BEDRE TRIVSEL, LAVERE SYGEFRAVÆR

I Guldborgsund Kommune falder sygefraværet blandt ledere og medarbejdere stille og roligt. Læs her hvordan et samlet fokus på bedre trivsel sammen med ansættelsen af interne konsulenter i kommunen har været med til at nedbringe sygefraværet over de seneste 3-4 år. Én af disse konsulenter bruger blandt andet værktøjer fra NLP og coachingens univers i sit daglige arbejde som trivselskonsulent.

Vi prioriterer HR-konsulenter

I 2016 besluttede byrådet i Guldborgsund, at der skulle etableres en HR- og Arbejdsmiljø-afdeling for at forbedre trivslen samtidigt med, at der generelt blev sat fokus på trivslen overalt i kommunen. I modsætning til mange andre steder valgte kommunen at ansætte interne konsulenter til opgaven. Og konsulenterne har mange forskellige faglige baggrunde. Det ser ifølge trivselskonsulent, Asmus Nickolei Andersen, ud til at have lønnet sig. ”Jeg har oplevet flere tilfælde, hvor en leder siger, at det går fantastisk –  Hvordan kan vi holde fast i det? Det er jo et tegn på, at hele organisationen er i bevægelse”, fortæller Asmus.

En af hemmelighederne bag den bedre trivsel er blandt andet en helhedsorienteret tilgang til trivslen i kommunen, hvor man ser på alle sider af trivslen – både hos ledere og medarbejdere.

NLP og coaching forandrer

Det er blandt andet værktøjer hentet fra NLP Huset, som Asmus bruger dagligt, når han arbejder med coaching, konflikthåndtering eller trivsel. ”For mig er NLP ikke bare et coachingværktøj, men et mindset, som giver mig en anden måde at se mennesker, kommunikationen og organisationen på”.

Coacher 56 personer

Når Asmus coacher personalegrupper, gør han især brug af overbygningsuddannelsen NLP Master Coach fra NLP Huset. Herfra har han lært at gøre sig fri af metoderne og arbejde kreativt med NLP: “Jeg har for eksempel prøvet at coache en gruppe på 56 personer. Det var noget af en udfordring, så jeg var noget spændt på resultatet, men det fungerede ret godt”.

Asmus bruger i gruppecoaching hele rummet, da han fra NLP-teknikkerne ved, at det kan gøre en forskel at bevæge sig rundt fysisk, når man skal tænke over et problem. Menneskers hjerner er jo forbundet til kroppen. Og det har vist sig, at man tænker bedre og mere helhedsorienteret, når man flytter sig fysisk. ”Jeg har flere faglige og menneskelige strenge at spille på, men NLP følger mig overalt i det, jeg gør. Det er et superstærk redskab”.

Overvejer I efteruddannelse til jeres medarbejdere?

Står I en lignende situation, hvor I gerne vil arbejde med trivslen blandt jeres medarbejdere og ledere? Så kunne en NLP uddannelse være en stærk ressource for de interne konsulenter, der skal hjælpe med til at skabe forandringen.

Se hele vores kursusprogram her

Bedste hilsner

Ove Schroll & Lene Bredahl

Del denne blog:

Tidligere artikler

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev