OVE SCHROLLS TO BEDSTE TIPS TIL AT FORSTÅ DIG SELV (OG HÅNDTERE ISOLATIONEN)

I NLP Huset lærer du på uddannelserne at lede dig selv, dine følelser og dine tanker bedst muligt, så du står stærkt i dit personlige liv – og i dit arbejdsliv. I dag har vi interviewet partner og underviser Ove Schroll fra NLP Huset for at give hans bedste tips videre i denne coronatid.

Hvordan bruger du selvledelse i øjeblikket?

“Jeg bruger et af de principper, som vi også bruger på vores stressmodul på NLP Psykoterapeut uddannelsen. Det er en metode, som hedder “plan-do”, og det store formål er at få en struktur, jeg kan arbejde ud fra. Hver morgen starter jeg med at lave en plan for dagen. I dagligdagen er der normalt en ydre struktur, der styrer vores liv – fx arbejde, faste aftaler, fritidsaktiviteter og familie- og vennebesøg. Det er på den måde ofte noget uden for os selv, der er med til at strukturere dagligdagen og arbejdsopgaverne. Men når alting går i stå, fungerer strukturen ikke, og vi må i højere grad lave den selv.

Helt praktisk fungerer det ved, at jeg løbende har en ‘brutto to-do-liste’, hvor der hele tiden kommer nye ting på. Jeg plukker ting ud og sætter på dagens to-do-liste. Og så sætter jeg tid på, hvornår jeg vil lave dem. Det giver ro i sjælen. Det er ligesom at have et landkort, når man kommer til en fremmed by. Hvis man ikke har landkortet, kan man gå rundt på må og få. Men i det øjeblik, man har det, får man et helt andet overblik.”

Hvilken bog kan du anbefale?

“Jeg kan anbefale Robert Dilts bog: “Sunde overbevisninger”. Det er en rigtig god bog om NLP, som sætter vores bøvl med at ændre tankemæssige vaner i perspektiv her i denne coronatid.”

Hvordan bruger du NLP til at lede dig selv lige nu?

“Når man oplever sig presset og stresset, som mange gør i øjeblikket, er det en god idé at bevare overblikket og ikke køre med følelsesmæssigt på panikken – for panik smitter. Personligt gør jeg det ved at holde fast i en hverdagsstruktur og tvinge mig selv til at prøve at se mulighederne i stedet for farerne.

Hvad arbejder du med lige nu?

“Lige nu laver vi videoer, der kan kan erstartte undervisningen. Vi tilbyder samtidig virtuel træning og videokonferencer med vores kursister. Det går rigtig godt for dem, som har committet sig til det – vi kan se, at deres læringskurve bevæger sig kraftigt opad. Andre har udsat deres forløb, fordi de har meget travlt med hjemmearbejde, hjemmeskole for deres børn og måske også har mindre børn, de skal passe. Vi glæder os til, at vi kan komme i gang med den almindelige undervisning, hvor kursisterne igen kan komme i NLP Huset.”

NLP Huset er ikke fysisk åbent for kursister lige nu – af hensyn til coronakrisen. Alligevel vil vi gerne inspirere dig. I de kommende to nyhedsbreve vil vores undervisere Liselotte Hjorth og Kasha Hansen give dig deres bedste tips til at udforske og forstå dig selv og andre bedre. Inspireret af faglitteratur, de har læst. Du kan også læse et blogindlæg, hvor giver sine bedste råd her under krisen.

De bedste hilsner

Ove Schroll og Lene Bredahl

P.S. Ove Schroll bruger omgivelserne til lede sig selv med: – også på hjemmekontoret (se foto). “Jeg har en del bunker, så jeg kan se, hvad jeg mangler. Det er en måde at hjælpe min hukommelse på og lede mig selv visuelt ved siden af min to-do-liste.”

Del denne blog:

Tidligere artikler

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev