. – Som 1’er er der altid en rigtig måde, og det er min måde! Jeg har dog lært, at det ikke er tilfældet, og er blevet bedre til at se de andres løsninger. Og med blandt andet en 9’er søn i huset, har hendes viden været til stor nytte;

– Min søn har ikke brug for så mange venner, og jeg ville gerne sørge for, at han blev mere social. Jeg spurgte tit, om han ikke ville lege med nogle kammerater i weekenden, men han havde ikke lyst. Så gav jeg slip. Og jeg kan se, at han har masser af venner. Han har bare ikke brug for at lege med dem hver weekend, fortæller Karen.

– Jeg gjorde det af kærlighed, men han havde ikke brug for det. Jeg accepterer ham mere, som han er.

Del denne blog:

Tidligere artikler

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev