KASHA HANSENS TO BEDSTE TIPS TIL AT FORSTÅ DIG SELV (OG HÅNDTERE ISOLATIONEN)

Her er sidste blogindlæg med to tips direkte fra en af NLP Husets undervisere. Tips – eller råd – som kan hjælpe dig med at komme bedst muligt igennem coronakrisen. Denne gang er turen kommet til Kasha Hansen, som underviser på overbygningen på den 4 årige NLP Psykoterapeut uddannelse. Ved siden af arbejder hun som psykoterapeut og coach.

Hvordan oplever du at mennesker, der får hjælp af dig, har det for tiden?

“Jeg oplever, at mange mennesker har angst-tanker og bekymringer – og at de føler sig ensomme og udfordret på rigtigt mange måder. Mange bor alene og har ingen at dele det med. Det kan forstærke oplevelsen af angst og isolation. Andre har familie eller kæreste, men grundlæggende er det en tid med store forandringer og ingen ved helt, hvordan denne krise verden over vil udvikle sig. Der er mange angstscenarier og “hvad nu hvis, det og det sker…….?

Alle disse bekymringer om situationen er med til at sætte vores nervesystem i alarmberedskab. Vi bliver stressede og kan ikke længere finde ro i os selv. Derfor gælder det om at lande et sted i dig, som er mere stille, og hvor du ikke er ude af dig selv.”

Hvilket tip eller råd kan du give dem?

“Jeg vil tage udgangspunkt i påskens budskab: Om Jesu død og Jesu genopstandelse. Om lyset og livet der vinder over mørket. Den historie kan vi bruge i vores egen proces i coronakrisen, hvor døden jo også kommer tæt på. Med dødens nærvær mister vi lyset lige der. Meget af det vi har kendt og er glade for, bliver lige nu taget væk. Det påvirker vores indre tilstand, ligesom da Jesus døde. Vi skal lære at rumme den sorg, angst og bekymring, så glæden og lyset kan genopstå. Det handler om at genfinde troen og tilliden. At få en tro på dig selv og at læne dig op ad noget højere.

Konkret vil jeg foreslå, at du laver en meditationsøvelse, der vil give dig en større følelse af tro, tillid og kærlighed.”

Meditationsøvelse om at finde ind til troen, tilliden og kærligheden, der handler om at åbne hjertet

1.Sæt dig godt tilrette, luk øjnene og find ind til din indre ro. Tænk et øjeblik på de mennesker du elsker og holder af og mærk, hvad der sker i hjertet, når du tænker på dem eller ser dem for dig. Giv det lidt tid og bare vær åben for dem, der dukker op!! Tillad dig at sende dem en kærlig tanke eller en healende energi.

2. Lad så dit hjerte række længere ud og tænk på nogle, som har det svært lige nu. Nogle som er ensomme, angste eller bekymrede.

3. Når du har gjort det, så tænk på nogle mennesker, du ikke kender, som har det svært. Send kærlige tanker ud i verden til dem, der har brug for det. Dem dit hjerte lige nu gerne vil støtte og hjælpe.

4. Mærk også, at du selv bliver fyldt op af kærlighed samtidig med, at du er med til at gøre en forskel. Mærk hvordan du forbinder dig til en kilde af kærlighed og fred og blot sid lidt og sans dig selv.

I denne påske lavede Kasha Hansen netop otte guidede meditationer, hvor hun inddrog påskens budskab og det at tro på noget større end sig selv. Du kan stadigvæk finde dem på Facebooksiden “Essens & Nærvær – Terapi, der virker”.

Hvilket andet tip eller råd kunne du give i denne tid?

“Det andet råd, jeg vil give, handler om at komme tilbage til dig selv. At se dine bekymringstanker som tanker – og ikke som virkelighed. Stop tankerne og kom tilbage til nu’et og dit nærvær. Kom tilbage til virkeligheden hele tiden. Gør op med din indre kritiker og tro på, at du godt kan klare det. Det er netop kernen i meditation og al udviklingsarbejde.”

Hvilke bøger kan du anbefale (der kan bruges i denne situation)?

“Jeg vil gerne anbefale to bøger:

Den ene er Debbie Fords: “Lad dit indre lys skinne. Du er guddommelig” (2018). Den handler netop om at komme dybere i kontakt med sin essens. Noget oprindeligt. Noget kærligt. Og at turde bede til noget højere. Ligesom påskebudskabet. Du får en bedre hverdag, hvis den er fyldt med tro og håb, frem for angst og bekymring.

Den anden bog er: “Bliv ven med din indre kritiker. Fra selvkritik til kreativ ressource” af Hal og Sidra Stone (1998). Bogen beskriver, hvordan den største smerte er vores egen selvkritik. Det handler om at kigge på din indre kritiker og hele dit “indre barn”.”

Vi håber, du blev inspireret og kan bruge Kashas råd til at komme igennem coronakrisen på en god måde. Du kan også kigge videre her i vores blog, hvor vores andre undervisere giver deres bedste råd her under krisen.

De bedste hilsner

Ove Schroll og Lene Bredahl

P.S. Kashas hjemmekontor (se foto), hvorfra hun pga. coronakrisen underviser og hjælper mennesker via onlinesessioner, guidede meditationer og videoer.

Del denne blog:

Tidligere artikler

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev