HVORFOR DU IKKE LYKKES HELT SOM COACH – OG HVAD DU KAN GØRE VED DET

lene-og-ove-nlp-huset-2

Indimellem støder mange coaches på et problem: De oplever, at de kun kan komme et vist stykke ad vejen med den person, de hjælper.

Nogen gange er det nemlig som om, der er sat hegn op inde i det menneske, man hjælper. Der er noget, som han eller hun ikke fortæller. Noget som betyder, at klienten ikke kan nå frem til det, han eller hun dybest set ønsker sig og drømmer om.

Lad os forklare:

Ofte handler det om traumer i fortiden. Nær eller fjern. Noget som mange gange bygger på angst.

Et eksempel kunne være et menneske, der har oparbejdet en angst for at komme tilbage på sin arbejdsplads efter en sygemelding. Angsten har måske rødder i noget fra en fjern fortid og er så blevet intensiveret i kraft af en stress-tilstand.

Klienten har en undgåelsesadfærd for at skærme sig selv mod det ubehagelige her og nu. Han eller hun vil gøre alt for ikke at nærme sig arbejdspladsen. Og jo mere han eller hun beskytter sig selv, jo mindre træning vil han eller hun få til at håndtere situationen.

Den professionelle løsning i denne sammenhæng vil selvfølgelig være at sende klienten videre til en psykoterapeut eller psykolog. Til én, som er uddannet til at hjælpe mennesker med traumer og angst.

Du kan måske også hjælpe

Men har du overvejet, at du også selv kunne efteruddanne dig til psykoterapeut, så du bliver i stand at hjælpe din klient? Hvis du allerede er uddannet som NLP Master Coach (eller NLP Master Practitioner), kan du tage vores 2-årige overbygning til NLP Psykoterapeut for at være i mål.

Hos os kommer du igennem en erkendelses- og forståelsesproces, hvor du lærer andre (og eventuelt dig selv) at leve med svære følelser og tilstande som fx angst. Vi bruger mange forskellige metoder: Fx narrativ terapi, hvor du bliver i stand til at guide klienten, så han eller hun ikke identificerer sig med sit problem på samme måde. Eller du lærer at bruge forskellige visualiseringsteknikker, så klienten lærer at se sig selv udefra i den angstprovokerende situation, mens han eller hun samtidig sættes i en positiv tilstand.

Men ikke nok med det

Du får en forståelse af, hvad der sker i klienten, så det er forsvarligt at arbejde med det svære. Det sker i kraft af din indsigt i terapiformer som kognitiv terapi, interpersonel terapi, gruppeterapi og eksistentiel terapi – ligesom du får masser af træning og et terapiforløb hos en uddannet psykoterapeut sideløbende med studiet.

Efteruddannelse, der gør dig stærkere til dit fag

Skal du med næste gang vi starter på NLP Psykoterapeut uddannelsen?

Det er en uddannelse for intet mindre end livet… Men vær hurtig, der er kun få pladser tilbage. Læs mere og tilmeld dig her

Du er også altid meget velkommen til at ringe til os på telefon 70 21 90 01, hvis du vil have en snak om dine muligheder.

Bedste hilsner

Ove Schroll og Lene Bredahl

Har du lyst til at følge vores nyhedsbreve, hvor vi bl.a. bringer interviews med kursister, som har gennemført vores uddannelser, så tilmeld dig her

Del denne blog:

Tidligere artikler

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev