Styrk dit nærvær med dette råd (3. råd ud af 3)

Nærvær er afgørende, når du gerne vil have en god kontakt med andre mennesker.

Det gælder uanset, om du arbejder professionelt med mennesker som fx coach, terapeut eller behandler – eller bare gerne vil være en bedre forælder, ven, kollega eller medarbejder.

Nærvær er fuldstændigt centralt for os i NLP Huset. Siden 1990 har vi uddannet kursister i at være mere til stede i nu’et.

Du kan hjælpe andre mennesker ud fra dit eget nærvær

Hør her, hvad vores underviser, Kasha Hansen, fortæller om nærvær:

“Når jeg uddanner psykoterapeuter, lærer jeg dem at turde hvile lidt mere i sig selv. Det betyder, at de tør rumme usikkerheden og være i deres eget nærvær. Det handler om sanselighed, om hvad der sker ovre i den anden. I terapien er selve relationen så vigtig, så mennesker åbner op til der, hvor der er meget sårbart at være”.

“Du kan hjælpe mennesker ud fra dit nærvær. Ikke ud fra en perfekt form. Men ud fra dig som menneske. Forandringsprocessen sker for mennesker, fordi de selv kommer i nærvær. De får et glimt af deres egen kerne. Og jo mere man går i nærvær, jo mere udvider man sin egen kapacitet”.

Det 3. råd

Det, Kasha siger, kan godt overføres til samtaler og møder med andre mennesker i din hverdag.

Læg mærke til, hvad der sker i rummet mellem dig og fx et familiemedlem eller en ven, næste gang. Vær åben over for, hvad der sker. Hvad sanser du? Hvad mærker du? På den måde har du en større chance for at forholde dig åbent til den anden, i stedet for at være (for) opslugt af det, du selv vil sige.

Men der er mere.

En anden vigtig ting, du kan gøre, er, at acceptere alle dine tanker

Prøv at rumme eventuelle bekymringstanker, angstfølelser, selvkritik og følelsen af ikke at være god nok. Når vi taler om at “rumme følelser”, mener vi at indse, at alle tankerne er en del af dig.

Det kan føre til, at du får en dybere kontakt med ham eller hende, du taler med. Og et bedre forhold til dig selv.

Har du lyst til at være mere nærværende og få styrket din kontakt til andre mennesker? Overvej om en uddannelse hos kunne være noget for dig.

Læs mere her på hjemmesiden. Du er også velkommen til at ringe og tale med os, så vi kan rådgive om, hvilken uddannelse der vil være bedst for netop dig (på telefon: 70 21 90 01).

De bedste hilsner

Ove Schroll og Lene Bredahl

P.S. Få flere gode råd i vores nyhedsbreve, som du kan tilmelde dig her

Del denne blog:

Tidligere artikler

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev