3 FEJL, DU IKKE VED, DU BEGÅR, NÅR DU ER STRESSET

togskinner

Stress. Det er typisk noget, som påvirker mange mennesker i dag. Måske er du også stresset indimellem? Så kan du måske lære af en af vores kursister, Hannah, der fandt ud af tre “fejl” eller ting, hun skulle gøre anderledes for at undgå stress.

Hannah har netop har gennemført Mindfulness Practitioner uddannelsen i NLP Huset. Hun arbejder i økonomiafdelingen i en stor offentlig organisation, hvor hun har en presset hverdag med for mange opgaver.

Hun forklarer de 3 “fejl”, hun begik, før hun blev introduceret for mindfulness:

1. Jeg troede, jeg skulle multitaske

“Jeg troede, jeg skulle multitaske på mit arbejde for at det hele kunne gå hurtigere. Men det hjælper ikke – tværtimod. I dag stopper jeg mig selv og tænker: “Nej, nu gør du det her færdigt!”, når jeg midt på en arbejdsdag forsøger at gøre flere ting på én gang. Jeg prøver også i løbet af dagen at nyde at være, der hvor jeg er. Fx når jeg mærker vandet fra bruseren om morgenen i badet, i stedet for at være på arbejde i mine tanker allerede der kl. 6 om morgenen. Det føles godt”.

2. Jeg troede på mine egne automatiske negative tanker

“Førhen troede jeg på mine egne automatiske negative tanker. På uddannelsen er vi blevet trænet i at se de tanker – og at lade dem passere. Det synes jeg ikke, jeg kan helt endnu, men jeg tror, det kommer. For der er sket en forandring. Fx var der for nylig en episode med mig og en kollega, hvor jeg troede hun var kritisk over for mig og min tilgang til en bestemt arbejdsopgave. Men bagefter kunne jeg godt se, at min kollega faktisk prøvede at hjælpe mig. De negative tanker har tidligere været en stressfaktor, der ville have påvirket mit humør i længere tid. Nu ved jeg, at det bare er tanker, som jeg kan lade være”.

3. Jeg troede, jeg skulle arbejde hele tiden

“I alt for lang tid har jeg ikke sagt fra på mit arbejde. Jeg har typisk taget opgaver med hjem i weekenden for at få lavet noget mere. Det gør jeg ikke mere. Jeg har været alt for ansvarlig.”

Sådan har Hannah gjort

Hannah har gennemført uddannelsen, hvor hun har lært den anerkendte mindfulness metode (Jon Kabat-Zinns evidensbaserede MBSR-program) til at få mindfulness ind under huden. Derudover har hun fået indført en fast rutine med at meditere hver dag.

“Jeg har fået indført en vane med at meditere 20 minutter hver morgen i toget til København. Jeg kan tydeligt mærke forskel i forhold til i starten af uddannelsen. Nu mærker jeg mere ro, og så er jeg blevet gladere. Jeg kan mærke helt ned i maven, at jeg kun skal arbejde 37 timer om ugen. Nu er det ikke bare ord, der kommer ud af munden på mig. Nu ved jeg det på en helt anden måde”.

Læs eller ring

Er du blevet nysgerrig efter at læse mere om vores Mindfulness Practitioner uddannelser, så kig her. Du er også altid velkommen til at ringe til os i NLP Huset for at høre nærmere – telefon 70 21 90 01.

Bedste hilsner

Ove Schroll & Lene Bredahl

P.S. Har du lyst til at følge vores nyhedsbreve, så tilmeld dig her

Del denne blog:

Tidligere artikler

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev